Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2019 (XI.28.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásokról szóló 12/2019. (VII. 17.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Hatályos: 2019. 11. 28- 2019. 11. 28

Nyim Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában biztosított jogalkotói hatáskörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §  A települési támogatásokról szóló 12/2019. (VII. 17.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) a következő 8/A. alcímmel egészül ki:

„8/A. Fűtési támogatás


10/A. §  (1) Települési támogatásként fűtési támogatás nyújtható azon szociálisan rászoruló személy részére, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 200 000 forintot, egyedül élő esetében a 250 000 forintot.

(2)  A fűtési támogatás iránti kérelmet tárgyév október 1-től december 5-ig terjedő időszakban lehet benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell a jövedelemigazolásokat.

(3) A fűtési támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül az ingatlanban élő személyek és háztartások számától.

(4)  A támogatás összege a kérelmet benyújtók számától függően ingatlanonként maximum 20 000 forint.

(5) Nem részesülhet fűtési támogatásban az a kérelmező, aki a tárgyhónapban részesült rendkívüli eseti támogatásban fűtési célú közüzemi díjtartozásra, vagy tüzelőanyag vásárlásra hivatkozva, illetve aki rendszeres lakásfenntartási támogatásban részesül a gázfogyasztási díj tekintetében.

(6) A fűtési támogatás iránti kérelmet csak abban az évben lehet elbírálni, amely évben a Képviselő-testület az adott évi költségvetési rendeletében a szükséges forrást nevesítve biztosítja. A támogatási kérelmek odaítélése az adott évi forrás kimerüléséig történik.

           

2. §   A Rendelet 4. § (2) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:

„f) fűtési támogatás.”


3. §A Rendelet 5. § (2) bekezdés a) pontjában szereplő „a-d) pontjaiban” szövegrész helyébe a „a-d) és f) pontjaiban” szöveg lép.


4. § Ez a rendelet a kihirdetését követően lép hatályba.





                            Pistár Péter                                                            Budainé Vajk Ildikó

                            polgármester                                                                       jegyző


Kihirdetési záradék:

A rendelet a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel 2019. november 28. napján 11 óra 00 perckor kihirdetésre került. A kihirdetés időtartama 30 nap.


Ságvár, 2019. november 28.

                                                                                                         Budainé Vajk Ildikó

                                                                                                                    jegyző