Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

Göd Város helyi környezetvédelmi szabályairól szóló 6/2000. (II. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 04. 30- 2019. 04. 30

1. §


Göd Város helyi környezetvédelmi szabályairól szóló 6/2000. (II. 22.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 10. § hatályát veszti.

2. §


Az R. 30. § (6) bekezdése helyébe az alábbi szöveg kerül:

„(6) Ezen rendeletben foglalt előírásokkal kapcsolatos hatósági ügyek elbírálása első fokon – a rendeletben foglalt kivételekkel – a jegyző hatáskörébe tartoznak.”

3. §


Az R. 30. § (7) bekezdése helyére az alábbi szöveg kerül:

„(7) Ezen rendeletben nem szabályozott hatósági eljárási kérdésekben az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényben (továbbiakban: Ákr.) foglaltak az irányadóak.”

4. §


Az R. 30. § (8) bekezdése helyére az alábbi szöveg kerül:

„(8) Amennyiben az első fokon eljárt hatóság határozatában foglalt kötelezésnek a kötelezett határidőben nem tesz eleget, úgy a végrehajtást az Ákr. szabályai alapján az első fokon eljárt helyi környezetvédelmi hatóság rendeli el és a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (továbbiakban: Vht.) szabályai alapján a jegyző foganatosítja. A végrehajtás érdekében szükséges munkálatokat a jegyző a kötelezett költségére és veszélyére – szükség esetén megbízott vállalkozó bevonásával – elvégezteti.”

5. §


Az R. 33. § hatályát veszti.

6. §


(1) Ezen rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a hatálybalépést követően kialakult környezeti állapotokra, illetőleg azt követően indult hatósági ügyekre kell alkalmazni.

(2) Ezen rendelet 4. §-ban foglalt rendelkezést – az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően – a hatálybalépést követően indult, illetőleg a hatálybalépéskor folyamatban lévő végrehajtásokra is alkalmazni kell.


                                   Markó József                                          dr. Szinay József

                                    polgármester                                           címzetes főjegyző

Kihirdetési záradék:


A rendelet a Gödi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel 2019. év április hó 29. napján kihirdetésre került. A kifüggesztés időtartama 30 nap.


                                                                                                  dr. Szinay József

                                                                                                  címzetes főjegyző