Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2018 (VIII.29..) önkormányzati rendelete

a város Szabályozási Tervének jóváhagyásáról és Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról szóló 28/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 08. 30- 2018. 08. 30

Komló város Önkormányzata Képviselő-testületének

18/2018 (VIII. 29.) önkormányzati rendelete


a város Szabályozási Tervének jóváhagyásáról és Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról szóló 28/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról


Komló város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bek. a) pontja és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bek. 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62.§ (6) bek 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról, és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 9. számú melléklete szerinti államigazgatási szervek és egyéb érdekeltek véleményének kikérésével az alábbiakat rendeli el:


1. §

Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének a város Szabályozási Tervének jóváhagyásáról és Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról szóló 28/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: rendelet) 2. mellékletét képező „6. és 8. számú Belterületi Szabályozási terv” tervlap helyébe az 1. melléklet 6. és 8. számú tervlapja lép.


2.§

A rendelet 8. § (4) bekezdése az alábbi szövegrésszel egészül ki:

„ Az építési övezet területén a Kézilabda Munkacsarnok épületének ingatlanán az elő-, oldal- és a hátsókert megengedett legkisebb mérete:

- előkert (Függetlenség utca felöl): 0 méter

-  oldalkert: 3 méter

-  hátsókert: 0 méter

Középületek esetén az építési telek homlokvonalán elhelyezendő építmény – előtető - bármely része a járda szintjétől mért 3,0 m magasság felett a közterület fölé legfeljebb 1,5 m-re nyúlhat be, ha a benyúlás a közlekedést nem veszélyezteti, illetve nem zavarja.

A már kialakult telekosztású (Vt) Településközponti telektömbben, amennyiben a telekalakítás (telekegyesítés, telekfelosztás, telekhatárrendezés) a kialakult intézményi funkciójú telek méretének megváltozását (csökkenését) eredményezi, a telekalakítási eljárás a meglévő oktatási intézményt érintő telekre meghatározott követelmények, (tervezési előírások) és az építési övezetre meghatározott paraméterek együttes teljesítésülése esetén indítható.


3.§

A Rendelet 1. számú mellékletének táblázatában a „*A Sportcsarnok esetében a beépítettség 80%” szövegrész helyébe az „*A Sportcsarnok és munkacsarnok esetében a beépítettség 80%”-a szövegrész lép.


4.§

(1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. Rendelkezéseit a hatályba lépését követően keletkezett ügyekben kell alkalmazni.

(2) Ez a rendelet – az építtető kérésére – a hatálybalépése napján folyamatban lévő ügyekben is alkalmazható.

(3) Ez a rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvének való megfelelést szolgálja.



Komló, 2018. augusztus 29.







dr. Vaskó Ernő

  címzetes főjegyző

Polics József

polgármester