Cegléd Város Önkormányzata 22/2020. (V. 25.) önkormányzati rendelete

a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló 29/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 06. 01- 2020. 06. 01

Cegléd Város Önkormányzata

 22/2020. (V. 25.) önkormányzati rendelete

a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló

29/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról


Cegléd Város Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló 29/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 10. § (2) bekezdés f) pontja helyébe a következő rendelkezéslép:


{…E rendeletben foglaltak szerint rendkívüli élethelyzetnek kell tekinteni különösen, ha a szociálisan rászorult…}

      „f) álláskereső, akinek keresőtevékenysége a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Veszélyhelyzet) hatályba lépését követően, a Veszélyhelyzet időtartama alatt a kérelmezőnek fel nem róható okból szűnt meg, és a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény szerinti támogatásra nem jogosult, valamint kereső tevékenységet nem folytat.”


2. § Az Ör. 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendkívüli települési támogatás összege

     a) eseti jelleggel alkalmanként, vagy meghatározott időszakra - a b) és c) pont kivételével - egy hónapban legfeljebb tízezer forint,

      b) a 10. § (2) bekezdés f) pontja szerinti esetben a támogatás összege eseti jelleggel legfeljebb hatvanezer forint,

      c) a 10. § (3) bekezdés e) pontja szerinti esetben a támogatás összege eseti jelleggel legfeljebb harmincezer forint.”


3. § (1) Ez a rendelet 2020. június 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

    (2) Ez a rendelet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján négy napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre.


Dr. Diósgyőri Gitta s. k.                                                                                    Dr. Csáky András s. k.

  címzetes főjegyző                                                                                                 polgármester