Vaja város képviselő testületének 1/2020 (II.13.) önkormányzati rendelete

VAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Hatályos: 2020. 02. 14- 2021. 05. 30

Vaja város képviselő testületének 1/2020 (II.13.) önkormányzati rendelete

VAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

1/2020. (II.13.) számú rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Vaja város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

A rendelet hatálya

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. §

A költségvetés bevételei és kiadásai

(1) A képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését:

858.973.551 Ft

Költségvetési bevétellel

1.173.921.426 Ft

Költségvetési kiadással

314.947.875 Ft
64.069.172 Ft
250.878.703 Ft

Költségvetési egyenleggel
- ebből működési (hiány)
- felhalmozási (hiány)

525.977.537 Ft

Finanszírozási bevétellel

211.029.662 Ft

Finanszírozási kiadással

314.947.875 Ft

Finanszírozási egyenleggel

a bevételek és kiadások főösszegét 1.384.951.088 Ft-ban

állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3., 1.4. mellékletek szerint állapítja meg.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.

(5) A működési hiány finanszírozásának érdekében éven belüli lejáratú likviditási hitel felvételét engedélyezi.

(6) A felhalmozási hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző évi költségvetési maradvány igénybevételét rendeli el.

3. §

A költségvetés részletezése

A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat 2020. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, polgármesteri hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9.1.9.1.1.,9.1.2. 9.1.3. 9.2. 9.3.,9.3.1., 9.3.2., 9.4., és 9.5 mellékletek szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 5.000.000.- Ft általános, 1.000.000.- Ft céltartalékot állapít meg.

4. §

A költségvetés végrehajtásának szabályai

(1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek esetében normatív jutalmak és céljuttatás, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 2 %-áig, vállalható kötelezettség.

(5) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek állományába tartozó személyek részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető. Más esetben díjfizetésére a feladatra vonatkozóan előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szabályai szerint igazolt teljesítése után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett.

(6) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(7) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 10. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(8) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(9) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. §

Az előirányzatok módosítása

(1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 5.000.000 Ft összeghatárig - mely esetenként a 1.000.000 Ft összeghatárt nem haladhatja meg - a polgármesterre átruházza.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2020. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

(9) Az önkormányzat saját forrásai terhére - a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően - az illetményalapot 46.380.-Ft-ban állapítja meg.

6. §

A gazdálkodás szabályai

(1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, megfelelően rendelkeznek.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. §

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

(1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső szolgáltató útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. §

Záró és vegyes rendelkezések

(1) Ez a rendelet 2020. február 14-én lép hatályba.

Tisza Erika

Tisza Sándor

jegyző

polgármester

A rendelet kihirdetésre került: 2020. február 14.

Tisza Erika

jegyző

1. melléklet

Tartalomjegyzék

Dokumentumneve


Adokumentációsrendszerbentalálhatótáblázatoklistája

Alapadatok

Adatokmegadása


KÖLTSÉGVETÉSIRENDLET

Összefüggések

1.1.melléklet

1.2. melléklet

1.3. melléklet

1.4. melléklet

2.1. melléklet

2.2. mellékletEllenőrzőlista

3. melléklet

4. melléklet

5. melléklet

6. melléklet

7. melléklet

8. melléklet

9.1. melléklet

9.1.1. melléklet

9.1.2. melléklet

9.1.3. melléklet

9.2. melléklet

9.3. melléklet

9.4. melléklet

9.5. melléklet

9.6. melléklet

9.7. melléklet

9.8. melléklet

9.9. melléklet

9.10. melléklet

9.11. melléklet

9.12. melléklet

10.melléklet

1. számútájékoztatótábla


Táblázatokadatainakösszefüggései

Önkonnányzatösszevontpénzügyimérlegeösszesen Önkonnányzat kötelezőfeladatainakösszevontpénzügyimérlege

ÖnkonnányzatönkéntvállaltfeladatainakösszevontpénzügyimérlegeÖnkonnányzatállamigazgatási feladatainakösszevont pénzügyimérlegeMűködésicélúbevételek,kiadásokmérlege

Felhalmozásicélúbevételek,kiadásokmérlege

Ellenőrzésazl-esés2.1.,2.2.mellékletekadatiesetébenAdósságotkeletkeztetőügyletektáblázata

Önkonnányzatsajátbevételeinekbemutatása

Azönkonnányzatadósságotkeletkeztetőfejlesztéseicéljai Beruházások előirányzatai

FelújításokelőirányzataiEU-sprojektektáblázatai

Önkonnányzatbevételeikiadásai(összesen) Önkonnányzatkötelezőfeladatai Önkonnányzatönkéntvállaltfeladatai Önkonnányzatállamigazgatásifeladatai

Polgánnesteri/Közöshivatalköltségvetésitáblái(9.2.1.,9.2.2.,9.2.3.)EgyesítettSzociálisIntézmények

TavirózsaÓvodaTulipánBölcsőde4kvinév

5 kvinév

6 kvinév

7 kvinév

8 kvinév

9 kvinév

10 kvinév

Adatszolgáltatásazelismerttartozásáll01nányról

Tájékoztatóa 2018.évitény,2019.évivárhatóés2020.évitervadatokról

2. számútájékoztatótábla

3. számútájékoztató tábla

4. számútájékoztatótábla

5. számútájékoztatótábla

6. számútájékoztatótábla

7. számútájékoztató tábla


Többéveskihatássaljáródöntésekszámszerűsítéseévenkéntibontásbanésösszesítvecélokszerint

Az.önkormányzatáltaladottközvetetttámogatások(kedvezmények)Előirányzat-felhasználásiterv2020.évre

A2020.éviáltalánosműködés éságazatifeladatoktámogatásának alakulása jogcímenkéntK1MUT ATÁSa2020.évbencéljelleggeljuttatott támogatásokról

2020.éviköltségvetésiévetkövető3évtervezett

Ugrás

ALAPADATOK!$A$1

KVÖSSZEFÜGGÉSEK!$A$1

KVl.l.sz.mell.!$A$1KVl.2.sz.mell.!$A$1KVl.3.sz.mell.!$A$1KVl.4.sz.mell.!$A$1KV2.l.sz.mell.!$A$1KV2.2.sz.mell.!$A$1

KVELLENŐRZÉS!$A$1

KV3.sz.mell.!$A$1KV4.sz.mell.!$A$1KV5.sz.mell.!$A$1KV6.sz.mell.!$A$1KV7.sz.mell.!$A$1KV8.sz.mell.!$A$1KV 9.l.sz.mell!$A$1KV 9.l.l.sz.mell!$A$1

KV 9.l.2.sz.mell.!$A$1KV9.l.3.sz.mell!$A$1KV9.2.sz.mell!$A$1

KV9.3.sz.mell!$A$1

KV9.4.sz.mell!$A$1KV9.5.sz.mell!$A$1

#BEZUG!

