Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2019. (XII.14.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Hatályos: 2019. 12. 15- 2019. 12. 16

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


1./ Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 28/2011. (X.11.) rendelete (a továbbiakban: SZMSZ) 6. számú mellékletének II. 1. pontjában a „Vagyonnyilatkozat Ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottság” szövegrész helyébe a „Házbizottság” szövegrész lép.

2./ Az SZMSZ 6. számú mellékletének II. 5. pontjában a „Gazdasági Bizottság” szövegrész helyébe a „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság” szövegrész lép.

3./ Az SZMSZ 8. számú mellékletének II. B. pontjában a „Gazdasági Bizottság” szövegrész helyébe a „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság” szövegrész lép.

4./ Az SZMSZ 8. számú mellékletének II. F. pontjában a „Vagyonnyilatkozat Ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottság” szövegrész helyébe a „Házbizottság” szövegrész lép.

5./ Az SZMSZ 11.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) A Képviselő-testület a 2020. évtől kezdődően évente legalább háromszor előre meghirdetett közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehetnek. Az elhangzott javaslatra, kérdésre a közmeghallgatáson vagy legkésőbb 15 napon belül választ kell adni.”

2.§


1./ A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati építési beruházások előkészítésének, jóváhagyásának, lebonyolításának rendjéről szóló 37/2004. (XI. 17.) rendelete (a továbbiakban: Ber. rend.) 3. § (3) bekezdésében a „Gazdasági Bizottság” szövegrész helyébe „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság” szövegrész lép.

2./ A Ber. rend. 4. § (4) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész lép.

3./ A Ber. rend. 9. § (5) bekezdésében a „Gazdasági Bizottság” szövegrész helyébe „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság” szövegrész lép.


3.§


Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálásának szabályairól szóló 29/2011. (X. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésében a „szociális és oktatási” szövegrész helyébe a „szociális” szövegrész lép.


4.§


Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének az emléktábla-állítás rendjéről szóló 12/2017. (IV.25.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésében a „Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság” szövegrész helyébe a „Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság” szövegrész, a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész lép.


5.§


A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének a lakóház-felújítási támogatásról szóló 30/2000.(XII.24.) rendelete (a továbbiakban: Lakóház-felújítási rend.) 4. § (4) és (8) bekezdésében, 5. § (1) bekezdésében, 6. § (5) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész lép.


6.§


A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és tagok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról szóló 31/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésében a „Vagyonnyilatkozat Ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottság” szövegrész helyébe a „Házbizottság” szövegrész lép.


7.§


1./ A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a ferencvárosi kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 25/2012. (VII.16.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Kitünt.rend.) 3. § (6) bekezdésében, 10/A. § (7) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész lép.

2./ A Kitünt.rend. 4. § (7) bekezdésében, 5. § (7) bekezdésében, 6. § (7) bekezdésében, 10. § (7) bekezdésében a „Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága” szövegrész helyébe az „Egészségügyi, Szociális, Sport, Ifjúsági és Civil Bizottság” szövegrész lép.

3./ A Kitünt.rend. 8. § (7) bekezdésében, 10/B. § (7) bekezdésében a „Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága” szövegrész helyébe a „Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság” szövegrész lép.

4./ A Kitünt.rend. 9. § (7) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városgazdálkodási Bizottság” szövegrész lép.


8.§


Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat 2019. évi költségvetéséről szóló 4/2019. (II.26.) önkormányzati rendelete 25. § - ában a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottságra” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottságra” szövegrész lép.


9.§


A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének a Ferencvárosi Környezetvédelmi Alap létrehozásáról szóló 7/1999.(IV.30.) sz. rendelete 5. § (1)-(2) és (6) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész lép.

10.§


Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete 5. § (4) bekezdésében a „Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság” szövegrész helyébe a „Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság” szövegrész lép.


11.§


Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata tulajdonát képező közterületek használatáról és rendjéről szóló 3/2016.(I.29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésében, 3. § (1) bekezdésében, 4. § (2), (9), (19) és (21) bekezdésében, 5. § (4) bekezdésében, 6. § (1)-(2) bekezdésében, 9. § (3) bekezdésében, 15. § (1), (5), (6), (7) és (8) bekezdésében, 17. § (1) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városgazdálkodási Bizottság” szövegrész lép.


