Budapest XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2018. (II.16.) önkormányzati rendelete

a kerület tehetséges tanulóinak támogatásáról szóló 10/2004. (II. 27.) rendelet módosításáról, és az egyes nevelési és oktatási intézményekben fizetendő térítési díj és tandíj megállapításának szabályairól szóló 11/2004. (II. 27.) rendelet hatályon kívül helyezéséről

Hatályos: 2018. 02. 17- 2018. 02. 16

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzatnak a kerület tehetséges tanulóinak támogatásáról szóló 10/2004. (II. 27.) rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. § A támogatás költségkerete a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat tárgyévi költségvetésében meghatározott és abban e célra biztosított összeg, mely magában foglalja az előző évi áthúzódó kötelezettségvállalás összegét is.”


2. § A Rendelet 5. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A pályázatot egy eredeti példányban kell benyújtani a Köznevelési, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság (továbbiakban: bizottság) által a pályázati kiírás mellett közzé tett pályázati űrlapon.”


3. § A Rendelet 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A pályázatot minden év május 31-ig a bizottság írja ki. A pályázati kiírást az önkormányzat lapjában és honlapján kell közzétenni.”


4. § Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzatnak az egyes nevelési és oktatási intézményekben fizetendő térítési díj és tandíj megállapításának szabályairól szóló 11/2004. (II. 27.) rendelete hatályát veszti.

5. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




 Ancsin László
jegyző

 Kovács Péter
polgármester