KISZSIDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2018 (XI.13.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások és szociális szolgáltatások helyi szabályairól

Hatályos: 2023. 10. 27

a szociális ellátások és szociális szolgáltatások helyi szabályairól

2023.10.27.

Kiszsidány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 26. §-ában, 32. § (1) bekezdés b) pontjában, 32. § (3) bekezdésében, 45. §-ában, 48. § (4) bekezdésében, 62. § (2) bekezdésében, 92. § (2) bekezdésében, 132. § (4) bekezdésében és 134/E. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

I. Fejezet

1. A rendelet hatálya

1. § (1)1 E rendelet személyi hatálya a feladatellátási szerződés alapján szociális szolgáltatást igénybe vevőkre is kiterjed.

2. Hatásköri szabályok

2. § (1) Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testülete dönt a települési támogatások közül az eseti támogatásról.

(2) Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének átruházott hatáskörében a polgármester dönt

a) újszülöttek támogatásáról

b) tanévkezdési támogatásról

c) időskorúak idősek napi támogatásáról

d) karácsonyi támogatásról

e) temetési támogatásról

f) krízistámogatásról

g) köztemetésről.

3. Eljárási rendelkezések

3. § (1) Az e rendeletben meghatározott szociális ellátás iránti kérelmet a Horvátzsidányi Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) kell előterjeszteni.

(2)2 Az e rendeletben szabályozott ellátások iránti kérelmek - ha e rendelet másként nem rendelkezik - személyesen, elektronikusan, vagy postai úton nyújthatók be.

(3) Amennyiben a szociális ellátást kérő az általa kérelmezett ellátás helyett más ellátásra lenne jogosult, erre a tényre a figyelmét fel kell hívni, illetőleg amennyiben a benyújtott iratok alapján annak feltételei fennállnak, az ellátást részére hivatalból meg kell állapítani.

(4)3 A kérelmező által benyújtott jövedelemnyilatkozathoz minden esetben csatolni kell a jövedelem valódiságát igazoló iratokat. Ezek különösen: a munkáltató által kiadott keresetigazolás, rendszeres pénzellátásoknál az azt megalapozó határozat vagy a kifizetésről szóló igazolószelvény, egyéb jövedelmeknél az azokat megalapozó határozat, kifizetési bizonylat, igazolás, szerződés.

(5) Nincs szükség igazolásra azon adatok tekintetében, melyek az Önkormányzat nyilvántartásaiban fellelhetőek.

(6) Mellőzni kell a jövedelem-nyilatkozatot és a vagyoni helyzetről szóló nyilatkozatot, ha a kérelmező a kérelem benyújtását megelőző három hónapon belül már részesült olyan ellátásban, amelyhez a jövedelmi és vagyoni helyzetét igazolta, és vélelmezhető, hogy helyzetében nem történt a jogosultságát érintő változás. Erről a kérelmező írásban köteles nyilatkozni.

(7) A települési támogatás egészben vagy részben természetbeni szociális ellátás formájában is nyújtható.

(8) A természetbeni szociális ellátás: időskorúak idősek napi támogatása.

(9)4

(10) Az e rendelet alapján folyósított pénzbeli ellátásra jogosult halála esetén a fel nem vett ellátást a vele közös háztartásban együtt élt házastárs vagy élettárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér egymást követő sorrendben veheti fel a halál időpontját követő hónap utolsó napjáig.

(11) Az e rendeletben szabályozott pénzbeli ellátások a tárgyhónapot követő hó 05-ig kerülnek folyósításra elsősorban folyószámlára történő utalással.

(12) E rendeletben meghatározott feltételek hiányában, vagy e rendelet megsértésével nyújtott települési támogatást meg kell szüntetni, a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vevőt pedig kötelezni kell:

a) a pénzbeli támogatás visszafizetésére

b) a természetben nyújtott támogatásnak megfelelő pénzegyenérték megfizetésére.

(13)5 Ha a támogatást megállapító szerv a jogosulatlanul igénybe vett szociális ellátás megtérítését rendeli el, a megtérítés összegét, illetve pénzegyenértékét és a kamat összegét – amennyiben annak megfizetése a kötelezett megélhetését súlyosan veszélyeztetné – méltányosságból csökkentheti vagy elengedheti, ha a visszafizetésre kötelezett személy családjának egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 250%-át.