#BEZUG!

#BEZUG!

#BEZUG!

#BEZUG!

#BEZUG!

#BEZUG!

KV10.sz.mell!$A$1

KV !.sz.tájékoztató t.!$A$1

KV 2.sz.tájékoztató t.!$A$1KV3.sz.tájékoztató t.!$A$1KV4.sz.tájékoztató t.!$A$1KVS.sz.tájékoztató t!$A$1KV6.sz.tájékoztató t.!$A$1KV7.sz.tájékoztató t.!$A$1

7. költséi,>vetésiszervneve

8. költséi,>vetésiszervneve

8.költséi,>vetésiszervneve

10.költséi,>vetésiszervneve

Költségvetésirendeletűrlapjainakösszefüggései:

2020.évielőirányzatBEVÉTELEK

1.1.sz.melléklet BevételektáblázatC.oszlop9sora=

1.1.sz.mellékletBevételektáblázatC.oszlop17sora=

1.1.sz.melléklet Bevételektáblázat C.oszlop18sora=


2.1.számúmellékletC.oszlop13.sor+2.2.számúmellékletC.oszlop12.sor

2.1.számúmellékletC.oszlop24.sor+2.2.számúmellékletC.oszlop25.sor

2.1.számúmellékletC.oszlop25.sor+2.2.számúmellékletC.oszlop26.sor

2020.évielőirányzatKIADÁSOK

1.1.sz.mellékletKiadásoktáblázatC.oszlop3sora=

1.1.sz.mellékletKiadásoktáblázatC.oszlop10sora=

1.1.sz.mellékletKiadásoktáblázatC.oszlop11sora=


2.1.számúmellékletE. oszlop13.sor+2.2.számúmellékletE.oszlop12.sor

2.1.számúmellékletE.oszlop24.sor+2.2.számúmellékletE.oszlop25.sor

2.1.számúmellékletE. oszlop 25.sor+2.2.számúmellékletE. oszlop26.sor

1.1.mellékleta1/2020(11.13)önkormányzatirendelethez

VAJA VÁROSÖNKORMÁNYZATA2020.ÉVIKÖLTSÉGVETÉSÖSSZEVONTMÉRLEGE

1. sz.tábMzat


BEVÉTELEK

Forintban!

Sor­
szám

Bevételijogcím

2020.évielőirányzat

A

B

1.

Önkom1ánw..atműködésitámoeatásai(1.1.+...+.1.6.)

300.741.564

1.1.

Helyiönkonnányzatokmííködésénekáltalánostámogatása

63.260.059

1.2.

Önkonnányzatokegyesköznevelésifeladatainaktámogatása

89.960.300

1.3.

Önkonnányzatokszociálisésgyennekjóléti.étkeztetésifeladatainaktámogatása

142.913.772

1.4.

Önkonnányzatokkulturálisfeladatainaktámogatása

4.607.433

1.5.

Mííködésicélúk'"vitámogatásokés kiegészítőtámogatások

1.6.

Elszámolásbólszánnazóbevételek

2.

Működésicélútámo2atásokállamháztartásonbelülről(2.1.+...+.2.5.)

223.005.102

2.1.

Elvonásokésbefizetésekbevételei

2.2.

Mííködésicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések

2.3.

Mííködésicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönök visszatériilése

2.4.

Mííködésicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökigénybevétele

2.5.

Egyéb mííködésicélútámogatások bevételeiállamháztartáson belülről

223.005.!02

2.6.

2.5.-bőlEU-stámogatás

3.

Felhalmo7..ásicélútámol'atásokállamháztartásonbelülről(3.1.+...+3.5.)

6.340.885

3.1.

Felhalmozásicélúönkonnányzatitámogatások

3.2.

Felhalmozásicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések

3.3.

Felhalmozási célúvisszatérítendő támogatások.kölcsönök visszatériilése

3.4.

Felhalmozásicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozásicélútámogatásokbevételei

6.340.885

3.6.

3.5.-ből EU-stámogatás

6.340.885

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

232.730.000

4.1.

Epítményadó

19.000.000

4.2.

ldege1úorgalmiadó

4.3.

lpariízésiadó

200.000.000

4.4.

Talajterhelésidij

430.000

4.5.

Gépjármííadó

7.000.000

4.6.

Telekadó

300.000

4.7.

Konummálisadó

6.000.000

5.

Működési bevételek(5.1.+.„+5.11.)

96.156.000

5.1.

Készletértékesítésellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

30.640.000

5.3.

Közvetiteltszolgáltatásokértéke

5.4.

Tulajdonosibevételek

9.650.000

5.5.

Ellátásidíjak

45.530.000

5.6.

Kiszámlázonáltalánosforgalmiadó

I0.336.000

5.7.

Altalánosforgalmiadóvisszatérítése

5.8.

Kamatbevételekésmásnyereségjellegübevételek

5.9.

Egyéb pénzügyimííveletekbevételei

5.IO.

Biztosítóáltalfizeteltkártérítés

5.11.

Egyébmííködésibevételek

6.

Felhalmo7..ásibevételek(6.1.+..•+6.5.)

6.1.

Inunateríálisjavakértékesítése

6.2.

Ingatlanokértékesítése

6.3.

Egyébtárgyieszközökértékesítése

6.4.

Részesedésekértékesítése

6.5.

Részesedésekmegszíínéséhezkaocsolódóbevételek

7.

Működésicélúátvettpénzeszkö7iik(7.1.+...+7.3.)

7.1.

Mííködési célúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilésekAH-nkívülről

7.2.

Mííködésicélúvisszatérítendő támogatások.kölcsönök visszatér.AH-nkívtilről

7.3.

Egyébmííködésicélúátvenpénzeszköz

7.4.

7.3.-bólEU-stámogatás (közvetlen)

8.

Felhalmo7..ásicélúátvettnén7..cszközök(8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm.célúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések AH-nkívi.ilről

8.2.

Felhalm.célúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökvisszatér.AH-nkívülről

8.3.

Egyébfelhalmozásicélúátvenpénzeszköz

8.4.

8.3.-bólEU-stámogatás(közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:(1+..•+8)

858.973.551

10.

Hitel-,kölcsönfelvételállamháztartásonkívülről(10.1.+10.3.)

170.000.000

10.1.

Hosszúlejáratúhitelek.kölcsö11Ökfelvétele

I0.2.

