Heves Megye Közgyűlésének 9/2019. (XI.29.) önkormányzati rendelete

a Heves Megyei Közgyűlés megváltozott bizottsági struktúrájával összefüggő önkormányzati rendelet-módosításokról

Hatályos: 2019. 11. 30- 2019. 11. 30

Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában foglalt feladatkörében eljárva – figyelemmel a Közgyűlés 2019. október 28. napján tartott alakuló ülésén meghozott döntéseire is - a következőket rendeli el:


I.


  1. § A Heves Megyei Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 5/2012. (II.24.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: vagyonrendelet) 6. § (2) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„b) a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága hatáskörébe tartozik, amennyiben a vagyontárgy nettó forgalmi értéke meghaladja a 100.000,- forintot, de nem éri el az 5.000.000,- forintot;”


2. § A vagyonrendelet 6. § (3) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„b) a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága hatáskörébe tartozik, amennyiben a vagyontárgy nettó forgalmi értéke meghaladja a 3.000.000,- forintot, de nem éri el a 10.000.000,- forintot;”


3. § vagyonrendelet 8. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) A nyílt licites eljárás során a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága


a) jóváhagyja a hirdetmény (6) bekezdés szerinti tartalmát,

b) a Hivatal érintett osztálya útján gondoskodik a hirdetmény közzétételéről,

c) értékeli a beérkezett pályázatokat,

d) dönt a nyertes pályázat kiválasztásáról.”


4. § A vagyonrendelet Heves Megyei Önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyonát nevesítő 2. mellékletének gazdasági társaságokra vonatkozó táblázata helyébe jelen rendelet melléklete szerinti táblázat lép.


II.


5. § Az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatainak ellátásáról szóló 13/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: sportrendelet) 3. § (2) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„a) a Közgyűlés illetékes szakbizottsága a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága,”


6. § A sportrendelet 9. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A 9. § (1) bekezdésében meghatározott pénzeszközökre a Heves Megyei Közgyűlés illetékes szakbizottsága a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága írja ki a pályázatokat.”


7. § A sportrendelet 10. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A pályázati keretösszeget és az egy pályázat részére megítélhető maximum összeget a Heves Megyei Közgyűlés illetékes szakbizottsága a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága a pályázati kiírásában határozza meg.”


8. § A sportrendelet 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A Heves Megyei Közgyűlés illetékes szakbizottsága a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága bírálja el a beérkező pályázatokat.”


9. § A sportrendelet 14. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A kifizetés folyósításának felfüggesztését kezdeményezheti a Heves Megyei Közgyűlés illetékes szakbizottsága a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága, ha a kedvezményezett a felhasználási célt a bizottság hozzájárulása nélkül megváltoztatta, vagy a felhasználás nem a kedvezményezett által megjelölt célokat szolgálja.”


10. § A sportrendelet 4. számú mellékletében a Támogatási szerződés szerződő feleinek törvényes képviselőit nevesítő részében, továbbá a Támogatási szerződésnek az aláíró feleket nevesítő záró részében és az ellenjegyzésnél szereplő szövegrészekből a természetes személy tisztségviselők neve – az általuk viselt tisztség megnevezésének változatlanul hagyása mellett – törlésre kerül.


11. § A sportrendelet 4. számú mellékletének 1.1 pontjában szereplő „Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága” szövegrész helyébe „Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága” szöveg lép.



III.


12. § A közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SZMSZ) „A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre” című 2. mellékletének „II. A Közgyűlés elnökére átruházott hatáskörök” fejezet 20. pontja helyébe a következő pont lép:


 „20. Véleményezi az irányító hatóság által megküldött felhívásokat, beleértve azok mellékleteit is, megadva a területi szempontokat a Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága utólagos tájékoztatásával.”



13. § Az SZMSZ „A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre” című 2. mellékletének „II. A Közgyűlés elnökére átruházott hatáskörök” fejezet 22. pontjában szereplő „általános helyetteseként” szövegrész törlésre kerül.


14. § Az SZMSZ „A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre” című 2. mellékletének „III. A bizottságok saját és átruházott hatáskörei” fejezet 3. pont címében a „3. Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága” szövegrész helyébe a „3. Vidékfejlesztési és Határon Túli Ügyek Bizottsága” szöveg lép.



15. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




               Dr. Juhász Attila Simon                                                        Dr. Barta Viktor

        Heves Megyei Közgyűlés Elnöke                                      Heves Megye Főjegyzője

Mellékletek