(14) Kérelemre a visszafizetésre részletfizetés is engedélyezhető, a részletfizetés időtartama azonban nem lehet hosszabb, mint az ellátás jogosulatlan igénybevételének időtartama.

(15) Az e rendeletben meghatározott szociális ellátással kapcsolatos hatósági ügyben elektronikus kapcsolattartásnak nincs helye, kivéve, ha ezt jogszabály valamilyen ügyekben, eljárási cselekményekben kötelezővé teszi.

(16) A számlaköteles települési támogatás felhasználását a jegyző eseti jelleggel ellenőrizheti.

II. Fejezet6

Pénzbeli és természetbeni települési támogatások

4. Újszülöttek támogatása

4. § (1)7 Az újszülött gyermek születésével kapcsolatos költségek finanszírozása céljából, a Kiszsidány község közigazgatási területén lakcímmel rendelkező törvényes képviselő részére, kérelmére pénzbeli támogatás állapítható meg egyszeri támogatásként.

(2) Az újszülöttek támogatása a jogosultat akkor is megilleti, ha a gyermek halva született.

(3) Az újszülöttek támogatására vonatkozó igényt a szülést követő tizenkét hónapon belül lehet benyújtani a 1. sz. melléklet szerinti formanyomtatványon. A határidő elmulasztása jogvesztő. A kérelemhez mellékelni kell az újszülött gyermek születési anyakönyvi kivonatát, halvaszületett gyermek esetén a halvaszületést bizonyító okiratot.

(4)8 A támogatás összege újszülött gyermekenként 100.000,- Ft.

5. Tanévkezdési támogatás

5. § (1)9 Tanévkezdési támogatásra jogosult a Kiszsidány község közigazgatási területén lakcímmel rendelkező óvodás, általános vagy nappali tagozatos középiskolás gyermeket nevelő család vagy egyedülálló szülő, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 400%-át, egyedülálló szülő esetében a 450%-át.

(2)10 A támogatás mértéke óvodai jogviszonnyal rendelkezők esetében gyermekenként 15.000,- Ft, iskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezők esetében gyermekenként 20.000,- Ft, melyet pénzbeli támogatás formájában nyújt az Önkormányzat.

(3) A tanévkezdési támogatás iránti kérelem évente július 1-től szeptember 30-ig nyújtható be. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(4) A tanévkezdési támogatás megállapítása iránti kérelmet a 2. sz. mellékletben szereplő formanyomtatványon kell benyújtani.

(5) A tanévkezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a Rendelet 3. § (4) bekezdésében előírtakon túl a köznevelési intézmény igazolását a gyermek (tanuló) felvételéről, vagy amennyiben a nevelési év megkezdődött, az iskolalátogatási igazolást.

6. Időskorúak idősek napi támogatása

6. § (1) Települési támogatásként az idősek világnapjához kapcsolódóan ajándékcsomagra jogosult az a tárgyévben 65. életévét betöltő személy, aki Kiszsidány község közigazgatási területén lakcímmel rendelkezik.

(2)11 Az időskorúak idősek napi ajándékcsomagjának összege legfeljebb 25.000,- Ft/támogatott.

(3) A támogatás megállapítása iránti kérelmet a 3. sz. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

7. Karácsonyi támogatás

7. § (1)12 Karácsonyi támogatásban részesíthető az a Kiszsidány község közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező kérelmező, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori havi bruttó minimálbér összegének 75 %-át, egyedülálló esetében a 100 %-át.

(2)13 A karácsonyi támogatás összege egy alkalommal legfeljebb 50.000,- Ft, melyet pénzbeli támogatás formájában nyújt az Önkormányzat.

(3) Karácsonyi támogatás egy háztartáson belül csak egy személynek állapítható meg.

