Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (III.29.) önkormányzati rendelete

a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Hatályos: 2024. 02. 01

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (III.29.) önkormányzati rendelete

a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

2024.02.01.

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 16/A. § bekezdésben kapott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya Badacsonytomajon az önkormányzati tulajdonú és kezelésű utakra, a közterületre, és a közhasználatra átadott területeken fizető parkolóként kijelölt, a Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett várakozóhelyekre és területekre, továbbá az (5) bekezdésében foglaltakra terjed ki.

(2) A fizető parkolók felsorolását a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(3) A fizető parkoló zónák területi kiterjesztése, vagy az övezeti besorolás megváltoztatása a képviselő-testület hatásköre.

(4) Fizető parkoló szilárd burkolatú vagy salakkal, kőzúzalékkal terített, por- és sármentes, valamint füvesített területen jelölhető ki.

(5) Rendezvények alkalmával – a rendezvényekhez kapcsolódóan – ideiglenes jelleggel létesített újabb parkolóhelyek kijelölésére a polgármester jogosult.

2. § (1) A rendelet hatálya kiterjed a rendeletben megjelölt fizető parkolót igénybe vevő valamennyi közúti jármű tulajdonosára és üzemben tartójára, kivéve:

a) a megkülönböztetett kék jelzéssel ellátott járművek (mentők, tűzoltók, rendőrségi, orvosi ügyeletet ellátó járművek), továbbá az intézkedő rendőr járművére,

b) a figyelmeztető jelzést jogosan használó kommunális szolgáltató és a közműhiba-elhárítást végző járművekre,

c) rendkívüli közműhiba elhárítása céljából, a hiba elhárításának időtartamáig a hiba kijavításához kiérkező szerviz autóra és az azt kiszolgáló járművekre,

d) a segédmotor-kerékpárokra és a kerékpárokra,

e) Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Közhasznú Kft. járműveire,

f) a parkolók díjmentes használatára jogosító igazolvány birtokosának járművére,

g) mozgáskorlátozottak által vezetett, illetve az őket szállító járművekre a 218/2003.(XII.11) Kormányrendelet alapján kiadott, érvényes parkolási igazolvány jogos és szabályos használata esetén.

h)1

(2) A várakozási díj és a pótdíj megfizetéséért a jármű üzembentartója felel.

(3) Üzembentartó e rendelet alkalmazásában a jármű forgalmi engedélyébe bejegyzett tulajdonos vagy üzembentartó.

3. § (1) A parkolókat Badacsonytomaj Város Önkormányzata tulajdonában lévő Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Közhasznú Kft. 8258 Badacsonytomaj, Fő utca 14. (a továbbiakban: üzemeltető) parkoló automaták útján üzemelteti.

(2) Parkolónként minden megkezdett ötven várakozási helyből ki kell jelölni legalább egy férőhelyet a mozgássérültek részére.

4. § (1) A fizető parkolóhelyeken várakozni az üzemeltetési idő alatt csak díjfizetés ellenében, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975.(II5.) KPM-BM együttes rendelet és jelen rendelet szabályai szerint lehet.

(2) A várakozás legfontosabb szabályairól és a díjfizetés módjáról, a parkolók bejáratára elhelyezett kiegészítő tábla ad tájékoztatást.

(3) A burkolati jellel jelölt várakozási övezetben a jármű vezetője köteles a járművet a kijelölt várakozóhelyen belül úgy elhelyezni, hogy a jármű csak egy kijelölt várakozóhelyet foglaljon el. Ellenkező esetben a burkolati jellel ellátott várakozási övezetben a várakozási díjat a jármű által elfoglalt parkolóhelyek után kell megfizetni.

(4) A fizető parkolókat jelölő kiegészítő táblán az alábbi információkat kell a külföldiek számára is jól érthető módon – lehetőség szerint rajzjellel (piktogramokkal) – közölni:

a) az adott helyen várakozók díjfizetési kötelezettségét,

b) a díjfizetési kötelezettség időbeni hatályát,

c) a várakozási díj összegét járműfajtánkként,

d) a várakozási díj megfizetésének módját,

e) a pótdíj és a bírság összegét,

f) a „nem őrzött” parkolóra utalást,

g) az üzemeltető nevét, az ügyfélszolgálat elérhetőségeit,

h) tájékoztatást további parkoló automaták elhelyezkedéséről.

