Budapest Főváros XIV. Kerület Képviselő-testületének 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelete

Zugló szociális és gyermekvédelmi pénzbeli, természetbeni támogatásainak és szociális ellátásainak szabályairól 7/2015. ( II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 01. 01- 2018. 12. 31


Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete a 1-10. § tekintetében a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a 11-12. § tekintetében az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 

1. § Zugló szociális és gyermekvédelmi pénzbeli, természetbeni támogatásainak és szociális ellátásainak szabályairól szóló 7/2015. ( II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 5. § (3) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A kérelemhez csatolni kell a támogatások megállapításához a család vagy a háztartás]


„b) vagyonnyilatkozatát a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló kormányrendelet szerinti formanyomtatványon, valamint”


2. § Az Ör. 33. § (1) bekezdés i) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A Polgármester a határozatában megjelölt időponttól adósságcsökkentési támogatásban részesíti azt a kérelmezőt]

„i) akinek a háztartásában az egyenlő értékű (az ekvivalens) jövedelem nem haladja meg az adósságcsökkentési támogatás mértékéhez igazodó, a (11) bekezdésben meghatározott jövedelemhatárt”.


3. § Az Ör. a következő 11/A. alcímmel egészül ki:


„11/A. Méltányossági ápolási díj

40/A. § (1) Települési támogatásként méltányossági ápolási díjra jogosult az a személy, aki

  1. 18. életévét betöltött tartósan beteg személy közeli hozzátartozója [Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 1. pont] ápolását, gondozását végzi, és az ápolt házi segítségnyújtás keretében nem látható el,
  2. zuglói lakcímmel rendelkezik, és
  3. 2016. február 28-ig méltányossági ápolási díjra volt jogosult, és azt részére továbbfolyósították.

(2) Tartósan beteg az a személy, aki a háziorvos igazolása alapján előreláthatólag három hónapnál hosszabb időtartamban állandó ápolást, gondozást igényel.

(3) Nem jogosult méltányossági ápolási díjra az a közeli hozzátartozó, aki az Szt. 41. § (1) bekezdése szerinti ápolási díjra jogosult.

(4) Az (1) bekezdés szerinti jogosultságot évente felül kell vizsgálni, a jogosultsági feltételek fennállása esetén a továbbfolyósításról hivatalból kell intézkedni.

(5) A méltányossági ápolási díjra jogosult személy a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott ápolási díj havi alapösszegének a 80%-ára jogosult.

(6) A támogatás folyósításának időszaka szolgálati időt keletkeztet a nyugdíjjogosultság szempontjából, továbbá az ápoló egészségbiztosítási szolgáltatásra jogosult.

(7) A támogatás folyósítását meg kell szüntetni, ha

a) a támogatásban részesülő részére rendszeres pénzellátást állapítottak meg,

b) az ápoló e rendeletben meghatározott minimumjövedelem-juttatásban részesül,

c) az ápolt elhunyt,

d) az ápolt intézményi elhelyezést kapott,

e)  az ápoló az ápolási kötelezettségét nem teljesíti, vagy

f) az ápoló a jogosultság felülvizsgálatára irányuló eljárást akadályozza, különösen, ha adatszolgáltatási, hiánypótlási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy a környezettanulmány lefolytatásában nem működik együtt.

(8) Az ápoló az ápolási kötelezettségét nem teljesíti, ha több, egymást követő napon

a) nem gondoskodik az ápolt személy alapvető gondozási, ápolási igényének az ellátásáról,

b) az ellátott és lakókörnyezete megfelelő higiénés körülményének a biztosításáról vagy

c) az esetleges vészhelyzet kialakulásának a megelőzéséről.

(9) Ha a Polgármester ápolási kötelezettség elmulasztásáról szerez tudomást, a tudomásszerzést követően haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül a helyszíni ellenőrzés céljából értesíti a Zuglói Szociális Szolgáltató Központot.


4. § Az Ör. 41-45. §-a helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„41. §  (1) A Polgármester a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került (a továbbiakban: krízishelyzet) és ezért időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdő, szociálisan rászorultak részére rendkívüli települési támogatásként eseti szociális segélyt nyújthat.

(2) Eseti szociális segély a háztartásban azonos lakcímmel rendelkező személyek közül egy személy részére állapítható meg.

(3) Az eseti szociális segély háztartásonként – egy naptári éven belül – az alkalmanként jelentkező többletkiadás 90%-áig állapítható meg, de évente összesen a 80 000 Ft-ot nem haladhatja meg, ha e rendelet másként nem rendelkezik.

(4) Ha a kérelmező krízishelyzetét a vagyonában bekövetkezett elemi kár okozta, az eseti segély összege a bekövetkezett kár mértékéhez igazodva legfeljebb az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 %-a.

(5) Az eseti szociális segély iránti kérelmet a 6. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

(6) Az (1) bekezdés alkalmazásában szociálisan rászorultnak minősül az a kérelmező, aki a létfenntartásához szükséges rendkívüli többletkiadásaihoz azért kért támogatást, hogy önálló életvitelét megőrizze, és a kérelmezővel közös háztartásban élő, a Polgári Törvénykönyvben meghatározott közeli hozzátartozók (a továbbiakban: közeli hozzátartozó) figyelembe vételével az egy fogyasztási egységre jutó egyenlő értékű havi jövedelme nem haladja meg a 68 400 Ft-ot, és a család tagjainak egyike sem rendelkezik a 3. § e) pontja szerinti vagyonnal. Ezek a feltételek nem vonatkoznak arra a kérelmezőre, akinek a krízishelyzetét a vagyonában bekövetkezett elemi kár okozta.

(7) Krízishelyzetnek minősül különösen, ha a kérelmező:

a) az Szt. 49. §-ában szabályozott közgyógyellátási igazolványra nem jogosult, és esetenként nem tudja a háziorvos vagy a kezelőorvos által felírt olyan gyógyszerét kiváltani, amelynek igazolt költsége a jövedelmének 15%-át meghaladja,

b) kórházi kezelést, műtéti beavatkozást, rehabilitációt vesz igénybe,

c) a közüzemi szolgáltató által kiállított számlát – ideértve az éves elszámoló számlát is –, a társasházi közös költséget vagy a lakbér összegét önerőből nem tudja megfizetni,

d) munkanélkülivé vált és álláskeresési támogatásra jogosult, vagy az állami foglalkoztatási szervvel együttműködik,

 e) a kiskorú vagy a nagykorúvá vált gyermek családban történő ellátása során jelentkező többletkiadásnak, így különösen a betegség, gyermek ruházattal történő ellátása, valamint közoktatási intézmény igazolása alapján a kötelező iskoláztatással kapcsolatos fizetési kötelezettségének (tanszer, tankönyv, táborozás költsége) nem tud eleget tenni, vagy

f) váratlan, előre nem látott, a rendszeres fizetési kötelezettségeken felüli, nagyobb összegű kiadást havonta önerőből nem tud teljesíteni.

(8) A krízishelyzet fennállását okirattal kell igazolni.

42. § (1) A 41. § (7) bekezdés f) pontjában meghatározott krízishelyzet fennáll, ha kérelmező jogszabály alapján köteles az elhunyt eltemettetésére és e kötelezettségét teljesíti, vagy az elhunyt a kérelmező közeli hozzátartozója vagy élettársa és az eltemettetésről a kérelmező gondoskodik.

(2) Szociálisan rászorultnak minősül az a kérelmező is, aki közeli hozzátartozója vagy élettársa eltemettetése céljából kér támogatást, feltéve, hogy az egy fogyasztási egységre jutó egyenlő értékű havi jövedelme 68 400 Ft és 85 500 Ft közé esik. A temetés céljából nyújtott eseti szociális segély mértéke ebben az esetben a legolcsóbb köztemetés összegének 30%-a.

