Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2020. (V.5.) önkormányzati rendelete

Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2016.(XI.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 05. 06- 2020. 05. 06

Etyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének hatáskörében eljáró
Etyek Nagyközség Polgármestere
11/2020.(V.5.) önkormányzati rendelete
Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2016.(XI.18.) önkormányzati rendelet módosításáról


Etyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Etyek Nagyközség Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletre figyelemmel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése értelmében az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§ Etyek Nagyközség Önkormányzata Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2016.(XI.18.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 9.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„9.§ (1) A képviselő-testület a következő hatásköröket ruházza át a polgármesterre:
a) dönt a költségvetési tartalék havonta, maximum 150.000.-Ft-ig terjedő felhasználásáról,
b) helyi szociális rendeletben meghatározott és hatáskörébe utalt pénzbeli és természetbeni támogatások megállapítása,
c) a községi címer, zászló használatának engedélyezése,
d) dönt az önkormányzat tulajdonában lévő helyi közutak tekintetében a közútkezelői és a tulajdonosi hozzájárulás megadásáról,
e) az önkormányzat tulajdonában álló, közterületnek nem minősülő közhasználatra átadott területek rövid időtartamú, 30 napot meg nem haladó bérbeadásáról,
f) dönt a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, a köztemetésről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló rendeletben meghatározott szociális ellátásokról, valamint az intézményvezető döntésének a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben foglaltak szerinti, fenntartói jogkörbe tartozó felülvizsgálatáról.
(2) A polgármester az (1) bekezdésben meghatározott hatáskörökben végzett tevékenységéről a képviselő-testületet a következő ülésén tájékoztatja.”


2.§ A Rendelet 27.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„27.§ (1) Rendkívüli ülésre szóló meghívót a képviselő-testület ülésének napját megelőzően legalább 24 órával a képviselők részére elektronikus úton kézbesíteni kell az előterjesztéssel(sekkel) egyidejűleg. A rendkívüli ülésnek azonnali, 2 órán belüli időpontra történő összehívásának kiemelkedő közérdek esetében van helye. Rendkívüli ülés esetén az ülés telefonon is összehívható.
(2) Az (1) bekezdés szempontjából a kiemelkedő közérdek olyan körülmény, amely bekövetkezése esetén az önkormányzatot jelentős anyagi hátrány érné.”


3.§ A Rendelet 34.§ (1) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„e) a jegyző, a jegyzői hatáskörbe tartozó ügyekben, a hatáskört megállapító jogszabály megjelölésével.”


4.§ A Rendelet 34.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A jegyző az előterjesztéseket törvényességi szempontból megvizsgálja, ennek tényéről szóló záradékot rávezeti az előterjesztésre, melynek szövege: Törvényességi szempontból ellenőriztem. Észrevételem nincs/van……., dátum, aláírás.”


5.§ A Rendelet 34.§ (5) bekezdése a következő i.) ponttal egészül ki:
„i) az előterjesztő aláírását.”


6.§ A Rendelet 35. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„a) A polgármester beszámolója a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben meghozott döntéseiről, valamint a polgármester két ülés között végzett munkájáról.”


7.§ A Rendelet 13. alcíme helyébe a következő alcím lép:
„13. A képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve, az ülésről készített videófelvétel”


8.§ A Rendelet következő 53/A.§-sal egészül ki:
„53/A. § A videófelvételek eredeti, módosítatlan formátumban történő megőrzéséről, - a képviselő-testület üléseiről készült jegyzőkönyvekhez hasonlóan -  kell gondoskodni.”


9.§ A Rendelet 62.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„62.§ „A képviselő-testület a polgármester javaslatára - az Mötv. 74. § (1) bekezdésében meghatározott módon – két fő társadalmi megbízatású alpolgármestert választ.”


10. §. Hatályát veszti a Rendelet 15.§ (2) bekezdésében „A bejelentési kötelezettség elmulasztása esetén a mulasztó tárgyhavi illetménye” szövegrész.


11. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
       

Zólyomi Tamás
Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet
polgármester
jegyző