Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2019. (III. 28.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére vonatkozó helyi szabályokról szóló 21/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 29- 2019. 03. 29

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §- ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §


Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére vonatkozó helyi szabályokról szóló 21/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Ör.) 52. §- a helyébe az alábbi § lép:



„52. §


  1. A III. rész szabályai közül a bérleti szerződésekre (52./A §- ának (5)-(7) bekezdései és 74. §- a), a bérbeadás módjára (56. §- a), az óvadékra (75. §- a), valamint a bérbeadás időtartamára (72-73. §- ai) vonatkozó rendelkezéseket nem kell alkalmazni, ha a bérlő állami, közigazgatási vagy központi költségvetési szerv, valamint közalapítvány vagy köztestület.


  1. A III. rész szabályai közül az 52./A § (5)-(7) bekezdéseit nem kell alkalmazni, ha a bérbeadó önkormányzati költségvetési szerv.”



  1. §


Az Ör. 67. § (1) bekezdésének b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„b) a határozott időtartamra kötött szerződés megszűnése után a helyiséget a korábbi bérlő az eredetileg használt célra kívánja tovább bérelni és ezt a szerződés lejártát megelőzően legalább 60 nappal korábban kérelmezi, amennyiben nem áll fenn tartozása az Önkormányzattal, a Rákosmente Kft- vel vagy a közszolgáltatókkal szemben;”



  1. §


Az Ör. 67. § (2) bekezdése hatályát veszti.



  1. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.




Budapest, 2019. március 28.



            Dr. György-Rúzsa Ágnes s.k.                                                         Riz Levente s.k.

                            jegyző                                                                         polgármester



A rendelet kihirdetve: Budapest, 2019. március 28.




                                                                                               Dr. György-Rúzsa Ágnes s.k.

                                                                                                                jegyző