Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2019. (IV.15.) önkormányzati rendelete

a járművel történő várakozás rendjéről és a várakozási díjakról szóló 29/2018. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 04. 16- 2019. 04. 30

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48.§ (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 2. pontjában és a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 8. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


  1. Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének a járművel történő várakozás rendjéről és a várakozási díjakról szóló 29/2018. (XII.17.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 10.§ (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(8) A díjmentes várakozásra jogosító matricát a szentendrei önkormányzati adóhatóság adja ki 1.000 Ft igazgatási díj megfizetése ellenében. A matrica a szélvédőre történő felragasztástól kezdve az adott elszámolási időszak végéig érvényes. Az érvényes matrica hiányában történő várakozás miatt kiszabott pótdíj visszavonására a matrica utólagos felragasztása vagy bemutatása esetén sincs lehetőség.



(2)  A Rendelet 7.§ (11) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:


„f) egészségügyi szolgáltatói bérlet esetén az egészségügyi vagy szociális szolgáltató vezetőjének írásos nyilatkozatát arról, hogy a szolgáltató a díjköteles várakozási területen élő személy ellátásáról gondoskodik, valamint az egészségügyi vagy szociális szolgáltató által kiállított – a bérlet igénylőjének a szolgáltatóval fennálló, munkavégzésre irányuló jogviszonyát igazoló – munkáltatói igazolás”


(3) A Rendelet a következő 11/A.§-sal egészül ki:


„11./A.§ Járművel történő várakozással kapcsolatos ügyintézés során a gépjármű üzembentartója vagy az általa írásbeli meghatalmazással meghatalmazott képviselője járhat el.”



3. §

A Rendelet 7.§ (11) bekezdés a) pontjában a „bírósági nyilvántartásról szóló” szövegrész helyébe a „bírósági nyilvántartásba vételről szóló” szövegrész lép.


5. §

Hatályát veszti a Rendelet 1.§ (2) bekezdése.  


6.§


(1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) A 2.§ (1) bekezdése és a 4. § 2019. május 1. napján lép hatályba.


Szentendre, 2019. április 11.





Verseghi-Nagy Miklós                                    dr. Gerendás Gábor

         polgármester                                                       jegyző  


Záradék:

A rendelet 2019. április 15-én került kihirdetésre.



                                                                                              dr. Gerendás Gábor

                                                                                                          jegyző