(3) Temetés céljából eseti segély nem állapítható meg, ha

a)  a kérelmező a hadigondozásról szóló törvény alapján temetési hozzájárulásban részesül,

b) a kérelmező az elhunyt eltemettetésére szerződésben, ellenszolgáltatás fejében vállalt kötelezettséget,

c) a temetési számla kelte a kérelem benyújtását 6 hónappal megelőző időpont, vagy

d) a temetés számlával igazolt költsége a 350 000 Ft-ot meghaladja.

(4) A 41. § (7) bekezdés c) pontjában meghatározott krízishelyzet fennállása miatt nyújtott eseti szociális segélyt a követelés jogosultja részére kell utalni.

43. § (1) A Szociális Bizottság rendkívüli települési támogatásként az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdő, szociálisan rászorult kérelmező részére szociális kölcsönt nyújthat. A szociális kölcsön kamatmentes.

(2) A szociális kölcsön a háztartásban élők közül csak egy személy részére állapítható meg. A kérelmet a 7. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

(3) A szociális kölcsön akkor állapítható meg, ha

a)  a háztartás a kérelem benyújtásakor havi rendszeres jövedelemmel rendelkezik, és

b) az egy fogyasztási egységre jutó egyenlő értékű jövedelem 57 001 Ft és 142 500 Ft között van.

(4) A kölcsön összege az igazolt létfenntartási gondok rendkívüli méltánylást érdemlő körülményeihez és a kérelmező jövedelmi viszonyaihoz igazodik, de legfeljebb 200 000 Ft.

(5) A szociális kölcsön kamatmentes, és azt legfeljebb egy év alatt, havi egyenlő részletekben kell visszafizetni a jogosultság megállapítását követő második hónap első napjától.

44. § (1) A szociális kölcsönről szóló döntésben meg kell határozni a kölcsön visszafizetési ütemezését, futamidejét és a havonta visszafizetendő összeget.

(2) A szociális kölcsönt megállapító határozatban ki kell kötni a támogatás

a) még vissza nem térített összegének azonnali, egyösszegű visszafizetését, ha a támogatásban részesített személy a kölcsön részleteinek a megfizetését három hónapon keresztül nem teljesíti, továbbá

b) a szociális kölcsön azonnali, egyösszegű visszafizetését, ha a támogatásban részesített személy a támogatást a kérelemben megjelöltektől eltérő célra használja fel.

45. § (1) Ha a jogosult a szociális kölcsön visszafizetésére vonatkozó kötelezettségét önhibáján kívül nem képes teljesíteni, kérelmére legfeljebb hat hónap időtartamra a törlesztés szüneteltetése engedélyezhető, vagy a döntésre jogosult a támogatás még vissza nem térített összegét részben vagy egészben elengedheti.

(2) A szociális kölcsön törlesztésének a szüneteltetéséről vagy a még vissza nem térített összeg részben vagy egészben történő elengedéséről a Szociális Bizottság dönt.”


 5. §  Az Ör. 53. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Tűzifajuttatás természetbeni támogatásban részesülhet az a rászoruló, akinek jövedelmi és vagyoni helyzete miatt aránytalan nehézséget okoz lakásának a fűtése, és tűzifa, fapellet vagy brikett juttatása (a továbbiakban együtt: tűzifajuttatás) nélkül lakását az emberi tartózkodásra alkalmas hőmérsékletre nem tudja felfűteni.”


6. § Az Ör. a következő 23/A. alcímmel egészül ki:

„23/A. Eljárási szabályok

59/A. §  (1) Az e rendeletben szabályozott személyes gondoskodás külön eljárás nélkül történő nyújtásáról a váratlanul fellépő, a létfenntartást veszélyeztető súlyos krízishelyzetben az intézmény vezetője jogosult intézkedni.

(2) Az intézmény vezetője a külön eljárás keretében biztosíthatja az ellátást, ha a kérelmező

a) önmaga ellátásáról részben vagy teljesen nem tud gondoskodni, és nincs olyan hozzátartozója, aki az ellátásáról gondoskodna,

b) szociális helyzetében, egészségi állapotában olyan kedvezőtlen változás következett be, amely az azonnali ellátást igényli, vagy

c) kapcsolata a vele együtt élő hozzátartozójával, eltartójával helyrehozhatatlanul megromlott, és az igénylő az életet vagy testi épséget veszélyeztető helyzetbe került.

(3) Az e rendeletben szabályozott személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásról az ellátást nyújtó intézmény vezetője és az ellátott között létrejött megállapodást írásban kell megkötni.

(4) A (3) bekezdés szerinti megállapodás módosítására az intézmény vezetője és az ellátást igénybe vevő közös megegyezése alapján kerülhet sor.”


7.  § Az Ör. 76. §-a a következő (3a) bekezdéssel egészül ki:

„(3a) A 3-11a. és a 15-15a. mellékletben meghatározott kérelem formanyomtatvány részét képezi a 16. mellékletben meghatározott adatkezelési tájékoztató.”


8. § (1) Az Ör. 

a) 3. melléklete helyébe az 1. melléklet,

b) 4. melléklete helyébe a 2. melléklet,

c) 4a. melléklete helyébe a 3. melléklet,

d) 5. melléklete helyébe a 4. melléklet,

e) 6. melléklete helyébe az 5. melléklet,

f) 7. melléklete helyébe a 6. melléklet,

g) 8. melléklete helyébe a 7. melléklet,

h) 9. melléklete helyébe a 8. melléklet,

i) 10a. melléklete helyébe a 9. melléklet

j) 11. melléklete helyébe a 10. melléklet,

k) 11a. melléklete helyébe a 11. melléklet,

l) 15a. melléklete helyébe a 12. melléklet,

m) 15b. melléklete helyébe a 13. melléklet

lép.

(2) Az Ör. a 14. melléklet szerinti 16. melléklettel egészül ki.


9. § Ez a rendelet 2019. január 1-jén lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon a hatályát veszti.


10. §  Hatályát veszti az Ör.

a) 25. § (1) bekezdésében az „azzal, hogy a támogatás összegét 100 Ft-ra kerekítve kell meghatározni” szövegrész,

b) 46/A. § (6) bekezdésében a „100 Ft-ra felfelé kerekítve kell megállapítani,” szövegrész, valamint

c) 54/A. § (9) bekezdése, 20b. alcíme és 78. §-a,

d) 2. melléklete.


11. § A Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a Képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 27/2014. (XI. 14.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 1. melléklet 4.1.9. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


[Szociális Bizottság



„4.1.9. a szociális kölcsön megállapításáról és a kedvezményekről (a Zugló szociális és gyermekvédelmi pénzbeli, természetbeni támogatásainak és szociális ellátásainak szabályairól szóló 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet szerint)”


(2) Az SZMSZ 2. melléklet 51. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„51. dönt a méltányossági ápolási díjra való jogosultságról (a Zugló szociális és gyermekvédelmi pénzbeli, természetbeni támogatásainak és szociális ellátásainak szabályairól szóló 7/2015. ( II. 27.) önkormányzati rendelet 11/A. alcíme szerint),”

12. § Hatályát veszti az SZMSZ 2. melléklet 37. pontja.




             Karácsony Gergely                                                      dr. Papp Imre

                polgármester                                                                     jegyző



                                     



l. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez


„3. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez



Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.

KÉRELEM
minimumjövedelem-juttatás megállapítására

1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:


  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

tartózkodom.

 (Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és

 tartózkodási hellyel is rendelkezik.)


  1. A kérelmező háztartásában élők személyi adatai:


Név

         Születési név

Születési hely, idő (év, hó, nap)

Anyja neve

Társadalombiztosítási Azonosító Jele

a)





b)



                  


c)





d)





e)





f)








g)






3. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személy havi nettó jövedelme:


A jövedelem típusa

Kérelmező

jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

a)

b)

c)

d)

e)

f)


Munkaviszonyból vagy más foglalkoztatási jogviszonyból származó








Társas vagy egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből

származó








Táppénz, gyermekgondozási támogatások












Nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások








Önkormányzat, járási hivatal vagy munkaügyi szerv által folyósított ellátások








Egyéb

jövedelem









Összes  jövedelem










4. Kérem a minimumjövedelem-juttatás összegét részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megküldeni.


Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): ....................................................................................................................................