(5) A szolgáltatás a várakozó járművek őrzésére nem terjed ki.

(6) Az üzemeltetési időn kívül a fizető parkolóban nem kell várakozási díjat fizetni.

5. § (1)2 A fizető parkolók üzemeltetési ideje: évente február 1-től november 30-ig, minden nap. A napi üzemórákat a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2)3 Az általános üzemeltetési időtől az üzemeltető eltérhet.

(3) Az üzemeltetési idők megváltozásáról az üzemeltető a helyben szokásos módon előzetesen, de a helyszínen is tájékoztatni köteles.

6. § (1) A parkolásért fizetendő várakozási díjak, bérletjegyek és kizárólagos használatért fizetendő díjak (együttesen a továbbiakban: parkolási díjak), valamint a jogosulatlan használatért fizetendő pótdíjak mértékét a képviselő-testület állapítja meg.

(2) A parkolási díjak és a pótdíj mértékét a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

7. § (1) A várakozásra jogosító parkolójegyet a parkolóba történő beállást követően azonnal, a szándékolt várakozási időnek megfelelő időtartamra meg kell váltani. Utólagos fizetés csak pótdíj ellenében lehetséges.

(2) Parkolójegyet váltani a parkoló automatáknál készpénzért lehet, a jegyváltás történhet euró érmével is. Mobil telefonon díjat fizetni az eltelt várakozási időnek megfelelően a meghatározott telefonszámon a várakozás megkezdésekor bejelentkezéssel, befejezésekor kijelentkezéssel lehet.

(3) Üzemzavar esetén a legközelebbi üzemben lévő jegyautomatánál, az ellenőrnél váltott, vagy a parkoló automatán feltüntetett helyeken megvásárolt nyugtával lehet igénybe venni az adott parkolót.

(4) Fizető parkolóhelyeken a váltható legrövidebb idő 15 perc. Leghosszabb váltható idő: a napi üzemeltetési idő, a rendelet 2. mellékletben lévő napijegy váltásával.

(5) A parkolási időtartam meghosszabbítása érdekében új parkolójegy váltásáról, és a jegy szabályszerű kihelyezéséről az előzőleg már megváltott parkolójegy lejártát megelőzően úgy kell gondoskodni, hogy a megváltott parkolójegyeken feltüntetett időtartamok a parkolás céljára igénybe vett teljes időtartamot folyamatosan, megszakítás nélkül lefedjék.

(6) A parkolóhelyet használó nem tarthat igényt az üzemeltetővel szemben az általa megfizetett, de igénybe nem vett parkolási idővel arányos parkolási díjra.

(7) Az üzemeltető – a rendező szerv kérelmére – eseti jelleggel, egyedi elbírálás alapján a parkolókat érintő rendezvények időtartamára, kizárólag parkolási célra a polgármester előzetes hozzájárulásával csoportos fizetésre is megállapodást köthet.

8. § (1) A várakozási díj megfizetését érvényes parkolójeggyel, vagy bérlettel kell igazolni.

(2) Az érvényes jegyet, vagy bérletet, illetve a díjmentességet igazoló engedélyt a gépjárműben az első szélvédő mögött, kívülről jól látható módon úgy kell elhelyezni, hogy az érvényességéről az ellenőr megbizonyosodhasson.

(3) A járműtulajdonos kérésére a parkolójegy ellenében, vagy készpénzfizetés esetén az üzemeltető készpénzfizetési számlát állít ki, melyet a parkolás idejére parkolójegyként kell felhasználni.

9. § (1) Pótdíjat kell fizetni:

a) utólagos fizetés esetén (érvényes jegy, vagy bérlet hiányában) a parkolóhely igénybevételéért,

b) ha a jármű díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozik, vagy a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén 5 perccel, vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább 15 perccel túllépi, várakozási esetenként egy órai várakozási díjat, továbbá a pótdíjat kell fizetni

c) ha az érvényes jegy, bérlet, vagy a díjmentességet tanúsító igazolvány a gépkocsiban jól látható módon nincsen kihelyezve és azt ellenőrzéskor nem pótolta.

(2) A szabálytalanul parkoló gépkocsi szélvédőjén az ellenőr pótdíjfizetési felszólítást és fizetési csekket hagy.

(3) A parkolóhelyet jogellenesen díjfizetés nélkül használó azonos helyen várakozó gépjárművére, üzemidőben csak egyszer kaphat fizetési felszólítást.

