Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2019. 10. 29- 2019. 10. 29

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

  1. §


Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


 (7) A Képviselő-testület tagjainak száma 12 fő.


  1. §


A Rendelet 11.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


Rendkívüli ülést – az Mötv. 44. §-ában meghatározott eseteken felül – lehet összehívni, ha a polgármester megítélése szerint a Képviselő-testület összehívására van szükség.


  1. §


A Rendelet 13.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


 (1) A polgármesteri és alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetén a Képviselő-testület ülésének összehívására, vezetésére a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke jogosult.


  1. §


A Rendelet 17.§ (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(2) A Képviselő-testület ülése akkor határozatképes, ha az ülésen a megválasztott települési képviselők közül legalább 7 fő jelen van.


  1. §


A Rendelet 45.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


A Képviselő-testület – az Mötv-ben meghatározott szabályok szerint – a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére 2 fő foglalkoztatási jogviszonyban álló (főállású) alpolgármestert választ saját tagjai közül.


  1. §


A Rendelet 47.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


A Képviselő-testület állandó bizottságként

a) Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottságot;

b) Ifjúságnevelési, Kulturális, Nemzetiségi, Ügyrendi és Sport Bizottságot;

hoz létre.


  1. §


A Rendelet 25. fejezetének megnevezésében „A munkacsoport” szövegrész helyébe „A tanácsnok és a munkacsoport” szövegrész lép.


  1. §


A Rendelet 53.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:



(1) A képviselő-testület a közbiztonsági feladatok koordinálására, előkészítésére közrendvédelmi és közbiztonsági tanácsnokot választ.


(2) A közrendvédelmi és közbiztonsági tanácsnok feladata, a polgármesterrel előzetesen egyeztetve:

a) részt vesz a Kábítószer Egyeztető Fórum ülésein, ahol az egyeztetetések során Kiskunmajsa Város Önkormányzatát képviseli,

b) kapcsolatot tart a rendőrséggel a szakterületét érintő feladatok ellátása során,

c) részt vesz a Kiskunmajsa Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának ülésein, illetve a polgármester megbízása esetén, egyéb fórumokon, képviselve Kiskunmajsa Város Önkormányzatát a szakterületét érintő kérdésekben,

d) véleményezi a település átfogó közlekedési szerkezetéről szóló tervet,

e) egyeztetést folytat a szakterületét érintő ügyekben az egyéb érdekeltekkel

f) évente beszámol a Képviselő-testület felé,

e) koordinálja a szakterületét érintő önkormányzati feladatok ellátását,


9.§


(1)Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati lakások, helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló 14/2007. (V. 01.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: lakásrendelet) 2. § (3)-(4) bekezdésében, 4. § (2)-(3) bekezdésében, 8. § (1) bekezdésében, 8. § (3) bekezdés a) pontjában, 8. § (9) bekezdésében, 16.§ (4) bekezdésében, 22. § (1) bekezdésben a „képviselő-testület” szövegrész helyébe „Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság” a szövegrész lép.

(2)  A lakásrendelet 2. § (6) bekezdésében a „képviselő-testület dönt” szövegrész helyébe a „polgármester dönt és köti meg” szövegrész lép.

(3)  A lakásrendelet 22. § (1) bekezdésben a „jogosult” szövegrész helyébe a „jogosult a (3) bekezdésben foglalt kivétellel” szövegrész lép.

(4)  A lakásrendelet 22. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


A helyiségbérleti szerződés lejárta előtt, illetve a lejárt szerződés meghosszabbításának igénye nélkül megüresedett önkormányzati tulajdonú nem lakás céljára szolgáló helyiségek 1 évet meg nem haladó bérbe használatba, adásáról a polgármester dönt abban az esetben, ha a bérbe, használatba vagy haszonbérbe adás díja legalább önköltségi áron, vagy az értékbecslés alapján megállapított teljes (nem támogatott) díj megállapításával történik.


10.§

(1)Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 18/2012. (VI.28.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: vagyonrendelet) 9. § (3) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép:

„Az önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jognyilatkozatokat – a (4) bekezdésben foglalt kivétellel - a telekmegosztás, telekösszevonás, telekhatár-rendezés, építési ügyekben tulajdonosi hozzájárulás, építési engedélyezési eljárás kezdeményezése, elővásárlási jog gyakorlása, az elidegenítési és terhelési tilalmak törlése és a további megterheléshez, valamint a nyomvonal jellegű építmények elhelyezéséhez szükséges hozzájárulás ügyekben a polgármester adja meg.”


(2)A vagyonrendelet 9. § (4) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép:

„Az elővásárlási jog gyakorlásáról 3.000.000 Ft felett a Képviselő-testület dönt


(3) A vagyonrendelet 21. § (3) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép:

„A Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság dönt az önkormányzat tulajdonában lévő külterületi termőföldek adásvételével, cseréjével kapcsolatos ügyek tekintetében 2 ha terület nagyságig és bruttó 200.000.-Ft értékig, belterületi telek kiegészítési, területrendezési, adásvételi, csere ügyek tekintetében bruttó 200.000.-Ft értékig.

11. §


Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének az államháztartáson kívüli források átvételéről, az államháztartáson belülre és kívülre nyújtott támogatásokról szóló 38/2016. (XII.16.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban:  támogatási rendelet) 4. § (2) bekezdésében, 8. § (2) bekezdésében az „képviselő-testület” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság”szövegrész lép.


12. §


(1)Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete (továbbiakban szociális rendelet) 3.§ (4) bekezdésében „A Képviselő-testület Esélyegyenlőségi és Szociális Bizottságának súlyozott véleménye alapján” szövegrész törlésre kerül.

(2)A szociális rendelet 3.§ (7) bekezdésében az „illetve a Bizottság” szövegrész törlésre kerül.

(3)A szociális rendelet 13/A § (2) bekezdésében

(4)A szociális rendelet 14.§ (6) bekezdésében „az Esélyegyenlőségi és  Szociális Bizottság véleményének súlyozott figyelembe vételével” szövegrész törlésre kerül, míg a „szakbizottság” szövegrész helyébe a „polgármester” szövegrész lép.


13.§


(1) A Rendelet 2. melléklete helyébe ezen rendelet 1. melléklete lép.

(2) A Rendelet 3. melléklete helyébe ezen rendelet 2. melléklete lép.


14. §


Ez a rendelet a kihirdetés napján 14 óra 40 perckor lép hatályba, majd azt követő napon hatályát veszti.




Kiskunmajsa, 2019. október 29.




             Patkós Zsolt                                                                        dr. Varga Tímea Gabriella

             polgármester                                                                                         jegyző




A rendelet kihirdetve



Kiskunmajsa, 2019. október 29. 14 óra 35 perckor.

                                                                                                                        





                                                                                                          dr. Varga Tímea Gabriella

                                                                                                                             jegyző