Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2019 . (IX.26.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról szóló 34/2005. (IX. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 09. 27- 2019. 09. 27

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (2) bekezdése szerinti véleményező jogkörében eljáró Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatala, valamint Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 28/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelet 17. § dc) pontja szerinti véleményező jogkörében eljáró Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. § Az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról szóló 34/2005. (IX. 2.) önkormányzati rendelet

a) 1. melléklete e rendelet 1. melléklete

b) a rendelet 3. melléklete e rendelet 2. melléklete

c) a rendelet 4. melléklete e rendelet 3. melléklete

d) a rendelet 5. melléklete e rendelet 4. melléklete szerint módosul.


2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.






Kecze István

Dr. Varga Zsolt

polgármester

jegyző


A rendeletet kihirdettem:

Kisújszállás, 2019. szeptember 26.




Dr. Varga Zsolt

jegyző








Általános indokolás
 
2019. szeptemberében kezdődött nevelési év változást hozott Kisújszállás óvodai ellátásában, mivel elkészült a Református Egyházközség által fenntartott Munkácsy Mihály utca 24. szám alatti működési hellyel rendelkező óvoda.

Annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátás az óvodában biztosított legyen, valamint a finanszírozást az önkormányzat igénybe tudja venni, módosítani szükséges az önkormányzat e tárgyban kiadott rendeletét.

Részletes indokolás
 
1. §
A rendelet 1. melléklete módosítja a háziorvosi körzetekben az utcaneveket, a névváltozások alapján.
A rendelet 2. melléklete módosítja azt a felsorolást, mely a fogorvosi körzetek lehatárolását tartalmazza. Ezzel biztosított lesz az újonnan működést kezdő óvoda gyermekfogorvosi ellátása.
A rendelet 3. melléklete módosítja a védőnői körzetekben az utcaneveket, a névváltozások alapján, továbbá az újonnan működést kezdő óvoda ellátását is biztosítja.
Hasonlóan a gyermekfogorvosi ellátáshoz, a 4. melléklet tartalmazza azokat a módosításokat, amik az iskolaegészségügyi ellátás igénybevételét biztosítják, köztük az új óvoda ellátást is.

2. §
A lehető leghamarabbi hatálybalépés érdekében a rendelet a kihirdetését követő napot határozza meg.