Lik'-\1iditásicélúhitelek.kölcsö11ÖkfelvételepénzügyivállaJkozástól

170.000.000

I0.3.

Rövidlejáratú hitelek.kölcsönökfelvételepénzügyivállalkozástól

11.

Belföldiértékoaoírokbevételei(11.1.+...+11.4.)

11.1.

Forgatásicélúbelföldiértékpapírokbeváltása. értékesítése

11.2.

Evenbelülilejáratúbelföldiértékpapírok kibocsátása

lI.3.

tsetektetes1celubeltöldlertekl)ap1rokbeva1tasa. ertekes1tese

11.4.

Éventúlilejáratúbelföldiértékoaoirokkibocsátása

12.

Maradványiénvbcvétclc (12.1.+12.2.)

355.977.537

12.1.

c1ozoevK01tsegve1es1maraavanyanaK1genyoeve1e1e

355.977.537

12.2.

Előzőév vállalkozásimaradványánakigénybevétele

13.

Belföldifinanszírozásbevételei(13.1.+...+13.3.)

13.1.

Allamháztartásonbelülimegelőlegezések

13.2.

Allamháztartáson belüli megelőlegezésektörlesztése

13.3.

Lekötöltbetétekmegszüntetése

14.

Külföldifinanszíro7,ásbevételei(14.1.+...14.4.)

14.1.

ForgatásicélúJ..tlföldiértékpapírokbeváltása értékesítése

14.2.

BefektetésicélúJ..ilföldiértékpapírokbeváltása. értékesítése

14.3.

Külföldiértékpapírokkibocsátása

14.4.

Külföldihitelek.kölcsönökfelvétele

15.

Váltóbcvétclck

16.

Adóssághoznemkapcsolódó szárma7..ékosügyletekbevételei

17.

FrNANSZiROZÁSIBEVÉTELEKÖSSZESEN:(10.+...+16.)

525.977.537

18.

KÖLTSÉGVETÉSIÉSFINANSZiROZÁSIBEVÉTELEKÖSSZESEN:(9+17)

1.384.951.088

2. sz.tábMzat


KIADÁSOK

Forintban!

Sor­szám

Kiadásijogcímek

2020.évielőirányzat

A

B

1.

Működésiköltségvetéskiadásai(l.l+...+l.5.+1.18.)

916.701.838

1.1.

Személyijunatások

505.577.007

1.2.

Mtmkaadókatterhelőjámlékokésszociálishozzájámlásiadó

77.272.806

1.3.

Dologikiadások

299.552.025

1.4.

Ellátottakpénzbelijuttatásai

24.800.000

1.5

Egyébmííködésicélúkiadások

3.500.000

1.6.

-az1.5-ből:-Előzőévielszámolásbólszánnazóbefizetések

1.7.

-Törvényielőírásonalapulóbefizetések

1.8.

-Elvonásokésbefizetések

1.9.

-Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésAH-nbelülre

1.10.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11Öknyújtása ÁH-nbelülre

1.11.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖktörlesztéseÁH-nbelülre

1.12.

-EgyébmííködésicélútámogatásokAH-nbelülre

1.13.

-GaranciaéskezességvállalásbólkifizetésAH-nkívülre

1.14.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nkívülre

1.15.

- Árkiegészítések.ártámogatások

1.16.

-Kamattámogatások

1.17.

-Egyébmííködésicélútámogatásokállamháztartásonkívi.tlre

1.18.

Tartalékok

6.000.000

1.19.

-az1.18-ból:-Általánostartalék

5.000.000

1.20.

-Céltartalék

1.000.000

2.

Felhalmozási költséLrvetés kiadásai (2. 1.+2.3.+2.5.)

257.219.588

2.1.

Bemházások

257.219.588

2.2.

2.1.-bőlEU-sforrásbólmegvalósulóbemházás

6.340.885

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-bólEU-sforrásbólmegvalósulófelújítás

2.5.

Egyébfelhalmozásicélúkiadások

2.6.

2.5.-ből -Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésÁH-nbelülre

2.7.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11Ök nyújtásaÁH-nbelülre

2.8.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11Ök törlesztése ÁH-nbelülre

2.9.

-EgyébfellialmozásicélútámogatásokÁH-n belülre

2.10.

-Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésÁH-nkívülre

2.11.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nkívülre

2.12.

-Lakástámogatás

2.13.

-Egyébfellialmozásicélútámogatásokállamháztartásonkívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSIKIADÁSOKÖSSZESENí1+2l

1.173.921.426

4.

Hitel-,kölcsöntörlesztésállamháztartásonkívülre(4.1.+...+4.3.)

199.000.000

4.1.

Hosszúlejáratúhitelek.kölcsö11Öktörlesztésepénzügyivállalkozásnak

4.2.

Likviditásicélúhitelek.kölcsö11Ök törlesztése pénzügyivállalkozásnak

199.000.000

4.3.

Rövidlejáratúhitelek.kölcsö11Öktörlesztése pénzügyivállalkozásnak

5.

Belföldiértékuauírokkiadásai(5.1.+...+5.6.)

5.1.

Forgatásicélúbelföldiértékpapírokvásárlása

5.2.

Befektetésicélúbelföldiértékpapírokvásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Évenbelülilejáratúbelföldiértékpapírokbeváltása

5.5.

Belföldikötvényekbeváltása

5.6.

Éventúlilejáratúbelföldiértékpapírokbeváltása

6.

Belföldifinanszírozáskiadásai(6.1.+...+6.4.)

12.029.662

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezésekvisszafizetése

12.029.662

6.3.

Pénzeszközöklekötöltbetétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyilízingkiadásai

7.

Külföldifinanszírozáskiadásai(7.1.+...+7.5.)

7.1.

ForgatásicélúJ.i.ilföldiértékpapírokvásárlása

7.2.

BefektetésicélúJ.i.ilföldiértékpapírokvásárlása

7.3.

Külföldiértékpapírokbeváltása

7.4.

Hitelek.kölcsönöktörlesztéseJ.i.ilföldikonnányoknaknemz.szervezeteknek

7.5.

Hitelek.kölcsönöktörlesztéseJ.i.ilföldipénzintézeteknek

8.

Adóssáehoznemkaocsolódószárma7..ékosüeylctck

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZiROZÁSI KIADÁSOKÖSSZESEN:(4.+...+9.)

211.029.662

11.

KIADÁSOKÖSSZESEN:(3.+10.)

1.384.951.088

3. sz.tábMzat


KÖLTSÉGVETÉSI,FINANSZiROZÁSIBEVÉTELEKÉSKIADÁSOKEGYENLEGE

Forintban!

