Cegléd Város Önkormányzata 30/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

a Városháza rendezvénytermei igénybevételének feltételeiről és díjairól szóló 25/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 01. 01- 2020. 01. 01

Cegléd Város Önkormányzata

30/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

a Városháza rendezvénytermei igénybevételének feltételeiről és díjairól szóló

25/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A Városháza rendezvénytermei igénybevételének feltételeiről és díjairól szóló 25/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelet (a továbbiabkan: Ör.) a következő, 6/A. §-sal egészül ki:

„6/A. § A Városháza rendezvénytermei használatának házirendjét a 2. melléklet állapítja meg.”


2. § Az Ör. az 1. melléklet szerinti 2. melléklettel egészül ki.


3. § (1) Ez a rendelet 2020. január 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

    (2) Ez a rendelet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, 2 napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre.


Dr. Diósgyőri Gitta s.k.                                                                                           Dr. Csáky András s.k.

  címzetes főjegyző                                                                                                        polgármester

-------

1. melléklet a 30/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendelethez

„2. melléklet a 25/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelethez

A Városháza rendezvénytermei használatának házirendje

1. A bérlő, használó (a továbbiakban: igénybevevő) köteles a Városháza rendezvénytermeit és berendezéseit, tartozékait rendeltetésszerűen használni.

2. Az igénybevevőt teljes körű felelősség terheli a rendezvénytermekben, valamint a rendelkezésre bocsátott ingóságokban (berendezési tárgyakban, eszközökben) a használat időtartama alatt keletkezett károkért.

3. A rendezvénytermekben és a Városháza egyéb épületrészeiben dohányozni tilos!

4. A rendezvénytermekben nyílt láng használata tilos!

5. A rendezvénytermekben tilos olyan tevékenységet gyakorolni (magatartást tanúsítani), amire a kérelem és a használati szerződés tartalmilag egyértelműen nem tér ki! Ilyen különösen a rendezvénytermek bármelyikét a szokásostól eltérően szennyező látvány tevékenység: pl. konfetti, rizs, csillám, homok, virágszirom stb. szórása.

6. Az 5. pontban rögzített tilalom érvényes a Városháza bejárataihoz vezető közterületekre is.

7. Az igénybevevő jogosult a használat időtartama alatt rendezvénytermek berendezési tárgyait saját céljának megfelelően átrendezni, valamint a rendezvény megtartásához szükséges technikai eszközöket a bérleményben üzembe helyezni.

8. Az igénybevevő a saját tulajdonát képező eszközöket köteles a rendezvény végén eltávolítani a rendezvénytermekből. Az igénybevevő tulajdonát képező, a rendezvény megtartását szolgáló technikai eszközök, berendezések épségéért a rendezvénytermek bérbeadója felelősséget nem vállal.

9. Az igénybevevő által szervezett rendezvényen résztvevők a szerződésben megjelölt helyiségekbe léphetnek be, illetve azokban tartózkodhatnak. Az igénybevevő teljes felelősséget vállal azért, hogy rendezvénye résztvevői az épület biztonsági szabályzataiban foglaltakat betartják, különös tekintettel a tűzrendészeti és munkavédelmi előírásokra.

10. Az igénybevevő a Városháza Kossuth tér felőli főbejáratának nyitva tartása idejére köteles a bejárat folyamatos őrzéséről gondoskodni, és kizárólag a rendezvénnyel kapcsolatba hozható személyeket beengedni az épületbe.

11. Az igénybevevő a rendezvénytermeket és a rendelkezésére bocsátott berendezési tárgyakat, eszközöket a szerződésben rögzített időpontban a használatot megelőző eredeti, további rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban bocsátja a bérbe-, használatba adó megbízottja (általában a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal gondnoksága) rendelkezésére.

-------