Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2020. (X.30.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 4/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 11. 01- 2020. 11. 01

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 151. § (2f) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelete 3. melléklet 1.1.2. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. §


Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 4/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 4.§ (2) bekezdés bb) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


(2) bb) a gyermekek napközbeni ellátása közül a bölcsődei és mini bölcsődei feladatellátást és


2. §


A Rendelet 7. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(5) A bölcsődei, mini bölcsődei elhelyezés iránti kérelmet a bölcsőde, mini bölcsőde szakmai vezetőjéhez az év folyamán bármikor a szülő, törvényes képviselő nyújthatja be. Az ellátás igénybevételére való jogosultság feltételeit a Gyvt. rendelkezései alapján a szakmai vezető vizsgálja, és az intézmény szakmai programjában foglaltak alapján egyéni elbírálás alapján dönt.


3. §


A Rendelet 7/A. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

7/A. § A szakmai vezető a Gyvt-ben meghatározottakon kívül akkor szüntetheti meg a gyermekek napközbeni ellátása keretében nyújtott bölcsődei, mini bölcsődei ellátást, ha a gyermek folyamatos 4 hétig tartó hiányzása esetén a szülő vagy törvényes képviselő nem él jelzéssel a hiányzás okáról és a visszatérés várható időpontjáról.


4. §


A Rendelet 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

8. § A gyermekjóléti szolgáltatás igénybevétele térítésmentes.


5. §


A Rendelet 9. § (1)-(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


  1. Bölcsődei ellátás esetében
  1. a szolgáltatási önköltség és a központi költségvetésről szóló törvényben biztosított támogatás különbözeteként számított gondozási intézményi térítési díj: 1.769,- Ft/nap, 37.149,- Ft/hó,
  2. az a) pont alapján számított intézményi térítési díjnál alacsonyabb összegben megállapított intézményi térítési díj: 150,- Ft/nap.
  1. Mini bölcsődei ellátás esetében
  1. a szolgáltatási önköltség és a központi költségvetésről szóló törvényben biztosított támogatás különbözeteként számított gondozási intézményi térítési díj: 331,- Ft/nap, 6.951,- Ft/hó,
  2. az a) pont alapján számított intézményi térítési díjnál alacsonyabb összegben megállapított intézményi térítési díj: 150,- Ft/nap.


6. §


A Rendelet 1. melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.


7. §


A Rendelet 4. § (1) bekezdése és 7. § (6) bekezdése hatályon kívül helyezésre kerül.



8.§



E rendelet 2020. november 1. napján lép hatályba és a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.



Kiskunmajsa, 2020. október 30.




                         Patkós Zsolt                               Némethné dr. Varga Tímea Gabriella

                        polgármester                                                             jegyző




A rendelet kihirdetve:



Kiskunmajsa, 2020. október 30.



           

                                                                             Némethné dr. Varga Tímea Gabriella

                                                                                                          jegyző

Mellékletek