(4) A fizetési felszólításon a szabálytalanság tényét, helyét, időpontját, a gépjármű rendszámát, valamint a pótdíj megfizetésére vonatkozó összes tudnivalót fel kell tüntetni.

(5) A pótdíjat 15 napon belül a mellékelt csekken, vagy az üzemeltető pénztárában – ügyfél fogadási időben – készpénzben kell megfizetni.

(6) A 15 napon túli befizetés esetén a pótdíj összege az egy órai várakozási díj negyvenszerese lesz.

(7) A pótdíj összegét a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(8) Amennyiben a parkolási díjat és a pótdíjat 30 munkanapon belül nem fizetik meg, az üzemeltető a parkolási díj és a pótdíj behajtása érdekében a jogszabályi előírásoknak megfelelően jár el.

(9)4 Az érvényes bérlet, vagy díjmentességet igazoló engedély utólagos, 24 órán, illetve egy munkanapon belül, valamint 5 munkanapon belül történő bemutatása esetén pótdíj helyett bérletbemutatási díjat kell fizetni. A bérletbemutatási díj mértékét a 2. melléklet tartalmazza.

(10) Autókölcsönző cég esetében csak akkor kaphat a bérlő fizetési felszólítást, ha írásban nyilatkozik arról, hogy az adott időpontban ő vezette a gépjárművet. Ellenkező esetben a kölcsönző céget terheli a pótdíjfizetési kötelezettség.

(11)5

(12)6

(13)7

10. § A fizető parkolókban díjmentesen várakozhatnak:

a) a település közigazgatási területén működő háziorvosok (az önkormányzat működési területre vonatkozó igazolása alapján) az üzemeltető által kiállított engedély birtokában. A működési területre vonatkozó igazolást a jegyző adja ki.

b) rendezvényekre történő, vagy egyéb eseti kedvezményre, illetve mentességre jogosító engedélyt, a polgármester rendelkezésére az üzemeltető ad ki.

c)8 Felhatalmazást kap a polgármester, hogy egyedi esetekben az üzemeltető által elkészített és sorszámozott pakolóbérletet biztosítson, legfeljebb 100 darabot

d)9 A b) és c) pontban felsorolt jogosultságokat igazoló dokumentumok előállítási és nyilvántartási költségeit üzemeltetőnek 1.500,- Ft/db áron kérelmező köteles megtéríteni.

11. § (1) A várakozási díjat bérlet vásárlásával is lehet teljesíteni. Bérlet csak az 5,50 m-nél nem hosszabb gépjárműre valamint három- és négykerekű motorkerékpárra váltható.

(2)10 Badacsonytomajon bejelentett lakóhellyel, vagy üdülő ingatlannal, vagy badacsonytomaji munkahellyel rendelkező természetes személyes, illetve a badacsonytomaji székhellyel (telephellyel vagy székhellyel) rendelkező jogi személyek és jogi személyiséggel rendelkező más szervezetek (továbbiakban: közületek) kedvezményes bérletjegy vásárlására jogosultak.

(3)11 A (2) bekezdés szerinti jogosultságot hitelt érdemlő módon igazolni kell az üzemeltető felé. Üdülő ingatlan esetében, ingatlanonként 1 db bérlet váltható.

(4) A bérleten szerepelnie kell a bérlet sorszámának, érvényességi idejének és a bérletet váltó személy közeli hozzátartozójának tulajdonában, üzemeltetésében lévő jármű forgalmi rendszámának. Közeli hozzátartozónak a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1. §-a szerinti személyek minősülnek.

(5) A bérletet másra átruházni nem lehet.

(6) A bérletet és engedélyeket az üzemeltető jogosult kiadni. Az engedélyek kiadásával kapcsolatos adminisztratív és nyilvántartási feladatokat az üzemeltető látja el.

(7) A bérlet kizárólagos használatra nem, csak az üres férőhely elfoglalására jogosít.

(8) A bérletek árait a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(9)12 A bérlet Badacsonytomaj Város összes fizető parkolójában, a Bogyai úti parkoló 2 db megjelölt férőhelyén és a Művelődési Ház parkoló 5 db megjelölt férőhelyén érvényes.

12. § (1) Azokra a férőhelyekre, amelyeknél a kizárólagos használatot biztosító elkorlátozás közlekedési szempontból és műszakilag is lehetséges, legkevesebb 1 évre kizárólagos használati jog is bérelhető.

