Osztopán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2019. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete

a köznevelési intézményekben igénybevett étkezésért fizetendő térítési díjakról

Hatályos: 2020. 03. 01

Osztopán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2019. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete

a köznevelési intézményekben igénybevett étkezésért fizetendő térítési díjakról

2020.03.01.

Osztopán Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 83. § (2) bekezdésének c) pontjában kapott felhatalmazása alapján az önkormányzat által fenntartott köznevelési intézményekben fizetendő térítési díj megállapításáról és fizetésének szabályairól az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzat illetékességi területén működő Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Osztopáni Telephely köznevelési intézményre és ezen intézményben étkezést igénybe vevőkre.

2. § Az igénybe vett étkezésért fizetendő nettó térítési díjakat a 1. melléklet tartalmazza.

3. § (1) Az étkeztetés igénybevételére és a személyi térítési díj megállapítására a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben, valamint a gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendeletben foglaltakat megfelelően alkalmazni kell.

(2) A köznevelési intézményben a térítési díjat havonta, egy havi időtartamra, előre esedékesen, minden hónap 15. napjáig kell megfizetni. Nem rendszeres igénybevétel esetén a térítési díjat az igénybevétel napján előre kell megfizetni. Ha a kötelezett (szülő/gondviselő) a befizetést elmulasztja - 10.000 Ft feletti étkezési térítési díj hátralék, vagy minimum 3 havi rendezetlen számla esetében - az önkormányzat által megbízott személy 15 napos határidővel felszólítja az elmaradt térítési díj befizetésére. A határidő eredménytelen eltelte esetén az önkormányzat által megbízott személy a hátralékot nyilvántartásba veszi, és erről negyedévente tájékoztatja a polgármestert és a jegyzőt.

(3) A térítési díj hátralék behajtásával kapcsolatos eljárások elindítása a jegyző hatáskörébe tartozik. A jegyző fizetési meghagyási eljárást kezdeményez a nem fizető szülővel/gondviselővel szemben megbízott ügyvéd által.

(4) Amennyiben a megkeresés nem jár eredménnyel, a szülő/gondviselő továbbra sem rendezi kintlévőségét, az ügyvéd az illetékes közjegyzőnél végrehajtási eljárás indítását kéri a nem fizető szülővel/gondviselővel szemben.

(5) Minden, a térítési díj hátralék behajtásával kapcsolatban felmerült költség a szülőt/gondviselőt terheli.

4. § E rendelet a kihirdetését követően lép hatályba.

1. melléklet a 8/2019. (VIII. 1.) önkormányzati rendelethez1

A Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Osztopáni Telephely közoktatási intézményben igénybevett étkezésért fizetendő nettó térítési díjak mértéke Ft-ban

1. Iskolai térítési díjak

A

B

1.

Tízórai

74,8 Ft/adag

2.

Ebéd

252 Ft/adag

3.

Uzsonna

74,8 Ft/adag

4.

3X étkezés összesen

401,6 Ft/adag

5.

Menza ebéd

252 Ft/adag

1

Az 1. melléklet az Osztopán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020. (II. 12.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.