Budapest XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2020. (VI.16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12/2017. (V. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 06. 17- 2020. 06. 16


Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármestere – a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján – a Képviselő-testületnek az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12/2017. (V. 19.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: R.) 26.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az állandó bizottságok részletes feladatainak jegyzékét e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. Az állandó bizottságok tagjainak névsorát e rendelet 2. számú függeléke tartalmazza.”


2. §

A R. 26.§ (5) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az egyes állandó bizottságokra átruházott hatáskörök jegyzékét e rendelet 5. számú melléklete tartalmazza.”


3. §

A R. 1. számú melléklet H) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„H) KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁG

1. Lebonyolítja mindazon közbeszerzési eljárásokat - a döntést is beleértve - melyeknél az önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának vonatkozó pontjai alapján a teljes eljárás a bizottság hatáskörébe tartozik;

2. A döntés előkészítéséig lebonyolítja és a döntést előkészítő előterjesztést elkészíti azon közbeszerzéseknél, melyeknél az önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata a döntést a Képviselő-testület hatáskörében tartja.”


4. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Kovács Péter

Dr. Csomor Ervin

polgármester

jegyző

ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS


A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel bevezetett rendkívüli jogrend megszűnése után már nem alkalmazható a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás.

Fentiekre tekintettel jelen rendelettel készülünk fel a veszélyhelyzet előtti állapot visszaállítására, ennek érdekében pedig a képviselő-testület ismételten a bizottságokra és a jegyzőre ruházza át a mellékletekben felsorolt, korábban megszokott feladat- és hatásköröket.


RÉSZLETES INDOKOLÁS


1. §-hoz


Megállapítja és megnevezi az állandó bizottságok részletes feladatait, jegyzékét.


2. §-hoz


Megállapítja és megnevezi a képviselő-testület által az egyes állandó bizottságokra átruházott hatáskörök jegyzékét.


3. §-hoz


Megállapítja a Közbeszerzési Bizottság feladat- és hatásköreit.


4. §-hoz


Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.