Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 05. 28

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

(Egységes szerkezetben a 11/2020.(V.13.), 18/2020.(IX.10.), 24/2020.(XI.13.), 26/2020.(XII.18.) önkormányzati rendeletekkel)

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében eljárva,

az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva

a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet meghatározza az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátásához szükséges bevételeket és kiadásokat.

(2) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézményeknek ésszerű és takarékos gazdálkodást kell folytatnia, feltárva minden lehetséges pótlólagos külső és belső forrást.

(3) A (2) bekezdésben foglaltak végrehajtását Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – a továbbiakban: képviselő-testület – a költségvetési szerv vezetőjének, a polgármesternek általános és eseti jellegű gazdasági beszámoltatásával végzi, a jegyző a gazdálkodás szabályszerűségét az éves belső ellenőrzési tervben megfogalmazottak alapján, a költségvetési ellenőrzések keretében végzi.

2. Az önkormányzat 2020. évi költségvetése

2. § A képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetés

  • a)[1] bevételi előirányzatát 4 352 868 853 Ft-ban,[1][2][3][4]
  • b)[2] kiadási előirányzatát 4 352 868 853 Ft-ban,[5][6][7][8]
  • c) a költségvetési hiányát 0 Ft-ban,
  • d) a költségvetési többletét 0 Ft-ban,
  • e)[3] a bevételek és kiadások főösszegét 4 352 868 853 Ft-ban[9][10][11][12]

állapítja meg.

3. § (1) Az önkormányzat egységes rovatrend szerinti kiemelt kiadási és bevételi jogcímeit a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat kiadási előirányzatait működési kiadások, felhalmozási kiadások, kiemelt előirányzatok kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetési szervei működési kiadások, felhalmozási kiadások, kiemelt előirányzatok kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 3/A és 3/B melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzat és költségvetési szervei összesített működési kiadásait, felhalmozási kiadásait, kiemelt előirányzatait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(5) Az önkormányzat költségvetési bevételi előirányzatait, működési bevételek, felhalmozási bevételek, kiemelt előirányzatok kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei költségvetési bevételi előirányzatait, működési bevételek felhalmozási bevételek, kiemelt előirányzatok kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 6/A és 6/B melléklete tartalmazza.

(7) Az önkormányzat és költségvetési szervei összesített költségvetési bevételi előirányzatait, működési bevételek felhalmozási bevételek, kiemelt előirányzatok kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 7. melléklete tartalmazza.

4. § Az önkormányzat nevében végzett beruházások és felújítások kiadásait beruházásonként és felújításonként a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

5. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2020. évre foglalkoztatottak létszám előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg:

  • a) átlagos statisztikai állományi létszám – átlaglétszám – 49 fő,
  • b) az év utolsó napján foglalkoztatott záró létszám 49 fő.

(2) Az önkormányzat és intézményei engedélyezett létszámkeretét a rendelet 9. melléklete tartalmazza.

6. § Az önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok és projektek kiadásait, bevételeit és az önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait a rendelet 10. melléklete tartalmazza.

7. § Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a rendelet 11. és 12. melléklete tartalmazza.

8. § Az önkormányzat költségvetési tartalékát a rendelet 13. melléklete tartalmazza.

9. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatások részletezését a rendelet 14. melléklete tartalmazza.

10. § Az önkormányzat 2020. évi működési célú pénzeszközátadását, bevételét, lakosságnak juttatott támogatását, szociális és rászorultsági jellegű ellátásokat a rendelet 15., 16. és 17. melléklete tartalmazza.

11. § Az önkormányzat helyi adóbevételeinek és egyéb közhatalmi bevételeinek részletezését a 18. melléklet tartalmazza.

12. § Az önkormányzat irányítószervi támogatását a 19. melléklet tartalmazza.

13. § A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban történő kimutatását a 20. melléklet tartalmazza.

14. § Az önkormányzat előirányzat felhasználási ütemtervét a 21. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

15. § A képviselő-testület dönt az önkormányzat kiadásainak és bevételeinek módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról.

16. § (1) A rendelet 2. mellékletében meghatározott kiadási előirányzaton belüli kötelezettségvállalásról a polgármester 1.000.000 Ft összeghatárig saját hatáskörben intézkedhet és átcsoportosítást hajthat végre a személyi jellegű kiadási előirányzatok és a (2) bekezdésben foglaltak kivételével. Az esetenkénti átcsoportosítás mértéke nem haladhatja meg az 1.000.000 Ft összeghatárt. Az átruházott hatáskörben hozott átcsoportosításról a polgármester köteles a képviselő-testület soron következő ülésén beszámolni.(2) A polgármester a Magyar Államkincstár által kiközölt összegben, saját hatáskörben intézkedhet és átcsoportosítást hajthat végre a rendelet 2. mellékletében meghatározott K914 jogcímen és a rendelet 5. mellékletében meghatározott B814 jogcímen szereplő és az államháztartáson belüli megelőlegezés és annak visszafizetése előirányzatai tekintetében. Az átruházott hatáskörben hozott átcsoportosításról a polgármester köteles a képviselő-testület soron következő ülésén beszámolni.

17. § (1) Az értékpapír kibocsátása értékhatárra tekintet nélkül a képviselő-testület hatásköre.

(2) A hitel, kölcsön felvétele és törlesztése értékhatárra tekintet nélkül a képviselő-testület hatásköre.

(3) A szabad pénzeszközök – ide nem értve a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény (a továbbiakban: Ktgv.tv.) szabályai szerint az önkormányzat részére megállapított támogatásokat – betétként való elhelyezésére a polgármester jogosult. A betét elhelyezésről a betét elhelyezést követő testületi ülésen tájékoztatni köteles a képviselő-testületet.

