Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata képviselő-testületének 7/2019. (II.25.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 21/2017. (IX.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 01- 2019. 02. 28

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI. 8.) Korm. rendelet 29. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 21/2017. (IX.18.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (2) A koncepció és a stratégia módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.budafokteteny.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.”

2. § A Rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„5. § (1) Településképi arculati kézikönyv (a továbbiakban: kézikönyv) vagy településképi rendelet készítése esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti előzetes és munkaközi tájékoztató keretében – önkormányzati hirdetőfelületen, a Városházi Híradóban és a www.budafokteteny.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakosági fórum keretén belül szóban történik.


(2) A kézikönyv vagy a településképi rendelet módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.budafokteteny.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.”

3. § A Rendelet 6. § (3)-(5) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:


„ (3) Településrendezési eszközök tárgyalásos eljárásban történő készítése, módosítása esetén a (4) bekezdésben foglaltak kivételével a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – önkormányzati hirdetőfelületen, a Városházi Híradóban és a www.budafokteteny.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.


(4) Amennyiben a településrendezési eszköz készítése vagy módosítása tárgyalásos eljárásban a Kormány által rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet esetén a veszélyhelyzet következményeinek a felszámolása vagy a további, közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megelőzése miatt indokolt, a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.budafokteteny.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.


(5) Településrendezési eszközök állami főépítészi eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.budafokteteny.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.”

4. § A Rendelet 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„8. § A lakossági fórumról a 3. § szerinti partnereket– azidőpont, a helyszín és a téma megjelölését tartalmazó – hirdetményneka Korm. rendelet 29/A. § (7) bekezdés a) pontjában foglaltak szerinti közzétételével kell értesíteni.”

5. § A Rendelet 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„ (1) A  lakossági fórumot követően a partnerek a Korm. rendelet 29/A. § (7) bekezdés b) pontja szerinti írásos észrevételeket az alábbi módokon tehetik meg:

a) papíralapon a Polgármesternek címezve, a Polgármester Hivatal címére - 1221 Budapest, Városház tér 11. - történő megküldéssel, vagy

b) elektronikus levélben a hirdetményben meghatározott e-mail címre történő megküldéssel.”

6. § E rendelet 2019. március 1-én lép hatályba.