(4)14 A támogatás iránti kérelmet a 4. sz. mellékletben szereplő formanyomtatványon minden év november 15. napjától november 30. napjáig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

8. Eseti támogatás

8. § (1) Eseti támogatás formájában települési támogatás állapítható meg annak az Önkormányzat közigazgatási területén lakcímmel rendelkező személynek, aki, vagy akinek a családja önhibáján kívül átmenetileg létfenntartási gondokkal küzd, vagy alkalmanként felmerülő többletkiadások (betegséghez, adósságrendezéshez, közüzemi díjak kifizetéséhez, tartós jövedelem kieséshez kapcsolódó kiadások) miatt anyagi segítségre szorul.

(2)15 Eseti támogatásra az a kérelmező jogosult, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a mindenkori havi bruttó minimálbér összegének 50 %-át, egyedülálló esetében 75%-át.

(3) Eseti támogatás egy családon belül csak egy személynek állapítható meg.

(4)16 Eseti támogatásban egy naptári éven belül ugyanaz a személy vagy család legfeljebb a szociális vetítési alap összegének hatszorosáig részesíthető.

(5) Az eseti támogatás iránti kérelmet az 5. sz. mellékletben szereplő formanyomtatványon lehet benyújtani.

(6)17 Az eseti támogatás egy alkalommal folyósított összege nem lehet kevesebb 5.000,- Ft-nál, és nem lehet több a szociális vetítési alap összegénél. Ettől eltérni csak különösen indokolt esetben lehet.

(7) Különös indokolt esetnek minősül, ha a kérelmező által előterjesztett összes körülmény a létfenntartását veszélyeztető helyzet azonnali elhárítására irányul, vagy azt jelentősen enyhítheti.

9. Temetési támogatás

9. § (1) Temetési támogatás formájában települési támogatás állapítható meg annak az Önkormányzat közigazgatási területén lakcímmel rendelkező személynek, aki

a) a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy

b) tartásra köteles hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése saját, illetve családja létfenntartását veszélyezteti, és

c)18 az eltemettető családjában az egy főre eső családi jövedelem a mindenkori havi bruttó minimálbér összegének 75 %-át, egyedülálló esetében 100%-át nem haladja meg.

(2) A temetési támogatás megállapítása iránti kérelmet a 6. sz. mellékletben szereplő formanyomtatványon lehet benyújtani. A kérelemhez csatolni kell

a) a temetés költségeiről a kérelmező vagy a vele azonos lakcímen élő közeli hozzátartozója nevére kiállított számla eredeti példányát,

b) a halotti anyakönyvi kivonat másolatát,

c) a kérelmező és családja jövedelemigazolását.

(3)19 A kérelmet a halotti anyakönyvi kivonat kiállításától számított 60 napon belül kell benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(4)20 A temetési támogatás összege az önkormányzati köztemetés (250.000,-Ft) mindenkori költségének 20%-a, azaz 50.000,-Ft.

(5) A megállapított temetési támogatás összegét vagy a kérelem elutasításának tényét az erről szóló határozat számával együtt a temetési számlára rá kell vezetni és a számlát a kérelmező részére vissza kell küldeni.

10. Krízistámogatás

10. § (1)21 Krízistámogatás formájában rendkívüli települési támogatást kell megállapítani annak az önkormányzat közigazgatási területén lakcímmel rendelkező személynek, akinek esetében az alábbi feltételek legalább egyike fennáll és családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a mindenkori havi bruttó minimálbér összegének 150 %-át

a) válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartása, a gyermek fogadásának előkészítése, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartás biztosítása, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítése érdekében, vagy

b) aki tartósan beteg, vagy akinek a családjában a tartós betegség miatt fokozott felügyeletet igénylő személy él, vagy

c) akinek az önkormányzat közigazgatási területén lévő ingatlanát elemi kár éri, és az érintett ingatlanban az alábbi jogcímek valamelyike szerint életvitelszerűen lakik

ca) saját tulajdonú lakás tulajdonosa, haszonélvezője, használója,

cb) önkormányzati lakás bérlője, lakáshasználati szerződéssel rendelkező használója.

(2) Elemi kárnak minősül e rendelet vonatkozásában a tűz, robbanás, földrengés, árvíz és belvíz.

