HERCEGSZÁNTÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2019. (X. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 8/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 10. 24- 2019. 10. 24

Hercegszántó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §

(1) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 8/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelet (továbbiakban SZMSZ) 4. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, illetőleg tartós akadályoztatásuk esetén a képviselő-testület ülését az ügyrendi bizottság elnöke hívja össze és vezeti.”

(2) Az SZMSZ 17. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület állandó bizottságként három fős ügyrendi bizottságot hoz létre. Az ügyrendi bizottság elnökét és két tagját a képviselők közül kell választani. Az ügyrendi bizottság főbb feladatai a következők:

a) nyilvántartja, kezeli, őrzi és ellenőrzi a képviselők és polgármester vagyonnyilatkozatait, valamint vizsgálja a képviselők összeférhetetlenségi ügyeit, és erről jelentést tesz a képviselő-testületnek,

b) közreműködik az önkormányzati rendeletek, határozatok hatályosulásának felülvizsgálatában, szükség esetén javaslatot tesz a módosításra,

c) lebonyolítja a képviselő-testület titkos szavazását,

d) a képviselő-testület elé terjeszti a feladatkörébe utalt egyes ügyek vizsgálatáról szóló előterjesztéseket, beszámolókat.”

(3) Az SZMSZ 18. § a) és b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

A polgármester

„a) tisztségét főállásban látja el;

b) illetményére az ügyrendi bizottság tesz javaslatot;”


2. §

Hatályát veszti az SZMSZ 23. § (4) bekezdésének második mondata és a 25. §-ának a „a pénzügyi bizottsággal történt véleményeztetést követően” szövegrész.


3. §

Ez a rendelet kihirdetése napján 16 óra 30 perckor lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.