Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 28/2018. (VII. 3.) önkormányzati rendelete

a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata tulajdonában álló vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 33/2012. (VI. 6.) XI.ÖK rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 07. 04- 2018. 07. 04

Budapest Főváros XI Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 109. § (4) bekezdése, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2) bekezdés b)-c) pontjaiban és a 13. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) és g) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata tulajdonában álló vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 33/2012. (VI. 6.) XI.ÖK rendelet 8. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) Az Önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken, egyéb ingatlanokon, vagy azok alatt vagy felett közművezetékek, műtárgyak elhelyezéséhez, bővítéséhez kötődő, a tulajdonosi jogok gyakorlásával, a tulajdonjog korlátozásával összefüggő kérdésekben a Gazdasági Bizottság dönt.

Ez alól kivételt képeznek a legfeljebb egy helyrajzi számú ingatlant érintő, valamint az 50 fm hálózati hosszt meg nem haladó közműberuházások, amelyek esetében a Polgármester dönt.”


2. § (1) A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 34/2014. (XII. 22.) XI.ÖK rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) A Képviselő-testület által a polgármesterre és a bizottságokra önkormányzati rendeletekben átruházott hatáskörök című 3. mellékletének (a továbbiakban: 3. melléklet) a Polgármester  hatásköre részében „A Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata tulajdonában álló vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 33/2012. (VI. 6.) XI.ÖK rendelet alapján” rész a következő 1a. ponttal egészül ki:



Hatáskör

§ hely

Véleményező

Javaslattevő

1a.

dönt a közműbekötések, műtárgyak elhelyezésének engedélyezéséről az egy helyrajzi számú ingatlant érintő, valamint az 50 fm hálózati hosszt meg nem haladó közműberuházások esetében

8. § (3)






(2) Az SZMSZ 3. mellékletének a Gazdasági Bizottság hatásköre részében „A Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata tulajdonában álló vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 33/2012. (VI. 6.) XI.ÖK rendelet alapján” rész 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:



Hatáskör

§ hely

Véleményező

Javaslattevő

2.

dönt a Polgármester hatáskörébe nem tartozó, az Önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken, egyéb ingatlanokon, vagy azok alatti vagy feletti közművezetékek, műtárgyak elhelyezéséhez, bővítéséhez kötődő, a tulajdonosi jogok gyakorlásával, a tulajdonjog korlátozásával összefüggő kérdésekben

8. § (3)






3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba