Cegléd Város Önkormányzata 18/2019. (V. 30.) önkormányzati rendelete

a mezei őrszolgálatról és a mezőőri járulékról szóló 33/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 06. 01- 2019. 06. 01

Cegléd Város Önkormányzata

18/2019. (V. 30.) önkormányzati rendelete

a mezei őrszolgálatról és a mezőőri járulékról szóló

33/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról


Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fegyveres biztonsági őrzésről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény 19. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A mezei őrszolgálatról és a mezőőri járulékról szóló 33/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 4. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

"(2) A mezőőri járulék fizetési kötelezettség megállapításánál elsődlegesen a földhasználó (tulajdonos) nyilatkozatát kell figyelembe venni. Az 1. melléklet szerinti földhasználói nyilatkozatot minden év május 31-ig kell benyújtani a Hivatalba. Az (1) bekezdés c) pontjának alkalmazására az önklntes nyilatkozat hiányában vagy a közölt adatoknak a tényleges állapottól való eltérése esetén kerül sor."


2. § (1) Az Ör. 5. § (3) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A 3. § (2) bekezdése alapján megállapított mezőőri járulék kivetését, vagy annak mértékét befolyásoló eseményekkel kapcsolatosan – a földhasználó (tulajdonos) személyi változása, a módosult térmérték, a megváltozott művelési ág, stb. figyelembe vételével – tizenöt napon belül a korábbi és az új földhasználót (tulajdonost) egyetemleges bejelentési kötelezettség terheli az önkormányzat jegyzője fele. A 4. § (2) bekezdésében foglalt nyilatkozattételi határidő lejárta után bejelentett változás(oka)t csak a tárgyévet követő évi kivetéseknél lehet figyelembe venni.


4. § (1) Ez a rendelet 2019. június 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

        (2) Ez a rendelet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján két napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre.




Dr. Diósgyőri Gitta sk.                                                                                      Takáts László sk.

     címzetes főjegyző                                                                                            polgármester