A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................


5. Nyilatkozatok

- a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek,

- vállalom az elhelyezkedésem érdekében a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központtal való együttműködést, továbbá az állami foglalkoztatási szervnél történő nyilvántartásba vételt és a vele való együttműködést.

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazása alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az alapját.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.



Budapest, ......................................

                                                                               ......................................................

                                                                                              Kérelmező aláírása



Tájékoztató

(a kérelem kitöltéséhez)

Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

A kérelemhez mellékletként csatolni szükséges:

1. Jövedelemigazolást, amely lehet:

- rendszeres jövedelem esetén a kérelmező és a vele közös háztartásban élő személy/ek munkáltatója által kiállított nettó jövedelemigazolás a kérelem benyújtását megelőző hónapról,

- álláskereső személy esetén az állami foglalkoztatási szerv által kiállított irat (hatósági bizonyítvány, határozat), ha álláskeresési támogatásban részesül, a kérelem benyújtását megelőző havi álláskeresési támogatás összegét igazoló irat,

- aktívkorú nem foglalkoztatott személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- időskorúak járadékában részesülő személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- nyugdíjas esetében a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő, továbbá a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény vagy bankszámlakivonat,

- vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző év Nemzeti Adó- és Vámhivatal általi igazolása,

- a vállalkozás megszűnése esetén annak megszűnését igazoló dokumentum,

- tartásdíj igazolására bírói ítélet vagy nyilatkozat,

- GYES, GYED esetén a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest megyei Igazgatósága igazolása a folyósított ellátásról (csatolása önkéntes).

2. Vagyonnyilatkozatot [a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 1. melléklete].


3. Egyéb igazolásokat:

- iskolalátogatási igazolás 16 éven felüli gyermek esetében,

- hallgatói jogviszonyról és az ösztöndíj összegéről szóló igazolás,

- gyámszülők esetén gyámrendelő határozat vagy bírósági döntés,

- családi állapot igazolása (elvált, özvegy),

- amennyiben a kérelmező törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésére kerül sor, továbbá a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a hatóság kamattal megemelt összegben visszakövetelheti.

A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.






2. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez


 „4. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez


Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


KÉRELEM

rendszeres lakásfenntartási támogatás megállapítására


  1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:

  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

tartózkodom.

 (Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és

 tartózkodási hellyel is rendelkezik.)


  1. A kérelmező háztartásában élők személyi adatai:


Név

         Születési név

Születési hely, idő (év, hó, nap)

Anyja neve

Társadalombiztosítási Azonosító Jele

a)





b)



                  


c)





d)





e)





f)








g)






3. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személy havi nettó jövedelme:


A jövedelem típusa

Kérelmező

jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

a)

b)

c)

d)

e)

f)


Munkaviszonyból vagy más foglalkoztatási jogviszonyból származó








Társas vagy egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből

származó








Táppénz, gyermekgondozási támogatások











Nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások








Önkormányzat, járási hivatal vagy munkaügyi szerv által folyósított ellátások








Egyéb 

jövedelem










Összes  jövedelem










4. A lakhatást a legnagyobb mértékben veszélyeztető lakásfenntartási kiadás(ok):

□ lakbér,         □ gáz,    □ villany,      □ távfűtés,      □ közös költség


5. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazása alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az alapját.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.


Budapest, ……………………..….

……………………………………

Kérelmező aláírása

6. Társasházban lévő lakástulajdon esetén a közös képviselő igazolása


Alulírott…………………………………..…(neve,     megnevezése)…………………………………(elérhetősége)


……………………………………………..………………… (cím, székhely) mint közös képviselő, igazolom, hogy


……………….……………………………………………………………………………(név)


Budapest, XIV. …………………………………………………………………………………. ………...(cím)


Egy havi közös költsége: ……………………………………. Ft.


Nyilvántartásunk szerint a közös költség tekintetében hátralék  □ van    □ nincs


A társasház megnevezése és számlaszáma:………………………………………………

(Kötelező kitölteni!)



 Budapest, ……..………………..



                                                           A társasház bélyegzője és a közös képviselő 

                                                                                                 aláírása


                                                                


Tájékoztató

(A kérelem kitöltéséhez)


Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

A kérelemhez mellékletként csatolni szükséges:

1. Jövedelemigazolást, amely lehet:

- rendszeres jövedelem esetén a kérelmező és a vele közös háztartásban élő személy/ek munkáltatója által kiállított nettó jövedelemigazolás a kérelem benyújtását megelőző hónapról,

- álláskereső személy esetén az állami foglalkoztatási szerv által kiállított irat (hatósági bizonyítvány, határozat), ha álláskeresési támogatásban részesül, a kérelem benyújtását megelőző havi álláskeresési támogatás összegét igazoló irat,

- aktívkorú nem foglalkoztatott személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- időskorúak járadékában részesülő személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- nyugdíjas esetében a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő, továbbá a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény vagy bankszámlakivonat,

- vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző év Nemzeti Adó- és Vámhivatal általi igazolása,

- a vállalkozás megszűnése esetén annak megszűnését igazoló dokumentum,

- tartásdíj igazolására bírói ítélet vagy nyilatkozat,

- GYES, GYED esetén a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest megyei Igazgatósága igazolása a folyósított ellátásról (csatolása önkéntes).

2. Vagyonnyilatkozatot [a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 1. melléklete].


3. Egyéb igazolásokat:

- 16 éven felüli gyermek esetében iskolalátogatási igazolás,

- hallgatói jogviszonyról és az ösztöndíj összegéről szóló igazolás,

- gyámszülők esetén gyámrendelő határozat vagy bírósági döntés,

- amennyiben a kérelmező törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt eredeti alakszerű meghatalmazás),

- a kérelmező nevére szóló, 3 hónapnál nem régebbi közüzemi számla/számlák, ahová a megállapított rendszeres lakásfenntartási támogatás utalását kéri.


Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül, és a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a hatóság kamattal megemelt összegben visszakövetelheti.

A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyi igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.



3. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez


„4a. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez


Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


KÉRELEM

időszaki fűtési támogatás megállapítására


  1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:


Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:

  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

 tartózkodom.

 (Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és

  tartózkodási  hellyel is rendelkezik.)


2. Kérem, az időszaki fűtési támogatást részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megküldeni.

Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): ......................................................................................................................................


A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................

3. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazása alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az alapját.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.


Budapest, ……………………….



…………………………..

Kérelmező aláírása



Tájékoztató

(a kérelem kitöltéséhez)


Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

Kérelemhez csatolandó melléklet:

  • Kérelmező jövedelemigazolása a kérelem benyújtását megelőző hónapról (a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény vagy bankszámlakivonat).
  • Amennyiben a kérelmező képviselő útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


Az Önkormányzat november 1. és március 15. közötti időszakra nyújt támogatást a téli hónapokban megnövekedett fűtési kiadások enyhítésére.

Támogatásban részesül az a háztartás, ahol

  • a kérelmező Budapest XIV. kerületben lakcímmel rendelkezik,
  • a háztartásnak legalább az egyik tagja az alábbi ellátások valamelyikében részesül:
  1. öregségi nyugdíj,
  2. rokkantsági ellátás,
  3. házastársi pótlék,
  4. rehabilitációs ellátás,
  5. rokkantsági járadék,
  6. korhatár alatti ellátás,
  • a kérelmező jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének ötszörösét (a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj összege: 28 500 Ft) nem haladja meg, és
  • a háztartás egyik tagja sem részesül rendszeres lakásfenntartási támogatásban.


A határidőben benyújtott kérelmek esetén a jogosultság megállapítására november 1. és március 15. közötti fűtési időszakra kerül sor.

A határidőn túl beadott kérelmek esetében a támogatásra való jogosultság a benyújtást követő hónap első napjától állapítható meg.

Háztartásonként egy személy részére állapítható meg a támogatás.


A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.







4. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez

 „5. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez


Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad u. 2.


