Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 6/2019. (III.28.) önkormányzati rendelete

a városi kitüntetések, elismerő címek, a díszoklevél alapításáról és adományozásáról szóló 5/2006. (I. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 29- 2019. 03. 29



Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. melléklet 1.4.1. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Esélyteremtési Bizottság, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. melléklet 4.4.3. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Jogi és Ügyrendi Bizottság, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. melléklet 6.4.1. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. melléklet 5.4.1. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


                                                1.§


Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a városi kitüntetések, elismerő címek, a díszoklevél alapításáról és adományozásáról szóló 5/2006. (I. 23.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 1. § a) pontja az alábbi at) alponttal egészül ki:


„at) Év Kecskeméti Civil Szervezete Díj


                                                 2.§


A Rendelet) 1. § c) pontja az alábbi cf) alponttal egészül ki:


„cf) Az Év Kecskeméti Polgárőre”



3.§


A Rendelet az alábbi 15/E. §-al egészül ki:


„15/E. §


Év Kecskeméti Civil Szervezete Díj



A díj évente tevékenységi körétől függetlenül egy olyan kecskeméti székhelyű vagy Kecskeméten működő civil szervezetnek adományozható, amely legalább 3 éven keresztül aktívan működik Kecskeméten, céljai a város polgárainak széles körét érintik, és tevékenységével a helyi civil társadalom összefogását erősíti vagy a polgárok életminőségének javítását szolgálja. E tárgyban az előterjesztést a közgyűlés kulturális ügyekben feladat-és hatáskörrel rendelkező bizottsága készíti.


4. §


A Rendelet 18. § (3) bekezdés b) pontja az alábbi bh) alponttal egészül ki:


„bh) Év Kecskeméti Civil Szervezete Díj”


5. §


A Rendelet az alábbi 31/B. §-al egészül ki:


„31/B. §


Az Év Kecskeméti Polgárőre


Az Év Kecskeméti Polgárőre elismerő cím a közgyűlés városrendezési és városüzemeltetési ügyekben feladat- és hatáskörrel rendelkező bizottsága előterjesztése alapján évente egy fő kecskeméti polgárőr egyesület tagja részére adományozható, a közrend és közbiztonság, a társadalmi bűn- és balesetmegelőzés, a gyermek- és ifjúságvédelem, valamint a katasztrófa-elhárítás és környezetvédelem érdekében kifejtett, önkéntes, kimagasló és példamutató tevékenysége elismeréseként.”


6. §


A Rendelet


a) 34. §-ban az „Az Év Kecskeméti Büntetés-végrehajtási Intézeti Dolgozója” szövegrész helyébe „Az Év Kecskeméti Büntetés-végrehajtási Intézeti Dolgozója, Az Év Kecskeméti Polgárőre” szöveg,


b) 35. § (1) bekezdés a) pontjában a „Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetének igazgatója” szövegrész helyébe a „Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetének igazgatója, Az Év Kecskeméti Polgárőre elismerő cím esetében bármely Kecskeméten működő polgárőr egyesület elnöke” szöveg lép.




  1. §


Az Év Kecskeméti Civil Szervezete Díjnak, valamint Az Év Kecskeméti Polgárőre elismerő címnek az átadására a 2019. évben a Hírös Hét Fesztivál keretében kerül sor.

  1. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Kecskemét, 2019. március 28.




Szemereyné Pataki Klaudia                                                Dr. Határ Mária

             polgármester                                                                      jegyző




ZÁRADÉK:

A rendelet kihirdetése a mai napon a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.




Kecskemét, 2019. március 28.


       Dr. Határ Mária

               jegyző