(3) A krízistámogatás megállapítása iránti kérelmet a 7. sz. mellékletben szereplő formanyomtatványon lehet benyújtani. A kérelemhez csatolni kell:

a) válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartása és a gyermek fogadásának előkészítése szakorvos vagy védőnő általi igazolást a várandósság és a terhes-gondozás tényéről, vagy

b) a gyermek családjával való kapcsolattartás biztosítása, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítése érdekében igényelt támogatás esetében gyámhivatali határozatot, vagy

c) háziorvos által kiállított igazolást arról, hogy a kérelmező vagy családtagja tartósan beteg és emiatt fokozott felügyeletet igényel, vagy

d) az elemi kárt igazoló szakhatósági jegyzőkönyvet és

e) a kérelmező és családja jövedelemigazolását.

(4) Krízistámogatásban egy naptári éven belül ugyanaz a személy vagy család legfeljebb 200.000 Ft összegig részesíthető.

(5) Elemi kár esetén az (1) bekezdésben megállapított jövedelmi értékhatártól a polgármester indokolt esetben eltérhet.

11. Köztemetés

11. § (1)22 A Sztv. 48. § (3) bekezdés b) pontjában meghatározott megtérítési kötelezettség alól mentesíthető az az eltemettetésre köteles személy, akinek az egy főre eső családi jövedelme nem éri el:

a)23 családban élők esetében a szociális vetítési alap összegének 400%-át, vagy

b)24 egyedülálló esetében a szociális vetítési alap összegének 450%-át és a hagyatékból az őt megillető örökrész mértéke a temetésből reá eső költséget nem haladja meg.

(2)25

III. Fejezet

Szociális szolgáltatások

12. Szociális szolgáltatás igénybevételére vonatkozó általános rendelkezések

12. § (1) Az Önkormányzat az alábbi szociális alapszolgáltatásokat biztosítja:

a) étkeztetés,

b) házi segítségnyújtás,

c) családsegítés,

d) falugondnoki szolgáltatás.

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevétele önkéntes.

(3) A kötelező alapellátás feladatainak biztosítása tekintetében a község teljes közigazgatási területe egy ellátási körzetet képez.

(4) Az (1) bekezdés b) pontban megjelölt szociális szolgáltatást a Horvátzsidány Község Önkormányzatával megkötött feladat ellátási szerződés alapján biztosítja az Önkormányzat.

(5) Az (1) bekezdés c) pontban megjelölt szolgáltatást Kőszeg Város Önkormányzata és Horvátzsidány Község Önkormányzata között megkötött feladatellátási szerződés alapján biztosítja az Önkormányzat.

(6) Az (1) bekezdés b), c) pontjában megjelölt szociális szolgáltatások iránti kérelmet a Kőszegi Szociális Gondozási Központ Horvátzsidányi Idősek Klubjához kell benyújtani a polgármesternek címezve.

(7) A szociális szolgáltatások megállapításának jogát a Képviselő-testület a polgármestere ruházza át.

(8) Az (1) bekezdés a) pontjában szereplő szociális szolgáltatási forma igénybevételének megkezdésekor a megállapodást a polgármester, az (1) bekezdés b) pontjában szereplő szolgáltatás esetében Horvátzsidány Község Polgármestere, az (1) bekezdés c) pontjában szereplő szolgáltatás estében az intézmény vezetője köti meg az ellátást igénybe vevővel, illetőleg törvényes képviselőjével.

13. Étkeztetés

13. §26 (1) Az Önkormányzat az Szt. 62. §-a szerinti étkeztetést a szociálisan rászorultaknak illetve eltartottjainak biztosítja.

(2) Korára való tekintettel rászorulónak kell tekinteni azt a személy, aki a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény alapján a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltötte.

(3) Egészségi állapota miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki mozgásában korlátozott, krónikus vagy akut megbetegedése miatt önmaga ellátásáról – részben vagy teljesen – nem tud gondoskodni.

(4) Fogyatékossága miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény alapján fogyatékossági támogatásban részesül.

(5) Pszichiátriai betegsége vagy szenvedélybetegsége miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaga ellátására részben képes.

(6) Szociálisan rászorulónak kell tekinteni továbbá azt a személyt is, aki olyan élethelyzetbe került, ami miatt átmeneti, vagy tartós jelleggel nem képes az étkezést más módon biztosítani.