Költséj.,>vetésihiány,többlet(költségvetésibevételek9.sor-költségvetésikiadások3.sor)(+/-)

-314.947.875


2.

Finanszínnásibevételek,kiadásokegyenlege(finanszíro7,ásibevételek 17.sor-finanszín17,ásikiadások10.sor)
(+/-)


314.947.875

KÖTELEZŐ FELADATOK MÉRLEGE

1. sz.tábMzat


BEVÉTELEK

Forintban!

Sor­
szám

Bevételijogcím

2020.évielőirányzat

A

B

1.

Önkom1ánw..atműködésitámoeatásai(1.1.+...+.1.6.)

275.941.564

1.1.

Helyiönkonnányzatokmííködésénekáltalánostámogatása

63.260.059

1.2.

Önkonnányzatokegyesköznevelésifeladatainaktámogatása

89.960.300

1.3.

Önkonnányzatokszociálisésgyennekjóléti.étkeztetésifeladatainaktámogatása

118.113.772

1.4.

Önkonnányzatokkulturálisfeladatainaktámogatása

4.607.433

1.5.

Mííködésicélúk'"vitámogatásokés kiegészítőtámogatások

1.6.

Elszámolásbólszánnazóbevételek

2.

Működésicélútámo2atásokállamháztartásonbelülről(2.1.+...+.2.5.)

223.005.102

2.1.

Elvonásokésbefizetésekbevételei

2.2.

Mííködésicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések

2.3.

Mííködésicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönök visszatériilése

2.4.

Mííködésicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökigénybevétele

2.5.

Egyéb mííködésicélútámogatások bevételeiállamháztartáson belülről

223.005.!02

2.6.

2.5.-bőlEU-stámogatás

3.

Felhalmo7..ásicélútámol'atásokállamháztartásonbelülről(3.1.+...+3.5.)

6.340.885

3.1.

Felhalmozásicélúönkonnányzatitámogatások

3.2.

Felhalmozásicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések

3.3.

Felhalmozási célúvisszatérítendő támogatások.kölcsönök visszatériilése

3.4.

Felhalmozásicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozásicélútámogatásokbevételei

6.340.885

3.6.

3.5.-ből EU-stámogatás

6.340.885

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

232.730.000

4.1.

Epítményadó

19.000.000

4.2.

ldege1úorgalmiadó

4.3.

lpariízésiadó

200.000.000

4.4.

Talajterhelésidij

430.000

4.5.

Gépjármííadó

7.000.000

4.6.

Telekadó

300.000

4.7.

K.onummai1sado

6.000.000

5.

Működési bevételek(5.1.+.„+5.11.)

57.871.000

5.1.

Készletértékesítésellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

30.355.000

5.3.

Közvetiteltszolgáltatásokértéke

5.4.

Tulajdonosibevételek

9.650.000

5.5.

Ellátásidíjak

7.530.000

5.6.

Kiszámlázonáltalánosforgalmiadó

I0.336.000

5.7.

Altalánosforgalmiadóvisszatérítése

5.8.

Kamatbevételekésmásnyereségjellegübevételek

5.9.

Egyéb pénzügyimííveletekbevételei

5.IO.

Biztosítóáltalfizeteltkártérítés

5.11.

Egyébmííködésibevételek

6.

Felhalmo7..ásibevételek(6.1.+..•+6.5.)

6.1.

Inunateríálisjavakértékesítése

6.2.

Ingatlanokértékesítése

6.3.

Egyébtárgyieszközökértékesítése

6.4.

Részesedésekértékesítése

6.5.

Részesedésekmegszíínéséhezkaocsolódóbevételek

7.

Működésicélúátvettpénzeszkö7iik(7.1.+...+7.3.)

7.1.

Mííködési célúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilésekAH-nkívülről

7.2.

Mííködésicélúvisszatérítendő támogatások.kölcsönök visszatér.AH-nkívtilről

7.3.

Egyébmííködésicélúátvenpénzeszköz

7.4.

7.3.-bólEU-stámogatás (közvetlen)

8.

Felhalmo7..ásicélúátvettnén7..cszközök(8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm.célúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések AH-nkívi.ilről

8.2.

Felhalm.célúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökvisszatér.AH-nkívülről

8.3.

Egyébfelhalmozásicélúátvenpénzeszköz

8.4.

8.3.-bólEU-stámogatás(közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:(1+..•+8)

795.888.551

10.

Hitel-,kölcsönfelvételállamháztartásonkívülről(10.1.+10.3.)

170.000.000

10.1.

Hosszúlejáratúhitelek.kölcsö11Ökfelvétele

I0.2.

Lik'-\1iditásicélúhitelek.kölcsö11ÖkfelvételepénzügyivállaJkozástól

170.000.000

I0.3.

Rövidlejáratú hitelek.kölcsönökfelvételepénzügyivállalkozástól

11.

Belföldiértékoaoírokbevételei(11.1.+...+11.4.)

11.1.

Forgatásicélúbelföldiértékpapírokbeváltása. értékesítése

11.2.

Evenbelülilejáratúbelföldiértékpapírok kibocsátása

lI.3.

tsetektetes1celubeltöldlertekl)ap1rokbeva1tasa. ertekes1tese

11.4.

Éventúlilejáratúbelföldiértékoaoirokkibocsátása

12.

Maradványiénvbcvétclc (12.1.+12.2.)

355.977.537

12.1.

c1ozoevK01tsegve1es1maraavanyanaK1genyoeve1e1e

355.977.537

12.2.

Előzőév vállalkozásimaradványánakigénybevétele

13.

Belföldifinanszírozásbevételei(13.1.+...+13.3.)

13.1.

Allamháztartásonbelülimegelőlegezések

13.2.

Allamháztartáson belüli megelőlegezésektörlesztése

13.3.

Lekötöltbetétekmegszüntetése

14.

Külföldifinanszíro7,ásbevételei(14.1.+...14.4.)

14.1.

ForgatásicélúJ..tlföldiértékpapírokbeváltása értékesítése

14.2.

BefektetésicélúJ..ilföldiértékpapírokbeváltása. értékesítése

14.3.

Külföldiértékpapírokkibocsátása

14.4.

Külföldihitelek.kölcsönökfelvétele

15.

Váltóbcvétclck

16.

Adóssághoznemkapcsolódó szárma7..ékosügyletekbevételei

17.

FrNANSZiROZÁSIBEVÉTELEKÖSSZESEN:(10.+...+16.)

525.977.537

18.

KÖLTSÉGVETÉSIÉSFINANSZiROZÁSIBEVÉTELEKÖSSZESEN:(9+17)

1.321.866.088

2. sz.tábMzat


KIADÁSOK

Forintban!