A kérelem benyújtásának helye: Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ

(1144 Budapest, Füredi park 6.)


KÉRELEM

adósságcsökkentési támogatás megállapítására


  1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:


Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:

  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

tartózkodom.


 (Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)


  1. A kérelmező háztartásában élő személyek adatai:


Név

         Születési név

Születési hely, idő (év, hó, nap)

Anyja neve

Társadalombiztosítási Azonosító Jele

a)





b)



                  


c)





d)





e)





f)








g)






3. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személy havi nettó jövedelme:


A jövedelem típusa

Kérelmező

jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

a)

b)

c)

d)

e)

f)


Munkaviszonyból vagy más foglalkoztatási jogviszonyból származó








Társas vagy egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből

származó








Táppénz, gyermekgondozási támogatások











Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások








Önkormányzat, járási hivatal vagy munkaügyi szerv által folyósított ellátások








Egyéb

jövedelem










Összes  jövedelem











A lakáshasználati jogcíme:  tulajdonos,  haszonélvező,  főbérlő,  albérlő,   egyéb:

A lakás nagysága: ………….. m2

Komfortfokozata:  összkomfortos,  komfortos,  félkomfortos,  komfort nélküli


Az adósság típusa, amelyre a kérelmező támogatást kér:

 vezetékesgáz-díjtartozás,

 áramdíjtartozás,

 távhő-szolgáltatási díjtartozás,

 víz- és csatornahasználati díjtartozás,

 szemétszállítási díjtartozás,

 központi fűtési díjtartozás,

 közösköltség-hátralék, épület- és fűtéskorszerűsítéssel járó külön költség hátraléka,

 lakbérhátralék.


Nyilatkozatok


  1. Kötelezettséget vállalok arra, hogy a csatolt igazolások szerint a fennálló tartozás és az Önkormányzat által megállapított adósságcsökkentési támogatás különbözetét egy összegben vagy a hitelezővel történő megállapodás alapján …..… havi részletben megfizetem.
  2. Vállalom az adósságkezelési tanácsadáson való részvételt.
  3. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazása alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az alapját.

Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben megadott személyes adataimat a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ mint adatkezelő kezeli, és elbírálás céljából továbbítja Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal, továbbá a szolgáltató részére.


Budapest, ……………


……………………………………

kérelmező aláírása



                                                          

Tájékoztató

(A kérelem kitöltéséhez)


Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

A kérelemhez csatolni kell:


-    az adósságkezelési tanácsadást folytató szervezettől (Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ, 1144 Budapest XIV. kerület, Füredi park 6.) származó, a kérelmező kapcsolatfelvételéről és együttműködéséről szóló elvi megállapodást, valamint az adósságcsökkentésre vonatkozó részletes egyéni tervet, környezettanulmányt,

-    a teljes adósságállománynak, valamint az adósságkezelési támogatás körébe vont tartozások összegéről, keletkezése időszakáról szóló igazolást, kimutatást,

-    a hátralék keletkezésének okáról szóló okirati igazolást, illetve nyilatkozatot,

-    saját és a közös háztartásban élők tekintetében a kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelmének az igazolását,

-    munkanélküli személy esetén a Budapest Főváros Kormányhivatal IV. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által kiállított iratot (hatósági bizonyítvány, határozat), amely az érvényes státuszát igazolja,

-    nyugdíjas esetében a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítőt és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt vagy bankszámla-kivonatot,

-    tartásdíj hitelt érdemlő igazolását,

-    16 éven felüli gyermek esetében iskolalátogatási igazolást,

-    kérelmező és a háztartás valamennyi tagjának a vagyonnyilatkozatát,

-    a lakás használatával kapcsolatos jogviszony igazolásának a másolatát.


Amennyiben a kérelmező törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésére kerül sor, és a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a hatóság kamattal megemelt összegben visszakövetelheti.


A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.



5. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez

 „6. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez



Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


KÉRELEM

eseti szociális segély megállapítására


1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:

  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

 tartózkodom.

(Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)


2. Az eseti szociális segély kérelmezésének oka:

 váratlanul jelentkező többletkiadás (munkanélkülivé válás, közüzemi számla önerőből történő meg nem fizetése, váratlan havi kiadás, amely önerőből nem oldható meg, munkába állás),

egészségi állapot megőrzése (közgyógyellátásra nem jogosult személy kérheti, különösen betegség,  kórházi kezelés, stb.),

 elhunyt személy eltemettetési költsége,

    - rokoni kapcsolat az elhunyt személlyel: …………….………………………………….,

 a gyermek családban történő gondozásának a költsége (betegség, gyermek ruházattal történő ellátása, iskoláztatással kapcsolatos költségek – tanszer, tankönyv, tábor – nem tud eleget tenni),

 a gyermek/ek hátrányos helyzete. 



Kérjük, ide azokat az okokat, krízishelyzeteket írja le, amivel kérelmét indokolja:  


………………………………………………………………………………………………..…


……………………………………………….............................................................................


…………………………………………………………………………………………………...


………………………………………………………………………………………..…………


……………………………………………………………………………………………..…….


………………………………………………………………………………………..…………


…………………………………………………..……………………………………………….


3. A kérelmező háztartásában élők személyi adatai:

Név

         Születési neve

Születési hely, idő (év, hó, nap)

Anyja neve

Társadalombiztosítási Azonosító Jele

a)





b)



                  


c)





d)





e)





f)








g)






4. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személy havi nettó jövedelme:


A jövedelem típusa

Kérelmező

jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

a)

b)

c)

d)

e)

f)


Munkaviszonyból vagy más foglalkoztatási jogviszonyból származó








Társas vagy egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből

származó








Táppénz, gyermekgondozási támogatások








Nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások











Önkormányzat, járási hivatal vagy munkaügyi szerv által folyósított ellátások









Egyéb jövedelem











Összes  jövedelem










5. Kérem, az eseti szociális segély összegét részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megküldeni.

Fizetési számlaszám (ha a folyósítást számlaszámra kéri): ......................................................................................................................................

A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................




Különélésről és gyerektartásról


Alulírott felelősségem tudatában kijelentem, hogy gyermekemet/gyermekeimet egyedülállóként nevelem.


Házastársamtól/élettársamtól  ……….………..  óta külön élek.


A különélő házastársam/élettársam lakcíme: ………………………………………………….


Gyermekem/gyermekeim után havi ……………………….. Ft, gyerektartásdíjat kapok.


Ha a különélő szülő nem fizet tartásdíjat annak oka, és mit tett vagy mit szándékozik tenni annak érdekében – határidő megjelölésével, amely határidő elmulasztása esetén kérelmét el kell utasítani –, hogy a különélő szülő is hozzájáruljon a gyermek tartásához.


………………………………………………………………………………………………….


………………………………………………………………………………………………….


………………………………………………………………………………………………….


………………………………………………………………………………………………….



Nyilatkozat


Kijelentem, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítása Pénztári Szakigazgatási Szerve által kiállított közgyógyellátásban  részesülök   nem részesülök.


Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazása alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az  alapját.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.



Budapest, ………………

……………………………

         Kérelmező aláírása







Tájékoztató

(A kérelem kitöltéséhez)


Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

A kérelemhez csatolandó mellékletek:


  1. A váratlan krízishelyzetétből adódó többletköltséget/eket igazoló irat: (a munkahely megszűnése esetén annak igazolása, kórházi kezelés zárójelentéssel történő igazolása, nyugdíjazás iránt benyújtott kérelem igazolása, háziorvosi/szakorvosi igazolás stb.).


  1. Gyermekneveléssel kapcsolatos kiadásokhoz mellékelni kell:

- várandóság alatti válsághelyzet igazolását,

- az iskoláztatással kapcsolatos többletkiadás igazolását,

- gyermek fogadásának előkészítésével kapcsolatos többletkiadás igazolását,

- nevelésbe vett gyermekével való kapcsolattartás költségéről szóló, valamint a családba való visszakerülés költségéről szóló igazolást, továbbá a gyámhivatal határozatát a nevelésbe vételről.