(2) A kizárólagos használatú férőhelyeket abból a célból, hogy azokat más járművek ne foglalhassák el, a bérlő költségére kihelyezett – a városban egységes kialakítású – parkolás gátlóval el kell korlátozni.

(3) Az elkorlátozás lehetőségének elbírálása és a parkolás gátló kihelyezése az üzemeltető hatásköre és feladata.

(4) A kizárólagosan igénybe vett parkolók száma nem haladhatja meg az adott parkolóban lévő férőhelyek 30%-át.

(5) A kizárólagos használat díjait a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

13. § A fizető parkolóhelyek szabályszerű igénybevételét és a parkolási díj megfizetését az üzemeltető és a közterület felügyelő bármikor jogosult ellenőrizni.

14. § (1) A rendelet 2019. április 1. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről szóló 30/2012.(VI.20.) önkormányzati rendelet.

(3)13

1. melléklet

1.14 Fizető parkolók

a) Hotel Halászkert melletti parkoló

Hrsz.: 1288, 1289/12, 1289/13, 1289/14, 1289/15 hrsz-ú ingatlanok, valamint 1289/11 hrsz-ú ingatlan kijelölt része. (70 db általános, ebből 2 mozgáskorlátozott.)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Halászkert parkoló

b) Badacsony ABC melletti parkoló

Az 1298/1 hrsz-ú ingatlan és a 1298/3 hrsz-ú ingatlan kijelölt része. (60 db általános, ebből 2 mozgáskorlátozott parkoló állás.)

c) Kikötő melletti parkoló

A 2557/1 hrsz-ú, a 2561/12 hrsz-ú ingatlanok kijelölt része. (115 db általános, ebből 4 db mozgáskorlátozott és 3 db buszparkoló állás.)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen

a kikötő felől: Móló I.;

MOL kút felől: Móló II.

d) Egry sétány

Az 1300 hrsz-ú ingatlan Egry Múzeumtól a Tavasz utcáig terjedő rész.

(45 db általános, ebből 2 db mozgáskorlátozott parkoló állás.)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Egry sétány

e) Badacsony Strand mellett parkoló

0319, 0315/2 hrsz-ú ingatlanok és a 0320 hrsz-ú ingatlan MÁV-tól bérelt területe.

(50 db általános, ebből 2 mozgáskorlátozott parkolóállás)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Strandparkoló

f) Bogyai Lajos út

A 026 hrsz-ú út kijelölt része

(13 db általános, ebből 1 mozgáskorlátozott parkoló)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Bogyai L. út

g) Művelődési ház előtti terület

(17 + 3 db)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Művelődési Ház parkoló

h)15 Badacsonytomaj, Sport utcai parkoló

A Sport utca kijelölt részére (12 db)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Sport utca

2. Ingyenes parkolók

a) Tájház udvar. A 116/5 hrsz-ú ingatlan.

b) Önkormányzati parkoló. A 107 hrsz-ú és a 106/2 hrsz-ú ingatlan kijelölt része.

c) Egészségház parkoló. A 2458 hrsz-ú ingatlan kijelölt része.

d) Badacsonytomaj strand-parkoló. 0315 hrsz-ú ingatlan kijelölt része.

e) József Attila úti parkrész parkolónak kijelölt része (Coop ABC előtt)

f) Badacsonytomaj 34/3 hrsz-ú parkoló (Balaton utca).

g)16 Balaton utca kijelölt területe

h)17 Kert utcai parkoló. A 2452/1 hrsz-ú ingatlan kijelölt része

2. melléklet18

1.19 Üzemidők:

a) előszezon: 02.01.-05.31. utószezon: 09.01.-11.30-ig) minden nap 8-18 óráig minden díjzónában

b) főszezonban: (06.01.-08.31-ig) minden nap 8-21 óráig minden díjzónában

2. Díjosztályok

A parkolási díjak szempontjából a közúti járműveket az alábbi díjosztályba kell sorolni:

„A” díjosztály

Az 5,5 m-nél nem hosszabb gépjárművek (személygépkocsik, vegyes használatú járművek és kisteherautók, három, vagy négy kerekű motorkerékpárok).

„B” díjosztály

Egyéb, 5,5 m-nél hosszabb, vagy 3.500 kg összsúlyt meghaladó járművek (autóbuszok, teherautók, járműszerelvények stb.)