Sor­szám

Kiadásijogcímek

2020.évielőirányzat

A

B

1.

Működésiköltségvetéskiadásai(l.l+...+l.5.+1.18.)

777.319.501

1.1.

Személyijunatások

439.639.231

1.2.

Mtmkaadókatterhelőjámlékokésszociálishozzájámlásiadó

65.779.895

1.3.

Dologikiadások

265.900.375

1.4.

Ellátottakpénzbelijuttatásai

1.5

Egyébmííködésicélúkiadások

1.6.

-az1.5-ből:-Előzőévielszámolásbólszánnazóbefizetések

1.7.

-Törvényielőírásonalapulóbefizetések

1.8.

-Elvonásokésbefizetések

1.9.

-Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésAH-nbelülre

1.10.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11Öknyújtása ÁH-nbelülre

1.11.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖktörlesztéseÁH-nbelülre

1.12.

-EgyébmííködésicélútámogatásokAH-nbelülre

1.13.

-GaranciaéskezességvállalásbólkifizetésAH-nkívülre

1.14.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nkívülre

1.15.

- Árkiegészítések.ártámogatások

1.16.

-Kamattámogatások

1.17.

-Egyébmííködésicélútámogatásokállamháztartásonkívi.tlre

1.18.

Tartalékok

6.000.000

1.19.

-az1.18-ból:-Általánostartalék

5.000.000

1.20.

-Céltartalék

1.000.000

2.

Felhalmozási költséLrvetés kiadásai (2. 1.+2.3.+2.5.)

257.219.588

2.1.

Bemházások

257.219.588

2.2.

2.1.-bőlEU-sforrásbólmegvalósulóbemházás

6.340.885

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-bólEU-sforrásbólmegvalósulófelújítás

2.5.

Egyébfelhalmozásicélúkiadások

2.6.

2.5.-ből -Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésÁH-nbelülre

2.7.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11Ök nyújtásaÁH-nbelülre

2.8.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11Ök törlesztése ÁH-nbelülre

2.9.

-EgyébfellialmozásicélútámogatásokÁH-n belülre

2.10.

-Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésÁH-nkívülre

2.11.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nkívülre

2.12.

-Lakástámogatás

2.13.

-Egyébfellialmozásicélútámogatásokállamháztartásonkívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSIKIADÁSOKÖSSZESENí1+2l

1.034.539.089

4.

Hitel-,kölcsöntörlesztésállamháztartásonkívülre(4.1.+...+4.3.)

199.000.000

4.1.

Hosszúlejáratúhitelek.kölcsö11Öktörlesztésepénzügyivállalkozásnak

4.2.

Likviditásicélúhitelek.kölcsö11Ök törlesztése pénzügyivállalkozásnak

199.000.000

4.3.

Rövidlejáratúhitelek.kölcsö11Öktörlesztése pénzügyivállalkozásnak

5.

Belföldiértékuauírokkiadásai(5.1.+...+5.6.)

5.1.

Forgatásicélúbelföldiértékpapírokvásárlása

5.2.

Befektetésicélúbelföldiértékpapírokvásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Évenbelülilejáratúbelföldiértékpapírokbeváltása

5.5.

Belföldikötvényekbeváltása

5.6.

Éventúlilejáratúbelföldiértékpapírokbeváltása

6.

Belföldifinanszírozáskiadásai(6.1.+...+6.4.)

12.029.662

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartásonbelülimegelőlegezésekvisszafizetése

12.029.662

6.3.

Pénzeszközöklekötöltbetétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyilízingkiadásai

7.

Külföldifinanszírozáskiadásai(7.1.+...+7.5.)

7.1.

ForgatásicélúJ.i.ilföldiértékpapírokvásárlása

7.2.

BefektetésicélúJ.i.ilföldiértékpapírokvásárlása

7.3.

Külföldiértékpapírokbeváltása

7.4.

Hitelek.kölcsönöktörlesztéseJ.i.ilföldikonnányoknaknemz.szervezeteknek

7.5.

Hitelek.kölcsönök törlesztéseJ.i.ilföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssáehoznemkaocsolódószárma7..ékosüeylctck

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZiROZÁSI KIADÁSOKÖSSZESEN:(4.+...+9.)

211.029.662

II.

KIADÁSOKÖSSZESEN:(3.+10.)

1.245.568.751

76.297.337

3. sz.tábMzat


KÖLTSÉGVETÉSI,FINANSZiROZÁSIBEVÉTELEKÉSKIADÁSOKEGYENLEGE

Forintban!

Költséj.,>vctésihiány,többlet(költségvetési bevételek9.sor-költségvetési kiadások3.sor)(+/-)

-238.650.538


2.

Finanszínnásibevételek,kiadásokegyenlege(finanszíro7,ásibevételek17.sor-finanszíro7,ásikiadások10.sor)
(+/-)


314.947.875

ÖNKÉNTVÁLLALTFELADATOKMÉRLEGE

1. sz.tábMzat


BEVÉTELEK

Forintban!

Sor­
szám

Bevételijogcím

2020.évielőirányzat

A

B

1.

Önkom1ánw..atműködésitámoeatásai(1.1.+...+.1.6.)

1.1.

Helyiönkonnányzatokmííködésénekáltalánostámogatása

1.2.

Önkonnányzatokegyesköznevelésifeladatainaktámogatása

1.3.

Önkonnányzatokszociálisésgyennekjóléti.étkeztetésifeladatainaktámogatása

1.4.

Önkonnányzatokkulturálisfeladatainaktámogatása

1.5.

Mííködésicélúk'"vitámogatásokéskiegészítőtámogatások

1.6.

Elszámolásbólszánnazóbevételek

2.

Működésicélútámo2atásokállamháztartásonbelülről(2.1.+...+.2.5.)

2.1.

Elvonásokésbefizetésekbevételei

2.2.

Mííködésicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések

2.3.

Mííködésicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönök visszatériilése

2.4.

Mííködésicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökigénybevétele

2.5.

Egyéb mííködésicélútámogatások bevételeiállamháztartáson belülről

2.6.

2.5.-bőlEU-stámogatás

3.

Felhalmo7..ásicélútámol'atásokállamháztartásonbelülről(3.1.+...+3.5.)

3.1.

Felhalmozásicélúönkonnányzatitámogatások

3.2.

Felhalmozásicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések

3.3.

Felhalmozási célúvisszatérítendő támogatások.kölcsönök visszatériilése

3.4.

Felhalmozásicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozásicélútámogatásokbevételei

3.6.

3.5.-ből EU-stámogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

4.1.

