Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 02. 01- 2019. 02. 01

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a 8. § tekintetében a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény 92. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete 3. melléklet 1.1.2. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró valamennyi állandó bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. §


Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 13. § (3), (4), (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(3) A rendes ülésre szóló meghívót és a kidolgozott előterjesztéseket, legkésőbb a Képviselő-testület ülésének napját megelőző 6. napon 18 óráig kell kézbesíteni illetve az EDTR rendszerbe feltölteni

(4) Amennyiben határozatképtelenség miatt nem lehet az ülést megtartani vagy folytatni, úgy a polgármester legkésőbb 5 napon belül újra összehívja a Képviselő-testületet az elmaradt, vagy félbeszakadt napirendi pontok megtárgyalására. Ebben az esetben a meghívó az általános szabályok szerinti tartalmon kívül csak azokat a napirendi pontokat tartalmazza, amelyek a határozatképtelenség miatt nem lettek megtárgyalva.

(7) A rendkívüli ülésre szóló meghívót és a kidolgozott napirendeket az ülést megelőző nap 18 óráig kell kézbesíteni az előterjesztéseknek az EDTR rendszerbe történő feltöltésével együtt. A kézbesítésre bármilyen (telefon, fax, e-mail stb.), rövid úton történő értesítési mód igénybe vehető.

2.§


A Rendelet 13. §-a az alábbi (9) bekezdéssel egészül ki:


(9) Rendkívüli ülés csak és kizárólag rendkívüli sürgősség fennállásának indoklása esetén hívható össze. Egyéb napirend a rendkívüli ülésen nem tárgyalható.

3. §


A Rendelet 14. § (2) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


c) akit a polgármester vagy egy képviselő indokoltnak tart.

4. §


A Rendelet 18. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


A napirendet a Képviselő-testület a polgármester javaslatára egyszerű többséggel megállapítja. A napirenden előterjesztés, beszámoló, tájékoztató (a továbbiakban együtt: testületi anyag) és egyebek napirendi pont szerepelhet.

5. §


A Rendelet 19. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


A rendes ülés meghívóján kötelezően az első napirendi pont: beszámoló lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról.

6. §


A Rendelet 27. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


Az egyebek napirendi pontban a tanácskozási joggal rendelkezőnek egy téma felvetésekor 5 perc időtartamban van lehetősége kifejteni azt, melyhez a többi tanácskozási joggal rendelkező is hozzászólhat két alkalommal 2 percben, ezen túl a képviselőt személyes érintettsége esetén megilleti a válaszadás joga.

7. §


A Rendelet 25. fejezetének megnevezésében az „A tanácsnok és a munkacsoport” szövegrész helyébe az „A munkacsoport” szövegrész lép.

8. §


A Rendelet 62. §-ában a „18 %” szövegrész helyébe a „10 % ” szövegrész lép.

9. §


A Rendelet bekezdése, 10. § (2) bekezdése, 11.§-a, 18. § (3) bekezdése, 46. § (2) bekezdése, 53. §-a, 64. §-a, 65. §-a és 66.§-a hatályon kívül helyezésre kerül.


10.§


(1) Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 18/2012. (VI.28.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: vagyonrendelet) 9. § (3) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép:


„(3) Az önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jognyilatkozatokat az elidegenítési és terhelési tilalmak törlése, valamint a nyomvonal jellegű építmények elhelyezéséhez szükséges hozzájárulás ügyekben a polgármester adja meg.”


(2) vagyonrendelet 21. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(3) A Pénzügyi Bizottság dönt az önkormányzat tulajdonában lévő külterületi termőföldek adásvételével, cseréjével kapcsolatos ügyek tekintetében 2 ha terület nagyságig és bruttó 200.000.-Ft értékig, belterületi telek kiegészítési, területrendezési, adásvételi, csere ügyek tekintetében bruttó 200.000.-Ft értékig.

(3) A vagyonrendelet 9. § (4) bekezdése hatályát veszti.

11. §


  1. Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati lakások, helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló 14/2007. (V. 01.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: lakásrendelet) 2. § (3) bekezdésében, 4. § (2) bekezdésében, 16.§ (4) bekezdésében az „Esélyegyenlőségi és Szociális Bizottság” szövegrész helyébe a „képviselő-testület” szövegrész lép.
  2. A lakásrendelet 2. § (4) bekezdésében, 4. § (3) bekezdésében, 8. § (1) bekezdésében, 8. § (3) bekezdés a) pontjában, 8. § (9) bekezdésében, 22. § (1) bekezdésben a „Pénzügyi Bizottság” szövegrész helyébe a „képviselő-testület” szövegrész lép.
  3. A lakásrendelet 2. § (6) bekezdésében a „polgármester dönt és köti meg” szövegrész helyébe a „képviselő-testület dönt” szövegrész lép.
  4. A lakásrendelet 22. § (1) bekezdésben a „jogosult a (3) bekezdésben foglalt kivétellel” szövegrész helyébe a „jogosult” szövegrész lép.
  5. A lakásrendelet 22. § (3) bekezdése hatályon kívül helyezésre kerül.

12.§


Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének az államháztartáson kívüli források átvételéről, az államháztartáson belülre és kívülre nyújtott támogatásokról szóló 38/2016. (XII.16.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban:  támogatási rendelet) 4. § (2) bekezdésében, 8. § (2) bekezdésében az „Pénzügyi Bizottság” szövegrész helyébe a „képviselő-testület” szövegrész lép.

13. §


(1) A Rendelet 2. melléklete helyébe ezen rendelet 1. melléklete lép.

(2) A Rendelet 3. melléklete helyébe ezen rendelet 2. melléklete lép.

14. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, majd azt követő napon hatályát veszti.



Kiskunmajsa, 2019. január 31.


   Ábrahám-Fúrús András                                               Dr. Varga Tímea Gabriella

              polgármester                                                                        jegyző


A rendelet kihirdetve.

Kiskunmajsa, 2019. január 31. 

                                                                                            Dr. Varga Tímea Gabriella

                                                                                                           jegyző