Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2020. (VIII.19.) önkormányzati rendelete rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 09. 01- 2020. 09. 01

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

16/2020. (VIII.19.) önkormányzati rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról


Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§ Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 1. melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.


2.§ Az SZMSZ 54.§ (1) bekezdésében a „Humán Igazgató” szövegrész helyébe az „Koordinációs és Marketing Igazgató” szöveg lép.


3.§ Ez a rendelet 2020. szeptember 1. napján lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2020. augusztus 18-i ülésén.




 Szalay Ferenc

 Dr. Sebestyén Ildikó

polgármester

jegyző




melléklet Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 16/2020. (VIII.19.) önkormányzati rendelethez


2. A hivatal belső szervezeti tagozódása

2.1 A hivatal feladatait az alábbi osztályok szerinti szervezeti tagozódásban látja el a 2.2 pontban foglaltak kivételével. Az egyes osztályok feladataikat osztályvezető irányításával látják el, aki teljes jogkörrel felel a tevékenységi körébe tartozó feladatok szakszerű, hatékony végrehajtásáért.

2.1.1. Adóügyi Osztály

2.1.2. Általános Igazgatási Osztály

2.1.3. Egészség- és Családügyi Osztály

2.1.4. Ellenőrzési Osztály

2.1.5. Építéshatósági Osztály

2.1.6. Fejlesztési Osztály

2.1.7. Informatikai Osztály

2.1.8. Jogi Osztály

2.1.9. Költségvetési Osztály

2.1.10. Környezetgazdálkodási Osztály

2.1.11. Közlekedési Osztály

2.1.12. Közterület-felügyelet

2.1.13. Oktatási, Kulturális és Sport Osztály

2.1.14. Számviteli Osztály

2.1.15. Személyügyi Osztály

2.1.16. Szervezési Osztály

2.1.17. Szociális és Integrációs Osztály

2.1.18. Szociális Támogatások Osztálya

2.1.19. Vagyongazdálkodási Osztály

2.1.20. Városmarketing és Turisztikai Osztály

2.2     Osztályszervezetbe nem tartozik a főépítész, az önkéntes tanácsadó, a Titkárság. A szervezeti tagozódás szempontjából a Közterület-felügyelet az osztállyal esik egy tekintet alá.

2.3. A Jegyző közvetlen irányítása alá tartoznak az alábbi szervezeti egységek: 

2.3.1. Ellenőrzési Osztály

2.3.2. Informatikai Osztály

2.3.3. Jogi Osztály

2.3.4. Személyügyi Osztály

2.3.5. Szervezési Osztály

2.3.6. Általános Igazgatási Osztály

2.4. Az önkormányzat feladataihoz igazodó szervezeti tagozódást az alábbi Igazgatóságok biztosítják:

2.4.1. Gazdasági Igazgatóság

2.4.2. Humán Igazgatóság

2.4.3. Műszaki Igazgatóság

2.4.4. Fejlesztési Igazgatóság

2.4.5. Koordinációs és Marketing Igazgatóság

2.5. A Gazdasági Igazgató

a) vezeti a Gazdasági Igazgatóságot,

b) feladata a Gazdasági Igazgatóság - Adóügyi Osztály, a Költségvetési Osztály, a Számviteli Osztály és a Vagyongazdálkodási Osztály - munkájának hatékony, célszerű munkamegosztása, a Gazdasági Igazgatóságot érintő feladatok gyors és szakszerű ellátása, a szükséges erőforrások feltárása az eredményes munka érdekében.

2.6. A Humán Igazgató

a) vezeti a Humán Igazgatóságot,

b) feladata a Humán Igazgatóság - az Egészség- és Családügyi Osztály, az Oktatási, Kulturális és Sport Osztály, a Szociális és Integrációs Osztály, a Szociális Támogatások Osztálya - munkájának hatékony, célszerű munkamegosztása, a Humán Igazgatóságot érintő feladatok gyors és szakszerű ellátása, a szükséges erőforrások feltárása az eredményes munka érdekében.

2.7. A Műszaki Igazgató

a) vezeti a Műszaki Igazgatóságot,

b) feladata a Műszaki Igazgatóság - a Közterület-felügyelet, a Közlekedési Osztály, valamint a Környezetgazdálkodási Osztály - munkájának hatékony, célszerű munkamegosztása, a Műszaki Igazgatóságot érintő feladatok gyors és szakszerű ellátása, a szükséges erőforrások feltárása az eredményes munka érdekében.

2.8. A Fejlesztési Igazgató

a) vezeti a Fejlesztési Igazgatóságot,

b) feladata a Fejlesztési Igazgatóság - az Építéshatósági Osztály, valamint a Fejlesztési Osztály - munkájának hatékony, célszerű munkamegosztása, a Fejlesztési Igazgatóságot érintő feladatok gyors és szakszerű ellátása, a szükséges erőforrások feltárása az eredményes munka érdekében.

2.9. A Koordinációs és Marketing Igazgató

a) vezeti a Koordinációs és Marketing Igazgatóságot,

b) feladata a Koordinációs és Marketing Igazgatóság - a Városmarketing és Turisztikai Osztály, valamint a Titkárság - munkájának hatékony, célszerű munkamegosztása, a Koordinációs és Marketing Igazgatóságot érintő feladatok gyors és szakszerű ellátása, a szükséges erőforrások feltárása az eredményes munka érdekében.





INDOKOLÁS


Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet és ahhoz kapcsolódó egyes önkormányzati rendeletek módosításáról szóló rendelethez


Általános indokolás


A rendelet Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendeletet módosítja Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala szervezeti struktúrájának átalakításával.



Jelen rendelet és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangban vannak, az Európai Unió alapját képező szerződések vagy uniós jogi aktus rendelkezései előzetes bejelentést vagy egyéb véleményezést a jogszabály megalkotása kapcsán nem írnak elő.


Részletes indokolás


az 1. §-hoz

A Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala szervezeti tagozódását tartalmazó melléklet módosul.

a 2. §-hoz

A Jegyző és Aljegyző tartós akadályoztatása esetén a helyettesítési rend változik.

a 3. §-hoz

Hatályba léptető és deregulációs rendelkezést tartalmaz.