Epítményadó

4.2.

ldege1úorgalmiadó

4.3.

lpariízésiadó

4.4.

Talajterhelésidij

4.5.

Gépjármííadó

4.6.

Telekadó

4.7.

K.onummai1sado

5.

Működésibevételek(5.1.+.„+5.11.)

38.285.000

5.1.

Készletértékesítésellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

285.000

5.3.

Közvetiteltszolgáltatásokértéke

5.4.

Tulajdonosibevételek

5.5.

Ellátásidíjak

38.000.000

5.6.

Kiszámlázonáltalánosforgalmiadó

5.7.

Altalánosforgalmiadóvisszatérítése

5.8.

Kamatbevételekésmásnyereségjellegübevételek

5.9.

Egyéb pénzügyimííveletekbevételei

5.IO.

Biztosítóáltalfizeteltkártérítés

5.11.

Egyébmííködésibevételek

6.

Felhalmo7..ásibevételek(6.1.+..•+6.5.)

6.1.

Inunateríálisjavakértékesítése

6.2.

Ingatlanokértékesítése

6.3.

Egyébtárgyieszközökértékesítése

6.4.

Részesedésekértékesítése

6.5.

Részesedésekmegszíínéséhezkaocsolódóbevételek

7.

Működésicélúátvettpénzeszkö7iik(7.1.+...+7.3.)

7.1.

Mííködésicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilésekAH-nkívülről

7.2.

Mííködésicélúvisszatérítendő támogatások.kölcsönök visszatér.AH-nkívtilről

7.3.

Egyébmííködésicélúátvenpénzeszköz

7.4.

7.3.-bólEU-stámogatás (közvetlen)

8.

Felhalmo7..ásicélúátvettnén7..cszközök(8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm.célúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések AH-nkívi.ilről

8.2.

Felhalm.célúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökvisszatér.AH-nkívülről

8.3.

Egyébfelhalmozásicélúátvenpénzeszköz

8.4.

8.3.-bólEU-stámogatás(közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSIBEVÉTELEKÖSSZESEN:(1+..•+8)

38.285.000

10.

Hitel-,kölcsönfelvételállamháztartásonkívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszúlejáratúhitelek.kölcsö11Ökfelvétele

10.2.

Lik'-\1iditásicélúhitelek.kölcsö11Ökfelvételepénzügyivállalkozástól

I0.3.

Rövidlejáratúhitelek.kölcsönök felvételepénzügyivállalkozástól

11.

Belföldiértékoaoírokbevételei(11.1.+...+11.4.)

11.1.

Forgatásicélúbelföldiértékpapírokbeváltása.értékesítése

11.2.

Evenbelüli lejáratúbelföldiértékpapírok kibocsátása

ll.3.

tsetektetes1celubeltöldlertekl)ap1rokbeva1tasa. ertekes1tese

11.4.

Éventúlilejáratúbelföldiértékoaoírok kibocsátása

12.

Maradványiénvbevétele(12.1.+12.2.)

l2.I.

c1ozoevK01tsegve1es1maraavanyanaK1genyoeve1e1e

12.2.

Előzőévvállalkozásimaradványánakigénybevétele

13.

Belföldifinanszírozásbevételei(13.1.+...+13.3.)

13.1.

Allamháztartásonbelülimegelőlegezések

13.2.

Allamháztartásonbelülimegelőlegezésektörlesztése

13.3.

Lekötöltbetétekmegszüntetése

14.

Külföldifinanszíro7,ásbevételei(14.1.+...14.4.)

14.1.

Forgatásicélú J.i.tlföldiértékpapírok beváltása értékesítése

14.2.

BefektetésicélúJ.i.ilföldiértéJ.l.)apírokbeváltása. értékesítése

14.3.

Külföldiértékpapírokkibocsátása

14.4.

Külföldihitelek.kölcsö11Ökfelvétele

15.

Váltóbcvétclck

16.

Adóssághoznemkapcsolódószárma7..ékosügyletekbevételei

17.

FrNANSZÍROZÁSIBEVÉTELEKÖSSZESEN:(10.+...+16.)

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

38.285.000

2. sz.tábMzat


KIADÁSOK

Forintban!

Sor­szám

Kiadásijogcímek

2020.évielőirányzat

A

B

1.

Működésiköltségvetéskiadásai(l.l+...+l.5.+1.18.)

114.582.337
65.937.776

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Mtmkaadókatterhelőjámlékokésszociálishozzájámlásiadó

11.492.911

1.3.

Dologikiadások

33.651.650

1.4.

Ellátottakpénzbelijuttatásai

1.5

Egyébmííködésicélúkiadások

3.500.000

1.6.

-az1.5-ből:-Előzőévielszámolásbólszánnazóbefizetések

1.7.

-Törvényielőírásonalapulóbefizetések

1.8.

-Elvonásokésbefizetések

1.9.

-Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésAH-nbelülre

1.10.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nbelülre

1.11.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖktörlesztéseÁH-nbelülre

1.12.

-EgyébmííködésicélútámogatásokAH-nbelülre

1.13.

-Garancia éskezességvállalásbólkifizetésAH-nkívülre

1.14.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nkívülre

1.15.

-Árkiegészítések.ártámogatások

1.16.

-Kamattámogatások

1.17.

-Egyébmííködésicélútámogatásokállamháztartásonkívi.tlre

1.18.

Tartalékok

1.19.

-az1.18-ból:-Általánostartalék

1.20.

-Céltartalék

2.

Felhalmozási költséLrvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Bemházások

2.2.

2.1.-bőlEU-sforrásbólmegvalósulóbemházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-bólEU-sforrásból megvalósulófelújítás

2.5.

Egyébfelhalmozásicélúkiadások

2.6.

2.5.-ből -Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésÁH-nbelülre

2.7.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nbelülre

2.8.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖktörlesztéseÁH-nbelülre

2.9.

-Egyébfellialmozásicélú támogatásokÁH-nbelülre

2.10.

-Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésÁH-nkívülre

2.11.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nkívülre

2.12.

-Lakástámogatás

2.13.

-Egyébfellialmozásicélútámogatásokállamháztartásonkívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSIKIADÁSOKÖSSZESENí1+2l

114.582.337

4.

Hitel-,kölcsöntörlesztésállamháztartásonkívülre(4.1.+...+4.3.)

4.1.

Hosszúlejáratúhitelek.kölcsö11Öktörlesztésepénzügyivállalkozásnak

4.2.

Likviditásicélúhitelek.kölcsö11Öktörlesztésepénzügyivállalkozásnak

4.3.

