Kunadacs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2019. (X. 24.) önkormányzati rendelete

Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2013.(III.29.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2019. 10. 24- 2020. 05. 13

Kunadacs Község Önkormányzatának Képviselő – testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 2. pontjában és az 53. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §
  1. A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 5/2013. (III.29.) önkormányzati rendelet a továbbiakban: R.) 33. § (1) bekezdése helyében alábbi rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület egy alpolgármestert saját tagjai közül, egy alpolgármestert nem a képviselő-testület tagjai közül választ meg.”


(2) Az R. 9. §-a a következő (3) – (4) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Kunadacs és Kunpeszér Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek együttes ülését – Kunpeszér község polgármesterével történt előzetes egyeztetést követően – Kunadacs község polgármestere hívja össze.

(4) Az együttes ülést az ülést összehívó polgármester vezeti. Együttes ülést kell tartani a Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésének, zárszámadásának és az éves beszámolójának tárgyalásakor.”


(3) Az R. 34. § (3) – (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) A Kunadacsi Közös Önkormányzati Hivatal Kunpeszéri Kirendeltségét a kirendeltség vezető vezeti. A jegyzőt távollétében a kirendeltség vezető teljes jogkörrel helyettesíti.

(4) A jegyzői és a kirendeltség vezetői tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetén  – legfeljebb hat hónap időtartamra – a jegyzői feladatok ellátására, a Közös Önkormányzati hivatalhoz tartozó önkormányzat polgármesterével történő előzetes egyeztetést követően, a székhely község polgármestere jelöli ki a képesítési feltételeknek megfelelő köztisztviselőt.”

  1. §
    (1) Hatályát veszti az R.:
  2. § (2) bekezdés „- Kunadacsi Települési Értéktár Bizottságot (3 fő, 2 képviselő és 1 külső tag).” szövegrész.
    (2) Ez a rendelet 2019. október 24-én 1635 órakor lép hatályba.
    ​(3) A rendelet 2019. október 25. napján hatályát veszti.



Farkas Ildikó                                                                                            Szabó Jánosné

polgármester                                                                                                       jegyző

Záradék:

A rendelet kihirdetése 2019. október hó 24. napján 1635 órakor az önkormányzat hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.

2019. október hó 24.

         Szabó Jánosné  

                                                                                                                                                                                jegyző