(7) Kiszsidány Község Önkormányzatánál az étkeztetés intézményi térítési díja, amennyiben az igénybe vevő havi jövedelme:

a)27 nem haladja meg a 160.000,- Ft-ot: 1.100,- Ft/ellátási nap,

b)28 meghaladja a 160.000,- Ft-ot: 1.300,- Ft/ellátási nap.

(8) Kiszsidány Község Önkormányzatánál a diétás étkeztetés intézményi térítési díja, amennyiben az igénybe vevő havi jövedelme:

a)29 nem haladja meg a 160.000,- Ft-ot: 1.300,- Ft/ellátási nap,

b)30 meghaladja a 160.000,- Ft-ot: 1.500,- Ft/ellátási nap.

(9)31

(10) A személyi térítési díjat havonta, a tárgyhót követő hónap 10. napjáig kell befizetni a Horvátzsidányi Közös Önkormányzati Hivatalban.

14. Házi segítségnyújtás

14. § (1) Házi segítségnyújtás keretében kell gondoskodni:

a) azokról az időskorú személyekről, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek és róluk nem gondoskodnak, továbbá

b) azokról a pszichiátriai betegekről, fogyatékos személyekről, valamint szenvedélybetegekről, akik állapotukból adódóan az önálló életvitelükben segítséget igényelnek, de önmaguk ellátására képesek, és

c) azokról az egészségi állapotuk miatt rászoruló személyekről, akik ezt az ellátási formát igénylik, illetve bentlakásos intézményi elhelyezésre várakoznak.

(2)32 Az Önkormányzat az Szt. 63. §-a szerinti házi segítségnyújtást Horvátzsidány Község Önkormányzata útján biztosítja.

(3) A házi segítségnyújtásért térítési díjat kell fizetni.

(4) A gondozott az ellátás keretében étkezést is igénybe vehet.

(5)33 Horvátzsidány Község Önkormányzatánál a szociális segítés intézményi térítési díja: 1.000,-Ft/gondozási óra, a személyi gondozás intézményi térítési díja 500,-Ft/gondozási óra.

(6)34 A házi segítségnyújtásért fizetendő személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátott havi jövedelmének 25%-át, amennyiben a házi segítségnyújtás mellett étkezés biztosítása is történik, úgy a 30%-át. Az ellátás igénybevétele ingyenes, amennyiben a házi segítségnyújtásban részesülő havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 100 %-át.

(7)35 A személyi térítési díjat havonta, a tárgyhót követő hónap 10. napjáig kell befizetni a Horvátzsidányi Közös Önkormányzati Hivatalban.

15.36 Családsegítés

15. §37 (1)38 Az Önkormányzatnál a családsegítés a Kőszegi Szociális Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának útján vehető igénybe.

(2)39

(3)40

(4)41

16. Falugondnoki szolgáltatás

16. §42 Az Önkormányzat a települési hátrányok csökkentése, a településen az életfeltételek javítása, a közszolgáltatásokhoz való hozzájutás elősegítése, az Önkormányzat által önállóan, vagy feladatellátási szerződéssel biztosított szociális alapszolgáltatások kiépítésének és működtetésének elősegítése, a települési funkciók bővítése, a közösségfejlesztés, a helyi társadalom és a civil szféra erősítése, a településen a jobb életminőség elérése érdekében, külön önkormányzati rendeletben szabályozott módon, falugondnoki szolgálatot működtet és tart fenn.

17. A térítési díjak felülvizsgálata

17. §43 (1)44 Az intézményi térítési díjakat a 12. § (1) bekezdés a) pontjában foglalt szolgáltatás tekintetében Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testülete, a 12. § b) pontjában foglalt szolgáltatás tekintetében Horvátzsidány Község Önkormányzat Képviselő-testülete minden év február 28-áig felülvizsgálja és azokat Peresznye Község Önkormányzata a helyben szokásos módon kihirdeti.