Rövidlejáratúhitelek.kölcsö11Öktörlesztésepénzügyivállalkozásnak

5.

Belföldi értékuauírokkiadásai(5.1.+...+5.6.)

5.1.

Forgatásicélúbelföldiértékpapírokvásárlása

5.2.

BefektetésicélúbelföldiértéJ.l.)apírokvásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

ÉvenbelülilejáratúbelföldiértéJ.l.)apírokbeváltása

5.5.

Belföldi kötvényekbeváltása

5.6.

Éventúlilejáratúbelföldi értékpapírokbeváltása

6.

Belföldifinanszírozáskiadásai(6.1.+...+6.4.)

6.1.

Államháztartáson belülimegelőlegezésekfolyósítása

6.2.

Államháztartásonbelülimegelőlegezésekvisszafizetése

6.3.

Pénzeszközöklekötöltbetétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyilízingkiadásai

7.

Külföldifinanszírozáskiadásai(7.1.+...+7.5.)

7.1.

ForgatásicélúJ.i.ilföldiértékpapírokvásárlása

7.2.

BefektetésicélúJ.i.ilföldiértékpapírokvásárlása

7.3.

Külföldiértékpapírokbeváltása

7.4.

Hitelek.kölcsönöktörlesztéseJ.i.ilföldikonnányoknaknemz.szervezeteknek

7.5.

Hitelek.kölcsönök törlesztéseJ.i.ilföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssáehoznemkaocsolódószárma7..ékosüeylctck

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZiROZÁSI KIADÁSOKÖSSZESEN:(4.+...+9.)

II.

KIADÁSOKÖSSZESEN:(3.+10.)

114.582.337

-76.297.337

KÖLTSÉGVETÉSI,FINANSZiROZÁSIBEVÉTELEKÉSKIADÁSOKEGYENLEGE

3. sz.tábMzat Forintban!

Költséj.,>vetésihiány,többlet(költségvetésibevételek9.sor-költségvetésikiadások3.sor)(+/-)

-76.297.337


2.

Finanszínnásibevételek,kiadásokegyenlege(finanszíro7,ásibevételek 17.sor-finanszín17,ásikiadások10.sor)
(+/-)

1.4.mellékleta1/2020(II.13)önkormányzatirendelethez

VAJA VÁROSÖNKORMÁNYZATA2020.ÉVIKÖLTSÉGVETÉS

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADATOKMÉRLEGE

1. sz.tábMzat


BEVÉTELEK

Forintban!

Sor­
szám

Bevételijogcím

2020.évielőirányzat

A

B

1.

Önkom1ánw..atműködésitámoeatásai(1.1.+...+.1.6.)

24.800.000

1.1.

Helyiönkonnányzatokmííködésénekáltalánostámogatása

1.2.

Önkonnányzatok egyesköznevelésifeladatainaktámogatása

1.3.

Önkonnányzatokszociálisésgyennekjóléti.étkeztetésifeladatainaktámogatása

24.800.000

1.4.

Önkonnányzatokkulturálisfeladatainaktámogatása

1.5.

Mííködésicélúk'"vitámogatásokéskiegészítőtámogatások

1.6.

Elszámolásbólszánnazóbevételek

2.

Működésicélútámo2atásokállamháztartásonbelülről(2.1.+...+.2.5.)

2.1.

Elvonásokésbefizetésekbevételei

2.2.

Mííködésicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések

2.3.

Mííködésicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönök visszatériilése

2.4.

Mííködésicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökigénybevétele

2.5.

Egyéb mííködésicélútámogatások bevételeiállamháztartáson belülről

2.6.

2.5.-bőlEU-stámogatás

3.

Felhalmo7..ási célútámol'atásokállamháztartásonbelülről(3.1.+...+3.5.)

3.1.

Felhalmozásicélúönkonnányzatitámogatások

3.2.

Felhalmozásicélúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések

3.3.

Felhalmozásicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökvisszatériilése

3.4.

Felhalmozásicélúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökigénybevétele

3.5.

Egyébfelhalmozásicélútámogatásokbevételei

3.6.

3.5.-ből EU-stámogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

4.1.

Epítményadó

4.2.

ldege1úorgalmiadó

4.3.

lpariízésiadó

4.4.

Talajterhelésidij

4.5.

Gépjármííadó

4.6.

Telekadó

4.7.

K.onummai1sado

5.

Működésibevételek(5.1.+.„+5.11.)

5.1.

Készletértékesítésellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetiteltszolgáltatásokértéke

5.4.

Tulajdonosibevételek

5.5.

Ellátásidíjak

5.6.

Kiszámlázonáltalánosforgalmiadó

5.7.

Altalánosforgalmiadóvisszatérítése

5.8.

Kamatbevételekésmásnyereségjellegübevételek

5.9.

Egyéb pénzügyimííveletekbevételei

5.10.

Biztosítóáltalfizeteltkártérítés

5.11.

Egyébmííködésibevételek

6.

Felhalmo7..ásibevételek(6.1.+..•+6.5.)

6.1.

Inunateríálisjavakértékesítése

6.2.

Ingatlanokértékesítése

6.3.

Egyébtárgyieszközökértékesítése

6.4.

Részesedésekértékesítése

6.5.

Részesedésekmegszíínéséhezkaocsolódóbevételek

7.

Működésicélú átvettpénzeszkö7iik(7.1.+...+7.3.)

7.1.

Mííködésicélúgarancia-éskezességvállalásból megtériilésekAH-nkívülről

7.2.

Mííködésicélúvisszatérítendő támogatások.kölcsönökvisszatér.AH-nkívtilről

7.3.

Egyébmííködésicélúátvenpénzeszköz

7.4.

7.3.-bólEU-stámogatás (közvetlen)

8.

Felhalmo7..ásicélúátvettnén7..cszközök(8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm.célúgarancia-éskezességvállalásbólmegtériilések AH-nkívi.ilről

8.2.

Felhalm.célúvisszatérítendőtámogatások.kölcsönökvisszatér.AH-nkívülről

8.3.

Egyébfelhalmozásicélúátvenpénzeszköz

8.4.

8.3.-bólEU-stámogatás(közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSIBEVÉTELEKÖSSZESEN:(1+..•+8)

24.800.000

10.

Hitel-,kölcsönfelvételállamháztartásonkívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszúlejáratúhitelek.kölcsö11Ökfelvétele

10.2.

Lik'-\1iditásicélúhitelek.kölcsö11Ökfelvételepénzügyivállalkozástól

I0.3.

Rövidlejáratúhitelek.kölcsönök felvételepénzügyivállalkozástól

11.

Belföldiértékoaoírokbevételei(11.1.+...+11.4.)

