Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2019. (IX.11.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselő, a nem képviselő bizottsági tag és a tanácsnok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól szóló 33/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 09. 12- 2019. 09. 11

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:




1. §



Az önkormányzati képviselő, a nem képviselő bizottsági tag és a tanácsnok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól szóló 33/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Tiszteletdíj rendelet) A tiszteletdíj elszámolása és kifizetése alcíme a következő 6/A. §-al egészül ki:


„6/A. §


(1) Ha a Képviselő-testület az államháztartásról szóló törvényben meghatározott határideig az Önkormányzat költségvetési, illetve zárszámadási rendeletét nem fogadta el, a határidő utolsó napját követő hónap első napjától az e rendelet szerinti tiszteletdíjak kifizetését az állandó bizottságok nem képviselő tagjának járó tiszteletdíj kivételével fel kell függeszteni.


(2) A költségvetési rendelet, illetve a zárszámadási rendelet elfogadását követő hónap 9. napjáig az (1) bekezdés szerint felfüggesztett tiszteletdíjat egy összegben kell kifizetni.”


2. §


A Tiszteletdíj rendelet 7. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:


(4) Az önkormányzati képviselő, a nem képviselő bizottsági tag és a tanácsnok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól szóló 33/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 10/2019. (IX. 11.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban Módr. 2.) 1. §-ával megállapított 6/A. §-t 2019. évben akként kell alkalmazni, hogy a tiszteletdíjak kifizetését a Módr. 2. hatályba lépését követő hónap első napjától kell felfüggeszteni.


3. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




dr. Lamperth Mónika sk.

Németh Angéla sk.

jegyző

    polgármester