Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2019. (XII.17.) önkormányzati rendelete

a kerületi sportolói ösztöndíjról és egyéb sporttárgyú elismerések adományozásáról szóló 1/2019. (II. 5.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 01. 01- 2020. 01. 01

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 15. pontjában és 23. § (5) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a kerületi sportolói ösztöndíjról és egyéb sporttárgyú elismerések adományozásáról szóló 1/2019. (II.5.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) módosítására a következőket rendeli el:


1. §


A Rendelet 2. § a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„E rendelet hatálya kiterjed

a) az Önkormányzat közigazgatási területén legalább egy éve bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen is Budapest Főváros XV. kerületében lakó, Magyarország területén székhellyel rendelkező sportszervezetben (a továbbiakban: sportszervezet) sportoló, és tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatalokra.”


2. §


A Rendelet 4. § (1)-(3) bekezdései helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Sportolói Ösztöndíjban a sportszervezetben legalább egy éve tagsággal rendelkező, szociálisan rászoruló sportoló fiatalok részesíthetők.

(2) Szociálisan rászoruló fiatalnak minősül, akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének ötszörösét, gyermekeit egyedül nevelő szülő esetében hatszorosát.

(3) Sportolói Ösztöndíjban az a tanulói, illetve aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportoló részesíthető, aki a pályázati kérelem benyújtásának határidejéig a 10. életévét betöltötte, de nem töltötte be a 21. életévét, valamint a pályázati kérelem benyújtását közvetlenül megelőző tanév végén tanulmányi eredményének átlaga legalább 3,5 tized. A tanulmányi eredmény átlagát a tizedes jegy megállapításáig lehet elvégezni, kerekítés nem lehetséges.”


3. §


 A Rendelet 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„A Sportolói Ösztöndíjat a képviselő-testület sportért felelős bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) adományozza.”


4. §


A Rendelet 8. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„A pályázat benyújtásának határideje minden év március 1. napja.”


5. §


A Rendelet 8. § (4) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„b) a 2. mellékletben szereplő, a sportszervezet által megfelelően kitöltött sportszervezeti ajánlást,”


6. §


A Rendelet 8. § (4) bekezdés h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„h) a sportszervezettel meglévő tagsági igazolvány másolatát,”


7. §


A Rendelet 8. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A pályázati felhívás minden év január 10. napjától elérhető az Önkormányzat hivatalos honlapján, valamint beszerezhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán. A pályázati felhívás megjelenéséről a polgármester gondoskodik.”


8. §


A Rendelet 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A Bizottság évente kiírja, és elbírálja

a) az „Élen a tanulásban, élen a sportban”,

b) a „Kerület Kiváló Sportolója”

pályázatot.”


Záró rendelkezések


9. §


Ez a rendelet 2020. január 1. napján lép hatályba.


10. §


Hatályát veszti a Rendelet 5. §-a.



dr. Lamperth Mónika sk.

jegyző

Cserdiné Németh Angéla sk.

polgármester



Mellékletek