11.1.

Forgatásicélúbelföldiértékpapírokbeváltása.értékesítése

11.2.

Evenbelüli lejáratúbelföldiértékpapírok kibocsátása

ll.3.

tsetektetes1celubeltöldlertekl)ap1rokbeva1tasa. ertekes1tese

11.4.

Éventúlilejáratúbelföldiértékoaoírok kibocsátása

12.

Maradványiénvbevétele(12.1.+12.2.)

l2.I.

c1ozoevK01tsegve1es1maraavanyanaK1genyoeve1e1e

12.2.

Előzőévvállalkozásimaradványánakigénybevétele

13.

Belföldifinanszírozásbevételei(13.1.+...+13.3.)

13.1.

Allamháztartásonbelülimegelőlegezések

13.2.

Allamháztartásonbelülimegelőlegezésektörlesztése

13.3.

Lekötöltbetétekmegszüntetése

14.

Külföldifinanszíro7,ásbevételei(14.1.+...14.4.)

14.1.

Forgatásicélú J.i.tlföldiértékpapírok beváltása értékesítése

14.2.

BefektetésicélúJ.i.ilföldiértéJ.l.)apírokbeváltása. értékesítése

14.3.

Külföldiértékpapírokkibocsátása

14.4.

Külföldihitelek.kölcsö11Ökfelvétele

15.

Váltóbcvétclck

16.

Adóssághoznemkapcsolódószárma7..ékosügyletekbevételei

17.

FrNANSZÍROZÁSIBEVÉTELEKÖSSZESEN:(10.+...+16.)

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

24.800.000

2. sz.tábMzat


KIADÁSOK

Forintban!

Sor­szám

Kiadásijogcímek

2020.évielőirányzat

A

B

1.

Működésiköltségvetéskiadásai(l.l+...+l.5.+1.18.)

24.800.000

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Mtmkaadókatterhelőjámlékokésszociálishozzájámlásiadó

1.3.

Dologikiadások

1.4.

Ellátottakpénzbelijuttatásai

24.800.000

1.5

Egyébmííködésicélúkiadások

1.6.

-az1.5-ből:-Előzőévielszámolásbólszánnazóbefizetések

1.7.

-Törvényielőírásonalapulóbefizetések

1.8.

-Elvonásokésbefizetések

1.9.

-Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésAH-nbelülre

1.10.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nbelülre

1.11.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖktörlesztéseÁH-nbelülre

1.12.

-EgyébmííködésicélútámogatásokAH-nbelülre

1.13.

-Garancia éskezességvállalásbólkifizetésAH-nkívülre

1.14.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nkívülre

1.15.

-Árkiegészítések.ártámogatások

1.16.

-Kamattámogatások

1.17.

-Egyébmííködésicélútámogatásokállamháztartásonkívi.tlre

1.18.

Tartalékok

1.19.

-az1.18-ból:-Általánostartalék

1.20.

-Céltartalék

2.

Felhalmozási költséLrvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Bemházások

2.2.

2.1.-bőlEU-sforrásbólmegvalósulóbemházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-bólEU-sforrásból megvalósulófelújítás

2.5.

Egyébfelhalmozásicélúkiadások

2.6.

2.5.-ből -Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésÁH-nbelülre

2.7.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nbelülre

2.8.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖktörlesztéseÁH-nbelülre

2.9.

-Egyébfellialmozásicélú támogatásokÁH-nbelülre

2.10.

-Garancia-éskezességvállalásbólkifizetésÁH-nkívülre

2.11.

-Visszatérítendőtámogatások.kölcsö11ÖknyújtásaÁH-nkívülre

2.12.

-Lakástámogatás

2.13.

-Egyébfellialmozásicélútámogatásokállamháztartásonkívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSIKIADÁSOKÖSSZESENí1+2l

24.800.000

4.

Hitel-,kölcsöntörlesztésállamháztartásonkívülre(4.1.+...+4.3.)

4.1.

Hosszúlejáratúhitelek.kölcsö11Öktörlesztésepénzügyivállalkozásnak

4.2.

Likviditásicélúhitelek.kölcsö11Öktörlesztésepénzügyivállalkozásnak

4.3.

Rövidlejáratúhitelek.kölcsö11Öktörlesztésepénzügyivállalkozásnak

5.

Belföldi értékuauírokkiadásai(5.1.+...+5.6.)

5.1.

Forgatásicélúbelföldiértékpapírokvásárlása

5.2.

BefektetésicélúbelföldiértéJ.l.)apírokvásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

ÉvenbelülilejáratúbelföldiértéJ.l.)apírokbeváltása

5.5.

Belföldi kötvényekbeváltása

5.6.

Éventúlilejáratúbelföldi értékpapírokbeváltása

6.

Belföldifinanszírozáskiadásai(6.1.+...+6.4.)

6.1.

Államháztartáson belülimegelőlegezésekfolyósítása

6.2.

Államháztartásonbelülimegelőlegezésekvisszafizetése

6.3.

Pénzeszközöklekötöltbetétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyilízingkiadásai

7.

Külföldifinanszírozáskiadásai(7.1.+...+7.5.)

7.1.

ForgatásicélúJ.i.ilföldiértékpapírokvásárlása

7.2.

BefektetésicélúJ.i.ilföldiértékpapírokvásárlása

7.3.

Külföldiértékpapírokbeváltása

7.4.

Hitelek.kölcsönöktörlesztéseJ.i.ilföldikonnányoknaknemz.szervezeteknek

7.5.

Hitelek.kölcsönök törlesztéseJ.i.ilföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssáehoznemkaocsolódószárma7..ékosüeylctck

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZiROZÁSI KIADÁSOKÖSSZESEN:(4.+...+9.)

II.

KIADÁSOKÖSSZESEN:(3.+10.)

24.800.000

KÖLTSÉGVETÉSI,FINANSZiROZÁSIBEVÉTELEKÉSKIADÁSOKEGYENLEGE

3. sz.tábMzat Forintban!

Költséj.,>vetésihiány,többlet(költségvetésibevételek9.sor-költségvetésikiadások3.sor)(+/-)


2.

Finanszínnásibevételek,kiadásokegyenlege(finanszíro7,ásibevételek 17.sor-finanszín17,ásikiadások10.sor)
(+/-)

1. Működésicélúbevételekéskiadásokmérlege(Önkormányzatiszinten)

Forintban!

kép: /download/1544/resources/EJR_2772298-image3.png

II.Felhalmozásicélúbevételekéskiadásokmérlege(Önkormányzatiszinten)

Forintban!

kép: /download/1544/resources/EJR_2772299-image4.png