Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2018(V.30.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és a többletszolgáltatás ellentételezéseként, valamint az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértékéről szóló 12/2017. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 05. 31- 2018. 05. 31

Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és a többletszolgáltatás ellentételezéseként, valamint az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértékéről szóló 12/2017. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el:

1. § A hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és a többletszolgáltatás ellentételezéseként, valamint az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértékéről szóló 12/2017. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 5. §-nak helyébe a következő rendelkezés lép:


5. § (1) A külső helyszínen és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés létesítése esetén önkormányzat részére többletszolgáltatás ellentételezéseként fizetendő díj mértékét a 1. melléklet tartalmazza.


(2) A többletszolgáltatásért fizetendő díjat az anyakönyvvezető által rendelkezésre bocsátott készpénz-átutalási megbízással, Váli Közös Önkormányzati Hivatal 10700440-68891297-51100005. számlaszámú bankszámlájára történő utalással, vagy a Váli Közös Önkormányzati Hivatal házipénztára történő befizetéssel kell teljesíteni legkésőbb a házasságkötés időpontját megelőző 5. napig. 


(3) A díj megfizetését a feladóvevény, banki átutalási bizonylat vagy a bevételi pénztárbizonylat anyakönyvvezető részére történő bemutatással legkésőbb a házasságkötés napját megelőző második munkanapig igazolni kell.


(4) Amennyiben a házasságkötés meghiúsulását a házasulók a házasságkötés napját megelőző második munkanapig az anyakönyvvezetőnek hivatalosan bejelentik, az általuk befizetett összeget a befizetési nyugtán befizetőként szereplő személy részére vissza kell fizetni.”

  1. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) Ez a rendelet a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


Vál, 2018. május 30.



                      Dr. Balogh Lóránd                                                 Bechtold Tamás

                             jegyző                                                                  polgármester


Záradék:


E rendelet 2018. május 30-án kihirdetésre került.


Dr. Balogh Lóránd

         jegyző

Mellékletek