Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2019. (X.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselő, a nem képviselő bizottsági tag és a tanácsnok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól szóló 33/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 01- 2019. 10. 31

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:




1. §



Az önkormányzati képviselő, a nem képviselő bizottsági tag és a tanácsnok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól szóló 33/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Tiszteletdíj rendelet) 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„3. §


(1) A képviselő havi tiszteletdíja a polgármester illetményének (alapilletmény, illetménykiegészítés és vezetői illetménypótlék) 30 %-a (alapdíj).


(2) Ha a képviselő

  1. egy bizottságnak tagja, tiszteletdíja a polgármester illetményének 13 %-ával,
  2. több bizottságnak tagja, tiszteletdíja a polgármester illetményének 16 %-ával,
  3. bizottság elnöke, tiszteletdíja a polgármester illetményének 20 %-ával,
  4. bizottság alelnöke, a polgármester illetményének 16 %-ával,
  5. tanácsnok, tiszteletdíja a polgármester illetményének 20 %-ával

növekszik.


(3)  Ha a képviselő (2) bekezdés alapján több tiszteletdíj kiegészítésre lenne jogosult, úgy részére a magasabb tiszteletdíj kiegészítést kell megállapítani. A bizottsági elnöki és alelnöki tisztségre figyelemmel járó kiegészítő tiszteletdíj mértéke független attól, hogy több bizottságban lát el elnöki, illetve alelnöki feladatot.


(4) Az állandó bizottság nem képviselő tagjának tiszteletdíja az alapdíj 67 %-a.


(5) Ha az állandó bizottság nem képviselő tagja a bizottság alelnöke, a (4) bekezdés szerinti tiszteletdíj 25 %-kal növekszik függetlenül attól, hogy több bizottságban lát el alelnöki feladatot.”


2. §


A Tiszteletdíj rendelet

  1.  1. § (1) bekezdésében az „elnökére” szövegrész helyébe „elnökére, alelnökére” szövegrész,
  2. 2. § (2) bekezdésben az „elnöke” szövegrész helyébe az „elnöke, alelnöke” szövegrész

lép.


3. §


Hatályát veszti a Tiszteletdíj rendelet

  1. 5. § (1) bekezdés a) pontja,
  2. 5. § (2) bekezdése.




4. §


Ez a rendelet 2019. november 1. napján lép hatályba.

Mellékletek