(2)45 A személyi térítési díjakat a 12. § (1) bekezdés a) pontjában foglalt szolgáltatás tekintetében a polgármester, a 12. § b) pontjában foglalt szolgáltatás tekintetében Horvátzsidány Község Polgármestere a személyes gondoskodás körébe tartozó ellátások esetén március 31-ig, illetve az (1) bekezdésben foglalt módosítás esetén haladéktalanul felülvizsgálja.

(3) A térítési díj felülvizsgálata során megállapított új személyi térítési díjakat április 1-jétől, illetve módosítás esetén a rendelet hatálybalépésének napjától lehet első ízben alkalmazni.

18. A térítési díjak behajtása

18. §46 (1) Ha a térítési díj fizetésére kötelezettnek díjhátraléka van, a 12. § (1) bekezdés a) pontjában foglalt szolgáltatás tekintetében a polgármester, a 12. § b) pontjában foglalt szolgáltatás tekintetében Horvátzsidány Község Polgármestere 15 napos határidő megjelölésével írásban fizetésre szólítja fel.

(2) Ha az érintett a felszólításnak sem tesz eleget, úgy a hátralékot a polgármester, vagy Horvátzsidány Község Polgármestere a jogszabály szerint nyilvántartásba veszi és értesíti róla a fenntartót.

(3) A fenntartó a polgármester, vagy Horvátzsidány Község Polgármestere tájékoztatása alapján intézkedik a térítési díjhátralék behajtásáról a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

IV. Fejezet

Záró és hatályba léptető rendelkezések

19. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követően keletkezett ügyekben kell alkalmazni.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális juttatások rendszeréről szóló 2/2015. (II.12.) önkormányzati rendelete.

1

Az 1. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (2) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 3. § (4) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 3. § (9) bekezdését a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 11. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

5

A 3. § (13) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

6

Az II. Fejezet címe a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

7

A 4. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (VII. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

8

A 4. § (4) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

9

Az 5. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

10

Módosította a 3/2021. (II.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. február 27-től.

11

Módosította a 7/2020. (XI.10.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2020. november 11-től. A 6. § (2) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 6. § (2) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

12

A 7. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

Módosította a 10/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2019. október 30-tól. A 7. § (2) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 7. § (4) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 8. § (2) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

16

Módosította a 3/2020. (II.31.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2020. április 1-től. A 8. § (4) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 8. § (6) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 9. § (1) bekezdés c) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. § (1) bekezdés c) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

19

A 9. § (3) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

20

Módosította a 3/2021. (II.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. február 27-től.

21

A 10. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 10. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

22

A 11. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

23

A 11. § (1) bekezdés a) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

24

A 11. § (1) bekezdés b) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

25

A 11. § (2) bekezdését a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 11. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

26

Módosította a 3/2021. (II.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. február 27-től.

27

A 13. § (7) bekezdés a) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (VII. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. § (7) bekezdés a) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 13. § (7) bekezdés b) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (VII. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. § (7) bekezdés b) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 13. § (8) bekezdés a) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (VII. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. § (8) bekezdés a) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 13. § (8) bekezdés b) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (VII. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. § (8) bekezdés b) pontja a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 13. § (9) bekezdését a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 11. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

32

Módosította a 7/2020. (XI.10.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. január 1-től.

33

Módosította a 7/2020. (XI.10.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. január 1-től. A 14. § (5) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 14. § (5) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

34

A 14. § (6) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

35

Módosította a 7/2020. (XI.10.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. január 1-től.

36

Módosította a 3/2021. (II.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. február 27-től.

37

Módosította a 3/2021. (II.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. február 27-től.

38

A 15. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

39

A 15. § (2) bekezdését a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 11. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

40

A 15. § (3) bekezdését a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 11. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

41

A 15. § (4) bekezdését a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 11. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

42

A 16. § a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

43

Módosította a 7/2020. (XI.10.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. január 1-től.

44

A 17. § (1) bekezdése a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

45

Módosította a 7/2020. (XI.10.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. január 1-től.

46

Módosította a 7/2020. (XI.10.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. január 1-től.

47

Az 1. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 10. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

48

A 2. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 10. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

49

A 3. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 10. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 7. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

50

A 4. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 10. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 7. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

51

Az 5. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 10. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 7. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

52

A 6. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 10. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 7. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

53

A 7. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 10. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 7. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.