Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2019. (XI.27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 28- 2019. 11. 28

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §             Az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 20. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

     "20. § (1)    Önkormányzati ingatlan vagyon tulajdonjogát átruházni - ha törvény kivételt nem tesz, és az érintett vagyontárgy forgalmi értéke a 17. §-ban foglalt rendelkezések szerinti értékhatárt meghaladja - csak versenyeztetés útján lehet, figyelemmel az Nvtv. 7. alcíme alatt szereplő rendelkezésekben foglaltakra.

                         (2)    Az ingó vagyonelemek tulajdonjogának átruházása esetén, amennyiben az érintett, vagyonnyilvántartásban szereplő vagyonelem forgalmi értéke a 200 ezer forintos értékhatárt nem haladja meg, a Polgármester jogosult dönteni a tulajdonjog ingyenes átruházásáról, amennyiben a vagyonátadás az önkormányzati feladatok ellátását nem veszélyezteti."

2. §             Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.



                          Wurczinger Lóránt                                           Nagy Csilla

                             polgármester                                                      jegyző



A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Bodajk, 2019. november 27.


                                                                                                  Nagy Csilla

                                                                                                       jegyző