Badacsonytördemic Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2019. (XII.9.) önkormányzati rendelete

Badacsonytördemic Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 12. 10- 2019. 12. 10

Badacsonytördemic Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2019. (XII.9.) önkormányzati rendelete

Badacsonytördemic Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

2019.12.10.

Badacsonytördemic Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § Badacsonytördemic Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 62. § (2) bekezdése helyébe következő rendelkezés lép:

„(2) A települési képviselő – az Mötv. 32. § (2) bekezdés k) pontja értelmében köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, ennek érdekében félévente egy alkalommal fogadóórát tartani.”

2. § A Rendelet 72. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az Önkormányzat az alábbi társulások tagja:

a) Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás, melynek feladata a gyermekjóléti, a szociális étkeztetési, házi segítségnyújtási, családsegítési és épületüzemeltetési, fenntartási feladatok ellátása, valamint az egészségügyi alapellátáson belül a központi orvosi ügyelet szervezése és fenntartása.

b) Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás, melynek feladata szilárdhulladék kezelési rendszer létrehozása és működtetése.”

„(5) A társulásokban az Önkormányzatot a polgármester, a polgármester akadályoztatása esetén az alpolgármester képviseli.”

4. § A Rendelet 74. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A közmeghallgatás állandó napirendi pontja „A polgármester beszámolója a képviselő-testület munkájáról, az önkormányzat pénzügyi és gazdasági helyzetéről”.

5. § A Rendelet 76. § d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép és i) ponttal egészül ki:

„d) Számlavezető pénzintézet megnevezése: Takarékbank Zrt.

i) E-mail címe: hivatal@badacsonytordemic.hu.”

6. § A Rendelet 80. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„80. § Az Önkormányzat gazdálkodásának belső ellenőrzéséről a Közös Önkormányzati Hivatal szervezésében gondoskodik. Az önkormányzat gazdálkodásának egyéb belső kontrollrendszerét a jegyző – jogszabályok alapján – alakítja ki és működteti.”

7. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a Rendelet 63. § (2) bekezdésében a "határozattal" szöveg.