  1. Egészségi állapot megőrzése esetén csatolni kell:

- a háziorvos vagy kezelőorvos által felírt gyógyszerek költségeinek az igazolását, amely a térítési díjat tartalmazza.


 4.  Elhunyt személy temetési költségeinek a megállapításához csatolni kell:

- halotti anyakönyvi kivonat másolatát,

- eredeti temetési számlát (a számlák közül csak a temetkezési szolgáltató által kiállított

  számla vehető figyelembe).

  Temetési segélyre nem jogosult az a személy, aki

  • a hadigondozásról szóló törvény alapján temetési hozzájárulásban részesül,
  • aki az eltemettetést szerződésben, ellenszolgáltatás fejében vállalta,
  •  a temetési számla kiállításának napjától a kérelem benyújtásának a napjáig 6 hónap eltelt,
  • a temetési számla összege meghaladja az önkormányzati rendeletben meghatározott értékhatárt.


5. Gyermek/ek hátrányos helyzete miatt kért támogatás esetén csatolni kell:

- a hátrányos helyzet igazolásáról szóló döntést, kivéve, ha Zugló jegyzője állapította meg.

6. Vagyonnyilatkozat [a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 1. melléklete].


7. Jövedelemigazolás, amely lehet:

- rendszeres jövedelem esetén a kérelmező és a vele közös háztartásban élő személy/ek munkáltatója által kiállított nettó jövedelemigazolás a kérelem benyújtását megelőző hónapról,

- álláskereső személy esetén az állami foglalkoztatási szerv által kiállított irat (hatósági bizonyítvány, határozat), amennyiben álláskeresési támogatásban részesül, a kérelem benyújtását megelőző havi álláskeresési támogatás összegét igazoló irat,

- aktívkorú nem foglalkoztatott személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- időskorúak járadékában részesülő személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- nyugdíjas esetében a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény vagy bankszámla-kivonat,

- vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző év Nemzeti Adó- és Vámhivatal általi igazolása,

-  a vállalkozás megszűnése esetén annak megszűnését igazoló dokumentum,

-  a tartásdíj igazolására bírói ítélet vagy nyilatkozat,

- GYES, GYED esetén a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest megyei Igazgatósága igazolása a folyósított ellátásról (csatolása önkéntes).


8. Egyéb igazolásokat:

- 16 éven felüli gyermek esetében iskolalátogatási igazolás,

- hallgatói jogviszonyról és az ösztöndíj összegéről szóló igazolás,

- gyámszülők esetén gyámrendelő határozat vagy bírósági döntés,

- családi állapot igazolása (elvált, özvegy),

- amennyiben a kérelmező törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül, és a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a hatóság kamattal megemelt összegben visszakövetelheti.

A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyi igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.



6. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez

 „7. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez



Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


KÉRELEM

Kamatmentes kölcsön megállapítására


1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):



Kijelentem, hogy életvitelszerűen:


  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

tartózkodom.

 (Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és

  tartózkodási hellyel is rendelkezik.)


2. A kérelmező háztartásában élők személyi adatai:

Név

         Születési név

Születési hely, idő (év, hó, nap)

Anyja neve

Társadalombiztosítási Azonosító Jele

a)





b)



                  


c)





d)





e)





f)








g)






3. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személy havi nettó jövedelme:


A jövedelem típusa

Kérelmező

jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

a)

b)

c)

d)

e)

f)


Munkaviszonyból vagy más foglalkoztatási jogviszonyból származó








Társas vagy egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből

származó








Táppénz, gyermekgondozási támogatások











Nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások








Önkormányzat, járási hivatal vagy munkaügyi szerv által folyósított ellátások








Egyéb

jövedelem









Összes  jövedelem









      


Kérem, a szociális kölcsön összegét részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megküldeni.

Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): .....................................................................................................................................

A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................


Kérjük, ide azokat az okokat írja le, ami a kamatmentes kölcsön indoka:  

………………………………………………………………………………………………..…

……………………………………………….............................................................................

…………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………..…………

…………………………………………………………………………………………………..

Kérjük, ide azokat az okokat írja le, ami a kamatmentes kölcsön célja:  

………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………….…….

………………………………………………………………………………………..…………

…………………………………………………..……………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………

Nyilatkozatok

Életjáradéki/tartási szerződéssel rendelkezem:           igen             nem


Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazása alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az alapját.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.


Budapest,……………………………

                                                                                              ………………………………

Kérelmező aláírása


Tájékoztató

(a kérelem kitöltéséhez)


A kérelemhez csatolandó mellékletek:


  1. A kölcsön iránti kérelmet alátámasztó igazolások többek között: a kölcsön célját igazoló eredeti okirat (elemi csapás okozta kár vagy bűncselekményből eredő káresemény igazolása, orvosi segédeszköz költsége, temetési számla, halotti anyakönyvi kivonat).


            2. Jövedelemigazolás, amely lehet:

- rendszeres jövedelem esetén kérelmező és a vele közös háztartásban élő személy/ek munkáltatója által kiállított nettó jövedelemigazolás a kérelem benyújtását megelőző hónapról,

- álláskereső személy esetén az állami foglalkoztatási szerv által kiállított irat (hatósági bizonyítvány, határozat), amennyiben álláskeresési támogatásban részesül, a kérelem benyújtását megelőző havi álláskeresési támogatás összegéről szóló igazolás,

- aktívkorú nem foglalkoztatott személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- időskorúak járadékában részesülő személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- nyugdíjas esetében a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény vagy bankszámlakivonat,

- vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző év Nemzeti Adó- és Vámhivatal általi igazolása,

- a vállalkozás megszűnése esetén annak megszűnését igazoló dokumentum,

- tartásdíj igazolására bírói ítélet vagy nyilatkozat,

- GYES, GYED esetén a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest megyei Igazgatósága igazolása a folyósított ellátásról (csatolása önkéntes).

3. Vagyonnyilatkozat (a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 1. melléklete).


 4. Egyéb igazolások:

- 16 éven felüli gyermek esetében iskolalátogatási igazolás,

- hallgatói jogviszonyról és az ösztöndíj összegéről szóló igazolás,

- gyámszülők esetén gyámkirendelő határozat vagy bírósági döntés,

- családi állapot igazolása (elvált, özvegy),

- amennyiben a kérelmező törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésére kerül sor, és a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a hatóság kamattal megemelt összegben visszakövetelheti.

A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.


7. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez


„8. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez


Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.

KÉRELEM

Tanévkezdési támogatás megállapítására


1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

  szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

  bevándorolt/letelepedett

  menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:


  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

tartózkodom.

 (Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és

 tartózkodási hellyel is rendelkezik.)


2. A kérelmező háztartásában élő személyek adatai:

Név

         Születési neve

Születési hely, idő (év, hó, nap)

Anyja neve

Társadalombiztosítási Azonosító Jele

a)





b)



                  


c)





d)





e)





f)








g)






3. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személy havi nettó jövedelme:


A jövedelem típusa

Kérelmező

jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

a)

b)

c)

d)

e)

f)


Munkaviszonyból  vagy más foglalkoztatási jogviszonyból származó








Társas vagy egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből

származó








Táppénz, gyermekgondozási támogatások











Nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások








Önkormányzat, járási hivatal vagy munkaügyi szerv által folyósított ellátások








Egyéb

jövedelem









Összes  jövedelem











4. Kérem, a tanévkezdési támogatás összegét részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megküldeni.


Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): ......................................................................................................................................

A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................


Nyilatkozat

Különélésről és gyerektartásról


Alulírott felelősségem tudatában kijelentem, hogy gyermekemet/gyermekeimet egyedülállóként nevelem.


Házastársamtól/élettársamtól ……….………..  óta külön élek.


A különélő házastársam/élettársam lakcíme: ………………………………………………….


Gyermekem/gyermekeim után havi ……………………….. Ft, gyerektartásdíjat kapok.


