Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (II.5.) önkormányzati rendelete

a XV. kerületben élő vagy tanuló fiatalok önkormányzati elismeréséről és támogatásáról szóló 14/2017. (VI.8.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 02. 06- 2019. 02. 05

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 15. pontjában, valamint a 23. § (5) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1. §


A XV. kerületben élő vagy tanuló fiatalok önkormányzati elismeréséről és támogatásáról szóló 14/2017. (VI.8.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ösztöndíjrendelet) 2. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

 "(1) E rendelet hatálya kiterjed

a) az Önkormányzat közigazgatási területén az Észak-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott általános iskolában, gimnáziumban, szakgimnáziumban, szakközépiskolában, szakiskolában (a továbbiakban: Intézmény) tanulói jogviszonnyal, és az Önkormányzat közigazgatási területén legalább egy éve bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen is Budapest Főváros XV. kerületében lakó fiatalokra.”





2. §


Az Ösztöndíjrendelet 6. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A tanulmányi eredményt a magatartás és a szorgalom jegyek kivételével, az összes számmal meghatározott érdemjegy alapján kell kiszámolni. A tanulmányi eredmény átlagát a tizedes jegy megállapításáig lehet elvégezni, kerekítés nem lehetséges.”


3. §


Az Ösztöndíjrendelet 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Pallasz Athéné-díjra jelölt tanulókra az Intézmény vezetője az 1. mellékletben szereplő adatlap és ajánlás kitöltésével tehet javaslatot minden év július 10. napjáig.

(2) Az adatlaphoz csatolni kell a jelölt tanuló tárgyi tanév végi bizonyítványának vagy a tanuló törzslapjának másolatát, valamint a tanuló lakcímet igazoló hatósági igazolványának másolatát.”


4. §


Az Ösztöndíjrendelet 12. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Kimagasló tanulmányi eredmény javulásnak a legalább 0,3, vagy annál nagyobb mértékű tanulmányi átlag javulás minősül. A tanulmányi eredmény javulást a tizedes jegy megállapításáig lehet elvégezni, kerekítés nem lehetséges.”


5. §


Az Ösztöndíjrendelet 14. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Halley-díjra jelölt tanulókra az Intézmény vezetője a 2. mellékletben szereplő adatlap és ajánlás kitöltésével tehet javaslatot minden év július 10. napjáig.

(2) Az adatlaphoz csatolni kell a tanuló tárgyi tanév és a Halley-díj adományozását közvetlenül megelőző tanév év végi bizonyítványának vagy a tanuló törzslapjának másolatát, valamint a tanuló lakcímet igazoló hatósági igazolványának másolatát.”

6. §


Az Ösztöndíjrendelet 15. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az Önkormányzat az ösztöndíjat elnyert pályázókkal támogatási szerződést köt. Az ösztöndíjat a támogatási szerződés aláírását követő 30 napon belül folyósítja az Önkormányzat.”


7. §


Az Ösztöndíjrendelet 1. és 2. melléklete helyébe e rendelet 1. és 2. melléklete lép.


8. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



dr. Lamperth Mónika sk.

jegyző

Németh Angéla sk.

polgármester