Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2018(II.16.) önkormányzati rendelete

a Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatal közszolgálati tisztviselőit megillető juttatásairól

Hatályos: 2024. 01. 01

Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2018(II.16.) önkormányzati rendelete

a Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatal közszolgálati tisztviselőit megillető juttatásairól

2024.01.01.

Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdésében továbbá a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

1. A rendelet hatálya a Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőkre (a továbbiakban együtt: köztisztviselő).
2. A 3. § - ban foglaltakat a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre, alpolgármesterre, valamint a Hivatalban a Munka Törvénykönyve alapján határozatlan időtartamú munkaviszonyban álló munkavállalókra is alkalmazni kell.
3. A 3. § (2) bekezdésének hatálya a Hivatalból – illetve jogelődjétől – nyugállományba vonult köztisztviselőkre terjed ki.

2. §[1][2

1. 1 A felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselő 2024. január 1. napjától 2024. december 31. napjáig terjedő időszakra alapilletménye 30%-ának megfelelő mértékű illetménykiegészítésre jogosult.
1. A képviselő-testület a költségvetési rendeletében az alábbi juttatások fedezetét biztosítja a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) rendelkezéseinek megfelelően a Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők részére:
a) a Kttv. 235. § (1) bekezdése szerinti személyi illetmény,
b) a Kttv. 133. § (3) bekezdése szerinti alapilletmény eltérítés,
c) a Kttv. 154. § (1) bekezdése szerinti jutalom, illetve
d) a Kttv. 154. § (2) bekezdése szerinti céljuttatás.
1. A Képviselő-testület a 2013. január 5. napja előtt közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre képzettségi pótlékot állapított meg. A képzettségi pótlék nem alkalmazható a 2013. január 5-től új jogviszonyt létesítő, illetve új képzettséget szerző köztisztviselőkre.
2. Képzettségi pótlékra jogosító munkakörök:
1. II. besorolási osztályba tartozó közszolgálati tisztviselőknél
pénzügyi munkakörök (adó, költségvetés) esetében, amennyiben a közszolgálati tisztviselő a munkakör betöltéséhez szükséges szakképzettségen felül, mérlegképes könyvelői végzettséggel is rendelkezik, illetve
1. I. besorolási osztályba tartozó közszolgálati tisztviselő
minden munkakör esetében, amennyiben a közszolgálati tisztviselő a munkakör betöltéséhez megfelelő felsőfokú szakképzettségen felül, jogi-, főiskolai szintű igazgatásszervezői-, közgazdasági felsőoktatásban szerzett-, illetve felsőfokú pénzügyi-, vagy számviteli végzettséggel is rendelkezik

3. § (1) A köztisztviselőnek adható juttatások:

a) a lakhatási, lakásépítési és -vásárlási támogatás,

b) az albérleti díj hozzájárulás,

c) a családalapítási támogatás,

d) szociális támogatásként

da) a szociális segély, illetve

db) a temetési segély

e) az egészségügyi juttatás,

f) a sport- és kultúrautalvány,

g) az illetményelőleg,

h) a tanulmányi ösztöndíj,

i) a képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás,

j) a fizetési számlához kapcsolódó bankszámla-hozzájárulás, valamint

k) az üdülési támogatás.

(2) A nyugállományú köztisztviselőknek az éves költségvetési rendeletben megállapított szociális keret terhére nyújtható pénzbeli és természetbeni támogatás

a) az eseti szociális segély és
b) a temetési segély.
1. A 3. § (1) és (2) bekezdés szerint adható juttatásokra adott évben kifizethető keretösszeget a Képviselő-testület az éves költségvetési rendeletben állapítja meg.
2. A 3. § szerinti adható juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait az jegyző állapítja meg a költségvetési rendeletben biztosított forrásokra figyelemmel az egységes közszolgálati szabályzatban.

4. § (1) A közszolgálati tisztviselők számára a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július 1-je, munkaszüneti nap.

(2) Az (1) bekezdés rendelkezései alkalmazni kell a polgármester, az alpolgármester és a Hivatal munkavállalói tekintetében is.

(3) Az (1) bekezdéssel összefüggésben keletkező többletköltségek fedezetét az önkormányzat saját bevétele biztosítja.

5. § (1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2018. február 1. napjától kell alkalmazni.

1

Az 1. pont a Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (I. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. pont a Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. pont a Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.