Ha a különélő szülő nem fizet tartásdíjat, annak oka, és mit tett vagy mit szándékozik tenni annak érdekében – határidő megjelölésével, amely határidő elmulasztása esetén kérelmét el kell utasítani –, hogy a különélő szülő is hozzájáruljon a gyermek tartásához.


………………………………………………………………………………………………….


………………………………………………………………………………………………….


………………………………………………………………………………………………….


………………………………………………………………………………………………….



Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazás alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az alapját.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.




Nyilatkozat


Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

Budapest, ………………

……………………………

szülő/törvényes képviselő

 aláírása


Tájékoztató

 (a kérelem kitöltéséhez)


A tanévkezdési támogatás iránti kérelem benyújtásának határideje: tárgyév június 15. és július 31. közötti időszak.


Tanévkezdési támogatás megállapításánál:          

- a zuglói lakcím,

- az óvodalátogatás, általános iskolai vagy középiskolai tanulói jogviszony, továbbá

- a jövedelem

vizsgálatára kerül sor.

A minimumjövedelem-juttatásra, lakhatási támogatásra jogosult szülők gyermekei hivatalból válnak jogosulttá a támogatásra.


Kérelem benyújtáshoz szükséges iratok:


  1. Óvodalátogatási/ Iskolalátogatási igazolás


2.   Jövedelemigazolás, amely lehet:

- rendszeres jövedelem esetén a kérelmező és a vele közös háztartásban élő személy/ek munkáltatója által kiállított nettó jövedelemigazolás a kérelem benyújtását megelőző hónapról,

- álláskereső személy esetén az állami foglalkoztatási szerv által kiállított irat (hatósági bizonyítvány, határozat), amennyiben álláskeresési támogatásban részesül, a kérelem benyújtását megelőző havi álláskeresési támogatás összegének az igazolása,

- aktívkorú nem foglalkoztatott személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- időskorúak járadékában részesülő személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- nyugdíjas esetében a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény vagy bankszámlakivonat,

- vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző év Nemzeti Adó- és Vámhivatal általi igazolása,

- a vállalkozás megszűnése esetén annak megszűnését igazoló dokumentum,

- tartásdíj igazolására bírói ítélet vagy nyilatkozat,

- GYES, GYED esetén a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest megyei Igazgatóság igazolása a folyósított ellátásról (csatolása önkéntes).


 3. Egyéb igazolások:

- 16 éven felüli gyermek esetében iskolalátogatási igazolás,

- hallgatói jogviszonyról és az ösztöndíj összegéről szóló igazolás,

- gyámszülők esetén gyámrendelő határozat vagy bírósági döntés,

- családi állapot igazolása (elvált, özvegy),

- amennyiben a kérelmező törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésére kerül sor, és a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a hatóság kamattal megemelt összegben visszakövetelheti.

A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.
















8. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez


„9. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez



Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.

KÉRELEM

Születési támogatás megállapítására


  1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Bejelentés időpontja:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


2. Kérem, a születési támogatást részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megküldeni.

Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): ......................................................................................................................................

A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................

3. Nyilatkozatok

3.1 Felelősségem tudatában kijelentem, hogy

- gyermekemet saját háztartásomban nevelem,

- életvitelszerűen lakóhelyemen élek, és

- a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


4. Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.



Budapest, ……………

                                                                                                                                                                                                                                 …………………………                                                                                               kérelmező aláírása                                                                                        

Tájékoztató

(a kérelem kitöltéséhez)


Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

A támogatásra az a szülő jogosult, aki

- a gyermek születésekor és a kérelem benyújtásakor is életvitelszerűen a XIV. kerület közigazgatási területén él,

- a szülők valamelyikének közvetlenül a gyermek születését megelőzően legalább egy éve megszakítás nélkül XIV. kerületi a bejelentett lakóhelye, továbbá

- a születési támogatás iránti kérelmet a gyermek születését követő hat hónapon belül benyújtotta.


A kérelemhez csatolni kell:

- a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.”









9. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez

 „10a. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez


Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


KÉRELEM

Gyermekek bárányhimlő elleni védőoltásának önkormányzati támogatásához



1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


2. A kérelmezővel azonos lakcímen élő gyermek adatai:


Neve:

Születési neve:

Anyja neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):


Lakóhelye:


Tartózkodási helye:


Társadalombiztosítási Azonosító Jele:



3. Kérem, gyermekem bárányhimlő elleni védőoltásának a térítési díját részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megtéríteni.

Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): ......................................................................................................................................

A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................

4. Nyilatkozat

Felelősségem tudatában kijelentem, hogy életvitelszerűen    lakóhelyemen   tartózkodási helyemen élek.


A kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy, ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.


Budapest, ………………………………

                                                                                                                                                                                                                                             ………………………………….

          szülő/gondviselő aláírása


  1. Orvos igazolása


Igazolom, hogy a mai napon fent nevezett gyermeket bárányhimlő elleni védőoltásban részesítettem.

A beadott oltóanyag megnevezése:…………………………………………………..

Az oltás ideje:   …………………………………………………………………..                          

Budapest,  ……….év…………………….hó……….nap

                                                                                                                                                                                                                                                …………………………….

                                                                                                          házi gyermekorvos

PH


Tájékoztató

(A kérelem kitöltéséhez)

Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

  • A bárányhimlő elleni védőoltás önkéntes, kizárólag az orvos javaslata alapján a szülő egyetértésével adható be.
  • Az igazolást kizárólag a választott házi gyermekorvos töltheti ki.
  • Az önkormányzat a beadott védőoltásért fizetett térítési díjat fizet meg.


A kérelemhez mellékelni kell: gyógyszertári nyugtát.


Benyújtási határidő: az oltást beadatását követő 6 hónapon belül.


Kérelem benyújtásának helye, ideje: Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Csoport (Budapest XIV. kerület, Pétervárad utca 2.) ügyfélfogadási időben.


A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.








l0. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez

 „11. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez



Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


A kérelem benyújtásának helye: Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ

(1144 Budapest, Füredi park 6.)

A kérelem benyújtásának az ideje: tárgyév augusztus 1-től szeptember 20-ig.



KÉRELEM

Tűzifajuttatás megállapítására


1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Bejelentés időpontja:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:


  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

 tartózkodom.


(Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és      tartózkodási hellyel is rendelkezik.)


2. A kérelmező háztartásában élők személyi adatai:

Név

         Születési név

Születési hely, idő (év, hó, nap)

Anyja neve

Társadalombiztosítási Azonosító Jele

a)





b)



                  


c)





d)





e)





f)








g)






3. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személyek havi nettó jövedelme:


A jövedelem típusa

Kérelmező

jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

a)

b)

c)

d)

e)

f)


Munkaviszonyból vagy más foglalkoztatási jogviszonyból származó








Társas vagy egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből

származó








Táppénz, gyermekgondozási támogatások











Nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások








Önkormányzat, járási hivatal vagy  munkaügyi szerv által folyósított ellátások








Egyéb

jövedelem









Összes  jövedelem










4. Kérjük, ide azokat az okokat írja le, amivel a kérelmét indokolja:  


………………………………………………………………………………………………..…


……………………………………………….............................................................................


…………………………………………………………………………………………………...


………………………………………………………………………………………..…………


5. Nyilatkozat

Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazás alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az alapját.

Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél, vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben megadott személyes adataimat a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ mint adatkezelő kezeli, és elbírálás, céljából továbbítja Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatalhoz, továbbá a szállítást végző részére.

       

Budapest, ………………


………………………

Kérelmező aláírása



Tájékoztató

(Kérelem benyújtásához)


A kérelemhez csatolandó mellékletek:

1. Jövedelemigazolás, amely lehet:

- rendszeres jövedelem esetén a kérelmező és a vele közös háztartásban élő személy/ek munkáltatója által kiállított nettó jövedelemigazolás a kérelem benyújtását megelőző hónapról,

- álláskereső személy esetén az állami foglalkoztatási szerv által kiállított irat (hatósági bizonyítvány, határozat), amennyiben álláskeresési támogatásban részesül, a kérelem benyújtását megelőző havi álláskeresési támogatás összegének igazolása,

- aktívkorú nem foglalkoztatott személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- időskorúak járadékában részesülő személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- nyugdíjas esetében a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény vagy bankszámlakivonat,

- vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző év Nemzeti Adó- és Vámhivatal általi igazolása,

- a vállalkozás megszűnése esetén annak megszűnését igazoló dokumentum,

- tartásdíj igazolására bírói ítélet vagy nyilatkozat,

- GYES, GYED esetén a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest megyei Igazgatósága igazolása a folyósított ellátásról (csatolása önkéntes).


