Kömlőd Község Önkormányzata 8/2018 (V.24.)

Kömlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018. (V.24.) önkormányzati rendelete a Kömlőd Község Önkormányzat 2017. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Hatályos: 2018. 05. 25

Kömlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének

8/2018. (V.24.) önkormányzati rendelete a

         Kömlőd Község Önkormányzat 2017. évi gazdálkodásának zárszámadásáról



Kömlőd Község Önkormányzata Képviselő Testülete  az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) a) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Kömlőd Község Önkormányzata Képviselő Testületének Gazdasági Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:



1. Általános rendelkezések


1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Kömlőd Község Önkormányzatára (a továbbiakban: Önkormányzat),  az önkormányzat fenntartásában álló költségvetési szervekre, önkormányzati támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre.


(2) Az Önkormányzat irányítása alatt álló költségvetési szervek külön-külön alkotnak egy-egy címet a (3) bekezdés szerint.


(3) Az Önkormányzat irányítása alatt álló költségvetési szervek:


Gézengúz Napközis Óvoda

Kömlőd, Pálóczy út 4.



2. Az önkormányzat és költségvetési szervei 2017. évi költségvetésének teljesítése


2. § (1) Kömlőd Község Képviselő Testülete az Önkormányzat 2017. évi költségvetése teljesítésének


bevételi főösszegét                                            278.170 e. Ft-ban

kiadási főösszegét                                             135.226 e Ft-ban

     

állapítja meg.


(2) Az (1) bekezdés szerinti bevételi főösszeg részletezését működési és felhalmozási bevételek szerinti bontásban, az 1. számú melléklet tartalmazza.


(3) Az (1) bekezdés szerinti kiadási főösszeg részletezését működési és felhalmozási kiadások szerinti bontásban, 1. számú melléklet tartalmazza.


(4) Az (1) bekezdés szerinti bevételi és kiadási főösszeg kiemelt előirányzatok szerinti részletezését költségvetési és finanszírozási műveletek szerinti bontásban az Önkormányzatra,  és az intézményekre vonatkozóan a 3. melléklet tartalmazza.


(5) A bevételek és kiadások kiemelt előirányzatok szerinti részletezését költségvetési és finanszírozási műveletek szerinti bontásban az Önkormányzatra vonatkozóan a 2. számú melléklet, az intézményre a 8. számú melléklet tartalmazza. 



(6) Az Önkormányzat felhalmozási kiadásait részletesen a 5. számú melléklet tartalmazza.



(7) Az Önkormányzat európai uniós támogatási programjaival kapcsolatos bevételek és kiadások adatait a 18. számú melléklet tartalmazza. tartalmazza.


(8) Az Önkormányzat tartalék előirányzatot nem képzett.


(9) Az Önkormányzat irányítása alatt álló költségvetési szervek létszámadatait, - amely tartalmazza a közcélú foglalkoztatottak létszámát is -, a 6. és a 8/2 számú melléklet tartalmazza.


(10) Az Önkormányzat maradvány-elszámolását a 9. számú melléklet tartalmazza.




3. Maradvány



3. § Az Önkormányzat 2017. évi gazdálkodása során keletkezett, jogszabályok szerint felülvizsgált, alaptevékenységből származó, 142.946.273 Ft-ban kerül meghatározásra Önkormányzati szinten, Intézményi szinten 221.954 Ft kerül meghatározásra a 9. számú mellékletben foglaltaknak megfelelően.



4. Vagyonkimutatás


4. § Az Önkormányzat pénzügyi nyilvántartásának alapján 2017. december 31-ei fordulónappal elkészített vagyonkimutatását a 7/1. számú tájékoztató tartalmazza.




5. Záró rendelkezések



5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.









6. § Hatályát veszti a 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.16.)  önkormányzati    

     rendelet.





Bogáth István                                                                                      Schvarczné Stieber Rita

polgármester                                                                                                           aljegyző





A kihirdetés napja:

2018. május 24.



Schvarczné Stieber Rita

            aljegyző