12.§


1./ A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének a lakások és helyiségek bérletére, elidegenítésére és megszerzésére vonatkozó szabályokról szóló 7/2006.(III.10.) rendelete (a továbbiakban: Lakásrendelet) 2. § (3) és (5) bekezdésében, 4. § (3)-(4), (5a), (6), (8) bekezdésében, 9. § (1) bekezdés d) pontjában, 9. § (5), (6), (7), (10) bekezdésében, 9/A. § (1) és (3) bekezdésében, 11. § (1a), (1b) és (2a) bekezdésében, 13. § (6) bekezdésében, 14. § (5) bekezdésében, 19. § (5)-(6) bekezdésében, 19/A. § (2), (7) és (9) bekezdésében, 20. § (1b), (1e) bekezdésében, 20. § (6) bekezdésében, 21. § (1)-(2) bekezdésében, 22/A. § (2) bekezdésében, 24. § (3) bekezdésében, 26. § (1b), (2) és (5)-(6) bekezdésében, 28. § (3)-(4) bekezdésében, 31. § (2)-(3) bekezdésében, 32. § (2) bekezdésében, 33. § (1) és (7) bekezdésében, 33/B. § (1)-(4) bekezdésében, 34. § (3) bekezdésében a „Gazdasági Bizottság” szövegrész helyébe „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság” szövegrész lép.

2./ A Lakásrendelet 4. § (2) bekezdésében a „Gazdasági Bizottságra” szövegrész helyébe a „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságra” szövegrész, az „Egészségügyi Szociális és Sport Bizottságára” szövegrész helyébe az „Egészségügyi, Szociális, Sport, Ifjúsági és Civil Bizottságra” szövegrész lép.

3./ A Lakásrendelet 4. § (5), (5b) bekezdésében az „Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság” szövegrész helyébe az „Egészségügyi, Szociális, Sport, Ifjúsági és Civil Bizottság” szövegrész, a „Gazdasági Bizottság” szövegrész helyébe a „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság” szövegrész lép.

4./ A Lakásrendelet 9. § (1) bekezdés e) pontjában „az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság” szövegrész helyébe az „Egészségügyi, Szociális, Sport, Ifjúsági és Civil Bizottság” szövegrész lép.

5./ A Lakásrendelet 20. § (1a) bekezdésében a „Gazdasági Bizottságra” szövegrész helyébe a „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságra” szövegrész, a „Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottságra” szövegrész helyébe a „Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottságra” szövegrész lép.

6./ A Lakásrendelet 20. § (1d) bekezdésében, a 33/A. § (2)-(4) bekezdésében a „Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság” szövegrész helyébe a „Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság” szövegrész lép.

7./ A Lakásrendelet 26. § (1a) bekezdésében a „Gazdasági Bizottságra” szövegrész helyébe a „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságra” szövegrész lép.


13.§


Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni ellátásokról és támogatásokról szóló 8/2015. (II.24.) önkormányzati rendelete 38. § (5) bekezdésében, 40. § (1) és (4)-(5) bekezdésében „az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság” szövegrész helyébe az „Egészségügyi, Szociális, Sport, Ifjúsági és Civil Bizottság” szövegrész lép.


14.§


Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 35/2017. (XII.22.) rendelete 56. § (2) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész lép.






15.§


Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről szóló 14/2017. (V.30.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városgazdálkodási Bizottság” szövegrész lép.


16.§


1./ Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 21/2012. (VI.12.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Vagyonrendelet) 10. § (8) bekezdésében, 11. § (1) bekezdés b) pontjában, 11. § (4) bekezdés b) pontjában, 14. § (1) bekezdés b) pontjában, 14. § (6) bekezdés b) pontjában, 15. § (1) bekezdés b) pontjában, 15. § (4) bekezdés b) pontjában, 17. § (5) bekezdés b) pontjában a „Gazdasági Bizottság” szövegrész helyébe a „Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság” szövegrész lép.

2./ A Vagyonrendelet 13. § (5b) bekezdés b) pontjában a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városgazdálkodási Bizottság” szövegrész lép.

3./ A Vagyonrendelet 20/F.§ (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) Az ajánlatok bontására meghívást kapnak az ajánlattevők, a Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, a Városgazdálkodási Bizottság elnöke, a Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság elnöke, a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság elnöke és a Főépítész.”

4./ A Vagyonrendelet 20/I. § (1) bekezdésében a „Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész helyébe a „Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság” szövegrész lép.


17.§


1./ E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

2./ E rendelet hatálybalépésével hatályát veszti a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatási rendszeréről szóló 7/2002. (IV.26.) rendelete.



Budapest, 2019. december 12.


                        Baranyi Krisztina                                          dr. Dombóvári Csaba

                           polgármester                                                          jegyző