 2. Egyéb igazolások:

- 16 éven felüli gyermek esetében iskolalátogatási igazolás,

- hallgatói jogviszonyról és az ösztöndíj összegéről szóló igazolás,

- gyámszülők esetén gyámrendelő határozat vagy bírósági döntés,

- családi állapot igazolása (elvált, özvegy),

- amennyiben a kérelmező törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja útján nyújtja be kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


  1. Vagyonnyilatkozat [a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 1. melléklete].


Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésére kerül sor, és a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a hatóság kamattal megemelt összegben visszakövetelheti.


A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.





l1. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez

 „11a. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez



Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


KÉRELEM

Gyógyszertámogatás megállapítására


  1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:

 lakóhelyemen

 tartózkodási helyemen

tartózkodom.

 (Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és

tartózkodási hellyel is rendelkezik.)



2. A kérelmező háztartásában élők személyi adatai:

Név

         Születési név

Születési hely, idő (év, hó, nap)

Anyja neve

Társadalombiztosítási Azonosító Jele

a)





b)



                  


c)





d)





e)





f)








g)






3. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személy havi nettó jövedelme:


A jövedelem típusa

Kérelmező

jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

a)

b)

c)

d)

e)

f)


Munkaviszonyból vagy más foglalkoztatási jogviszonyból származó








Társas vagy egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből

származó








Táppénz, gyermekgondozási támogatások











Nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások








Önkormányzat, járási hivatal vagy munkaügyi szerv által folyósított ellátások








Egyéb  jövedelem










Összes  jövedelem











4. Kérem, a gyógyszertámogatást részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megküldeni.

Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): ......................................................................................................................................

A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................



Nyilatkozat


  • hogy a háztartás Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítása

Pénztári Szakigazgatási Szerve által kiállított közgyógyellátásban  részesül  nem  részesül.

Amennyiben részesül, a háztartás tagjának neve

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazása alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójánakaz  alapját.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél, vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy, ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.


Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

                                              

Budapest, ………………

……………………………

Kérelmező aláírása



IGAZOLÁS  A KÉRELMEZŐ  HÁROM HAVI

KRÓNIKUS BETEGSÉGET IGAZOLÓ GYÓGYSZERKÖLTSÉGÉRŐL

(A háziorvos/szakorvos aláírása és bélyegző lenyomata nélkül nem tudjuk elfogadni)


Kérelmező neve: …………………………………….………………………..

Születési neve: ………………………………………………………………..

Kérelmező születési helye…………………ideje: …… év …….……hónap ……nap

Anyja neve: …………………………………………

Kérelmező TAJ száma: ……………………………

Kérelmező közgyógyellátásra jogosító igazolvánnyal rendelkezik-e:    igen / nem*

*Megfelelőt kérjük aláhúzni!


Kérelmező rendszeresen szedett 3 havi gyógyszerei

(gyógyszertár által beárazott igazolás alapján)


Gyógyszer neve                                             Biztosított által fizetendő térítési díj


…………………………………….                                     ………………………

…………………………………….                                     ………………………

…………………………………….                                     ………………………

…………………………………….                                     ………………………

…………………………………….                                     ………………………

…………………………………….                                     ………………………

…………………………………….                                     ………………………

…………………………………….                                     ………………………




                                                                                                                                             Összesen fizetendő:  ………………… Ft.



Budapest,  ……………………….

                                                                      


……………………………….         

                                                                                     Háziorvos /szakorvos

                                                                                      aláírása, és bélyegző




Tájékoztató

(kérelem benyújtásához)


Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.


A kérelemhez csatolandó mellékletek


  1. Egészségi állapot megőrzése esetén csatolni kell:

A háziorvos/szakorvos igazolását a kérelmezőnek a három hónapot meghaladó krónikus betegségéből adódó gyógyszerköltségéről, amely a kérelmező havonta rendszeresen szedett gyógyszereinek a nevét és a biztosított által fizetendő térítési díjat tartalmazza.


2. Vagyonnyilatkozat [a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 1. melléklete].


3. Jövedelemigazolás, amely lehet:

- rendszeres jövedelem esetén a kérelmező és a vele közös háztartásban élő személy/ek munkáltatója által kiállított nettó jövedelemigazolás a kérelem benyújtását megelőző hónapról,

- álláskereső személy esetén az állami foglalkoztatási szerv által kiállított irat (hatósági bizonyítvány, határozat), továbbá ha álláskeresési támogatásban részesül, a kérelem benyújtását megelőző havi álláskeresési támogatás összegét igazoló irat,

- aktívkorú nem foglalkoztatott személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- időskorúak járadékában részesülő személy rendszeres pénzellátásának az igazolása,

- nyugdíjas esetében a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény vagy bankszámlakivonat,

- vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző év Nemzeti Adó- és Vámhivatal általi igazolása,

- a vállalkozás megszűnése esetén annak megszűnését igazoló dokumentum,

- gyermek elhelyezésére, tartásdíj igazolására bírói ítélet vagy nyilatkozat,

- GYES, GYED esetén a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest megyei Igazgatósága igazolása a folyósított ellátásról (csatolása önkéntes).


4. Egyéb igazolás amely:

- 16 éven felüli gyermek esetében iskolalátogatási igazolás,

- hallgatói jogviszonyról és az ösztöndíj összegéről szóló igazolás,

- gyámszülők esetén gyámrendelő határozat vagy bírósági döntés,

- családi állapot igazolása (elvált, özvegy),

- amennyiben a kérelmező törvényes képviselője, illetve meghatalmazottja útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésére kerül sor, és a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a hatóság kamattal megemelt összegben visszakövetelheti.


A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.




l2. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez

 „15a. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez



Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.

Kérelem

 Időskorúak év végi támogatásához


1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Kijelentem, hogy életvitelszerűen:

  lakóhelyemen

  tartózkodási helyemen

tartózkodom.

 (Ezt a nyilatkozatot akkor kell megtenni, ha egyidejűleg bejelentett lakóhellyel és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)


2. Kérem, az időskorúak év végi támogatásának összegét részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megküldeni.

Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): ......................................................................................................................................


A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................


3. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv megkeresésére az állami adóhatóság köteles közölni a szociális ellátást igénylő, valamint – írásbeli felhatalmazása alapján – az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személy személyi jövedelemadójának az alapját.


Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél, vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy, ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.


Budapest,  ……………………….



…………………………..

Kérelmező aláírása


Tájékoztató

(a kérelem kitöltéséhez)


Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

Időskorúak év végi támogatására jogosult az a személy, aki:

-     Budapest főváros XIV. kerület közigazgatási területén lakóhellyel rendelkezik,

      és életvitelszerűen a XIV. kerületben él,

-     65. életévét október 31. napjáig betölti,

  • akinek jövedelme nem haladja meg a 150 000 Ft-ot, és
  • az alábbi ellátások valamelyikében részesül:

 öregségi nyugdíj,

 rokkantsági ellátás,

 házastársi pótlék,

 rehabilitációs ellátás,

 rokkantsági járadék,

 korhatár alatti ellátás.


Kérelemhez csatolandó melléklet:

  • A kérelmező jövedelemigazolása a kérelem benyújtását megelőző hónapról (a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény/bankszámlakivonat).
  • Amennyiben a kérelmező képviselő útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérjük a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (gondnokkirendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).


Benyújtási határidő: szeptember 15. és október 31. közötti időszak.

A benyújtási határidő elmulasztása esetén igazolási kérelem benyújtására nincs lehetőség, a határidő jogvesztő.


Kérelem benyújtása: Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Csoport ügyfélfogadási időben.


A kérelem benyújtásakor a kérelmező személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és TAJ kártyájának a bemutatása szükséges.



l3. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez

 „15b. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez




Budapest Főváros XIV. Kerület

Zuglói Polgármesteri Hivatal

1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


KÉRELEM

Pneumococcus baktérium elleni védőoltás megállapítására


1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje (év, hó, nap):

Anyja neve:

Lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Állampolgársága:

Kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

 szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező

 bevándorolt/letelepedett

 menekült/oltalmazott/hontalan

Telefonszám (megadása nem kötelező):


Felelősségem tudatában kijelentem, hogy életvitelszerűen    lakóhelyemen   tartózkodási helyemen élek.

2. Kérem, a pneumococcus baktérium elleni védőoltás térítési díját részemre banki utalással/postai lakcímre utalással megtéríteni.

Fizetési számlaszám (ha a folyósítást fizetési számlaszámra kéri): ......................................................................................................................................

A fizetési számlát vezető pénzintézet neve: .................................................................

3. Nyilatkozat: a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy a 2016. évi CL. törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint: ha az ügyfél, vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít vagy elhallgat, vagy, ha a kötelező adatszolgáltatás körében az adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható. Eljárási bírsággal nem sújtható, ha a tanúvallomás megtagadásának a lehetősége vele szemben fennáll.


Budapest, ………………………………


…….……………………………………….

Kérelmező

 aláírása


Orvosi igazolás

Igazolom, hogy a mai napon fent nevezett személyt pneumococcus baktérium elleni védőoltásban részesítettem.

A beadott oltóanyag megnevezése: …………………………………………………..

Az oltás ideje:  …………………………………………………………………………

                     

                                                                       PH                  háziorvos

aláírása

                                                            


Tájékoztató

(A kérelem kitöltéséhez)


Kérjük, hogy szíveskedjen a megfelelő választ X-szel jelölni, és a hiányzó adatokat kitölteni.

  • A pneumococcus elleni védőoltás önkéntes, kizárólag az orvos javaslata alapján, egyetértésével adható be.


  • Pneumococcus baktérium elleni védőoltás költségeinek a támogatására jogosult:

       -  aki a 70. életévét betöltötte,

       - Budapest főváros XIV. kerület közigazgatási területén lakóhellyel rendelkezik, továbbá

       -  életvitelszerűen a XIV. kerületben él.  


  • Kérelemhez mellékelni kell:

       - gyógyszertári nyugtát.

      

  • Benyújtási határidő: az oltás beadását követő 6 hónapon belül.


  • Kérelem benyújtása: Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal  

           Ügyfélszolgálati Csoport ügyfélfogadási           

           időben.”



l4. melléklet a 27/2018. (X.19.) önkormányzati rendelethez


„16. melléklet a 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez


Adatkezelési tájékoztató


Tisztelt Érintett!

A Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Polgármesteri Hivatal (székhely: 1145 Budapest, Pétervárad u. 2.) által szociális és gyermekvédelmi tárgyú támogatás iránti kérelmek elbírálása során az Ön által megadott személyes adatait a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK Irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelet (a továbbiakban: GDPR) előírásainak betartásával az alábbiak szerint használjuk fel:

  1. Adatkezelő adatai, elérhetősége:

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Polgármesteri Hivatala

Székhelyének címe: 1145 Budapest, Pétervárad utca 2.

Elektronikus levélcím: hivatal@zuglo.hu

Telefon: +36 1 8729 100

  1. Adatvédelmi tisztviselő:

Cím: 1145 Budapest, Pétervárad utca 2.


Elérhetőség: adatvedelem@zuglo.hu


  1. Az adatkezelés jogalapja:
  • a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.),
  • a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gytv.),
  • az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény,
  • Zugló szociális és gyermekvédelmi pénzbeli, természetbeni támogatásainak és szociális ellátásainak szabályairól szóló 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: önkormányzati rendelet).
  1. A kezelt adatok köre: jogosult és a jogosultsággal összefüggésben más személyek természetes személyazonosító adatai, lakcíme, Társadalombiztosítási Azonosító Jele, állampolgársága, jogosultságának feltételeire, azokban bekövetkezett változásokra vonatkozó adatok (az önkormányzati rendelet alapján a fenti kérelemnyomtatványban meghatározott, a kérelem elbírálásához elengedhetetlenül szükséges személyes adatok). Egészségügyi különleges adat kezelésére csak akkor kerül sor, ha az a szociális ellátás feltétele.
  2. Az adatkezelés célja: a szociális ellátás iránt benyújtott kérelmek elbírálásához és folyósításához szükséges adatok kezelése.
  3. Az adatkezelés időtartama: szociális ellátásokra való jogosultság megszűnésétől számított öt év elteltével törölni kell az adott személyre vonatkozó adatokat, kivéve a szolgálati időre jogosító ellátásokat.
  4. Az adatokhoz való hozzáférés: személyes adatok az ügyfél által a kérelem- nyomtatványon megadott adatok. Ezeket az adatokat a Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) az Szt. és a Gytv. szerinti adatkezelőnek továbbítja.
  5. Az adatkezeléssel kapcsolatban az érintett joga: A GDPR 13. cikk (2) bekezdés alapján:
    1. A tájékoztatás kéréséhez való jog

Az érintett személy a Hivatal 1. pontban megadott elérhetőségein keresztül, írásban tájékoztatást kérhet az adatkezelőtől arról, hogy

  1. mely személyes adatait,
  2. milyen jogalapon,
  3. milyen adatkezelési cél teljesítése érdekében,
  4. milyen forrásból,
  5. mennyi ideig kezeli,
  6. a Hivatal kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait.


A Hivatal az érintett kérelmét legfeljebb egy hónapon belül, az általa megadott elérhetőségén teljesíti.

  1. A helyesbítéshez való jog

Az érintett a Hivatal 1. pontban megadott elérhetőségén keresztül, írásban kérheti, hogy az adatkezelő módosítsa valamely személyes adatát.

  1. A törléshez való jog

Az érintett a Hivatal 1. pontban megadott elérhetőségein keresztül, írásban kérheti a személyes adatainak a törlését, kivéve, ha az adatkezelés jogszabályon alapul, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez szükséges.

  1. Adatkezelés korlátozásához (zárolásához) való jog

Az érintett a Hivatal 1. pontban megadott elérhetőségein keresztül, írásban kérheti, hogy az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha

  1. az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen,
  2. az érintett vitatja az adatok pontosságát,
  3. az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, ehelyett kéri azok felhasználásának a korlátozását,
  4. az adatkezelőnek már nincsen szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igényei érvényesítéséhez, előterjesztéséhez vagy védelméhez.


Az adatkezelés korlátozása az a) pontban foglalt esetben arra az időtartamra szól, amíg az adatkezelő megállapítja, hogy az adatkezelés jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben. Az a)-d) pontban foglalt esetben a korlátozás a kérelemben foglaltak szerinti ellenőrzés lefolytatásáig tart.


  1. A tiltakozáshoz való jog

Az érintett a Hivatal 1. pontban megadott elérhetőségein keresztül, írásban tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha az adatkezelő a személyes adatot közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából továbbítaná, felhasználná.


9. Az érintett az adatkezeléssel kapcsolatos jogainak a gyakorlása iránti kérelmet Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal jegyzőjénél személyesen, az adatkezelő székhelyén, postai úton vagy elektronikusan az adatvedelem@zuglo.hu email címen.


A jegyző a kérelmet 25 napon belül megvizsgálja, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Az érintett a jogai megsértése esetén bírósághoz fordulhat vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatát kezdeményezheti.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság,

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Cím: 1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c,

Telefon: +36 (1) 391-1400

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

web oldala: https://www.naih.hu


A jogérvényesítés módjára az Infotv. 22-23. §-a, valamint az 52-58. §-a vonatkozik.”