Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2020. (I. 22.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló lakások, ingatlanok, helyiségek bérleti díjáról

Hatályos: 2020. 02. 21

Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, a lakások és helyiségek bérletére valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló módosított 1993. évi LXXVIII. tv. 34. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § 

(1) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások, ingatlanok, helyiségek bérletére, elidegenítésére a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, valamint a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

(2) Az Önkormányzat tulajdonában lévő lakásokat, ingatlanokat és helyiségeket az önkormányzati ingatlanvagyon-kataszter tartja nyilván.

(3) Az önkormányzati lakások, ingatlanok és helyiségek bérleti díjáról e rendelet 1. melléklete rendelkezik.

(4) Az önkormányzati lakások, ingatlanok és helyiségek bérleti díjára vonatkozóan a polgármester jogosult bérleti díj kedvezmény megállapítására.

2. § 

(1) A lakások esetében a lakbért a lakás teljes hasznos alapterületének figyelembevételével kell megállapítani.

(2) A lakás havi bérének összege: a lakás hasznos alapterülete négyzetméterének és a megállapított havi lakbér mértékének szorzata. A lakbér összegét forintra kerekítve kell megállapítani.

3. § 

(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 30. napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában álló lakások, ingatlanok, helyiségek bérleti díjáról szóló 15/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete.

Báta, 2020. január 21.

                                 




                                       Huszárné Lukács Rozália                                        Takácsné Gehring Mária

                                                  polgármester                                                                 jegyző

Mellékletek