Fizető parkoló megnevezése


Óradíj (Ft)
„A”osztály


Óradíj (Ft)
„B”osztály


Napidíj (Ft)

1 20

Halászkert parkoló
( 1. melléklet 1. pont a) alpont )

400,-

-

-

2 21

ABC parkoló
( 1. melléklet 1. pont b) alpont )

400,-

-

-

3 22

Móló parkoló.
( 1. melléklet 1. pont c) alpont )

400,-

1.000,-

2.400,-

4 23

Egry sétány parkoló
( 1. melléklet 1. pont d) alpont )

300,-

-

1.800,-

5 24

Strandparkoló
( 1. melléklet 1. pont e) alpont )

300,-

-

1.800,-

6

Bogyai Lajos út
( 1. melléklet 1. pont f) alpont )

500,-

-

-

7

Művelődési Ház parkoló

300,-

-

1.800,-

8 25

Badacsonytomaj, Sport utca ( 1. melléklet 1. pont h) alpont )

300,-

-

-

3. Alapdíjak óránként

4. Pótdíjak (alapdíj megfizetése mellett)

a) 15 napon belüli megfizetés esetén: „A” és „B” díjosztály (az 1988. évi I. törvény 15/C. § (2) bekezdése értelmében) napi üzemidő + 2 óra parkolási díj

b) 15 napon túli megfizetés esetén:„A” és „B” díjosztály (az 1988. évi I. törvény 15/C. § (2) bekezdése értelmében): az óradíj 40-szerese

5. Bérletek

Az árak bruttó árak, áfát-t tartalmazzák, a bérlet előállításának költségei nélkül.

5.1. Badacsonytomajon bejelentett állandó lakóhellyel rendelkezők és badacsonytomaji közületek részére

a)26 Badacsonytomajon bejelentett állandó lakóhellyel rendelkező természetes személyek részére rendszámra szóló idény bérlet: 8.000 Ft

b)27 Badacsonytomajon üdülő ingatlannal, vagy munkahellyel rendelkező természetes személy rendszámra szóló idény bérlete: 25.000,- Ft.

c)28 Badacsonytomajon bejelentett állandó lakóhellyel, vagy üdülőingatlannal rendelkező természetes személy, illetve badacsonytomaji székhellyel, vagy telephellyel rendelkező jogi személy, és jogi személyiséggel rendelkező más szervezetek rendszám nélküli idény bérlete: 45.000,- Ft.

d)29 Bármely természetes személy, vagy jogi személyek, és jogi személyiséggel rendelkező más szervezetek rendszám nélküli idény bérlete: 70.000,- Ft.

4.2.

6. Bérletbemutatási díj: 2.000 Ft/alkalom, amennyiben az 1 munkanapon belül megtörténik. Azon túl 10.000 Ft a bérlet bemutatás díja.

A fenti árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.

1

A 2. § (1) bekezdés h) pontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

2

Az 5. § (1) bekezdése a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 5. § (2) bekezdése a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 9. § (9) bekezdése a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 9. § (11) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be. A 9. § (11) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

6

A 9. § (12) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be. A 9. § (12) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

7

A 9. § (13) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be. A 9. § (13) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

8

A 10. § c) pontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 10. § d) pontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

10

A 11. § (2) bekezdése a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

11

A 11. § (3) bekezdése a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 11. § (9) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

13

A 14. § (3) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 4. §-a hatályon kívül helyezte.

14

Az 1. melléklet 1. pontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

Az 1. melléklet 1. pont h) alpontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdése iktatta be.

16

Az 1. melléklet 2. pont g) alpontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdése iktatta be.

17

Az 1. melléklet 2. pont h) alpontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdése iktatta be.

18

A 2. melléklet a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 2. melléklet 1. pontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

20

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 1. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

21

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 2. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

22

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 3. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

23

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 4. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

24

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 5. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

25

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 8. sorát a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

26

A 2. melléklet 4.1. pont a) alpontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 2. pontjával megállapított szöveg. A 2. melléklet 5.1. pont a) alpontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

27

A 2. melléklet 5.1. pont b) alpontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

28

A 2. melléklet 4.1. pont b) alpontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 2. pontjával megállapított szöveg. A 2. melléklet 5.1. pont c) alpontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

29

A 2. melléklet 5.1. pont d) alpontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.