18. § (1) Alapítványok, egyesületek és más egyéb civil szervezetek – a képviselő-testülethez címzett kérelmük alapján – az önkormányzat e célra elkülönített költségvetési előirányzatai terhére kizárólag a képviselő-testület döntése alapján írásbeli megállapodás szerint részesülnek önkormányzati támogatásban.

(2) Kizárólag azok az egyesületek, civil szervezetek, alapítványok kaphatnak támogatást, akik a kapott támogatás felhasználásának ellenőrzését biztosítják. A támogatáshoz megállapodást kell készíteni. A 2020. évi támogatás feltétele, hogy a 2019. évben kapott összegről a támogatott egyesület, civil szervezet elszámolást készít a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig.

(3) A támogatott szervezet a támogatás összegével köteles elszámolni. A (2) bekezdésben megjelölt megállapodásban meg kell határozni a támogatással való elszámolás feltételeit és módját, valamint ehhez kapcsolódóan a számadás nem teljesítése esetére visszafizetési kötelezettséget kell előírni. Amennyiben a finanszírozott vagy támogatott szervezet, az előírt számadási kötelezettségnek határidőre nem tesz eleget, és a támogatási szerződés alapján további támogatási összegre is jogosult lenne, támogatását fel kell függeszteni, és fel kell szólítani a már kifizetett támogatás visszafizetésére.

(4) A támogatásról és az elszámolás feltételeiről szóló megállapodás aláírására a polgármester jogosult.

19. § Az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei elmaradnak a tervezettől, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

20. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézmények adatot szolgáltatnak az önkormányzat részére a Ktgv.tv. szabályai szerint megállapítható támogatásokhoz. Az intézményvezető felelős az adatszolgáltatás valódiságáért és az általa szolgáltatott adatok 5%-ot meghaladó mértékű eltéréséért. Az adatszolgáltatásra kötelezett intézményvezető az adatszolgáltatást aláírásával hitelesíti.

(2) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézményeknél – a költségvetési rendelet készítésekor – a tervezett bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési támogatás növekedését.

(3) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézmények költségvetési éven túli kötelezettséget nem vállalhatnak.

(4) A jóváhagyott előirányzatok felhatalmazás nélküli túllépése az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézmények vezetőinek fegyelmi és anyagi felelősségre vonását vonja maga után.

21. § (1) Az önkormányzat költségvetési szervei alapító okiratukban rögzített feladataik ellátásához pályázatot nyújthatnak be. A pályázat beadásának feltétele, hogy a megvalósításhoz szükséges önrész rendelkezésre álljon. Az önrészt a költségvetési szerv saját költségvetésén belüli átcsoportosítással biztosítja vagy azt a képviselő-testület biztosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti pályázat benyújtásához minden esetben vizsgálni kell a megvalósítandó cél jövőbeni kiadási vonzatát. A hozzájárulás olyan cél megvalósításához adható meg, amely a következő években önkormányzati finanszírozási többletigényt nem igényel.

(3) A közvetlen pénzbeli támogatás felajánlás elfogadásáról a költségvetési szerv vezetője köteles tájékoztatni a polgármestert.

(4) A költségvetési szerv vezetője a költségvetési év során pályázatból vagy egyéb támogatásból keletkező többletbevételeiről a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A többletbevétel felhasználását a képviselő-testület adott feladat ellátására engedélyezheti.

22. § A képviselő-testület 2020. évben a költségvetési szervek ellátmányát esetenként legfeljebb 200.000 Ft összegben állapítja meg.

23. § (1) Az önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő Badacsonytomaji Városüzemeltető Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője a Kft. önkormányzati támogatásból és az önkormányzattal kötött szerződésből együttesen tervezett bevétele esetében a tervezett éves bevétele 10%-át vagy az 1millió Ft-ot elérő 30 napon túli tartozásállományáról – amennyiben e tartozást 1 hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani – köteles haladéktalanul a polgármestert és a Felügyelő Bizottságot írásban tájékoztatni.

(2) Az önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő Menü Kft. az elfogadott éves üzleti tervében együttesen tervezett bevétele esetében a tervezett éves bevétele 10%-át vagy az 1 millió Ft-ot elérő 30 napon túli tartozásállományáról – amennyiben e tartozást 1 hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani – köteles haladéktalanul a polgármestert írásban tájékoztatni.

(3) Az (1) bekezdés szerinti esetben a polgármester a Felügyelő Bizottság javaslatára független, külső szakértőt bíz meg és arról a képviselő-testületet tájékoztatja.

(4) A (2) bekezdés szerinti esetben a polgármester független, külső szakértőt bíz meg és arról a képviselő-testületet tájékoztatja.

(5) A (3) és (4) bekezdésben meghatározott független külső szakértő tevékenységével kapcsolatos költségek az önkormányzatot terhelik, annak fedezetét az önkormányzat költségvetésében kell biztosítani.

24. § Az önkormányzat a gyermekek, fiatalok harmonikus lelki, testi és értelmi fejlődését elősegítve, készségeik és képességeik fejlesztése és a tehetséggondozás érdekében a Pipitér Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvodába és Mini Bölcsődébe beíratott gyermekeinek és Tatay Sándor Általános Iskola beíratott tanulóinak térítésmentesen biztosítja önkormányzati tulajdonú gépjármű használatát gyermekszállítás, tanulmányi versenyek, sportrendezvények, sportversenyek, tanulmányi kirándulás, úszásoktatás céljából. Az eljárás rendjéről és a gépjármű igénybevételéről, használatáról a polgármester és jegyző mindenkor hatályos együttes utasítása alapján kerül sor.

25. § Az önkormányzat és intézmények házipénztárából a következő kiadások teljesíthetők készpénzben:

  • a) bérjellegű kifizetések,
  • b) készpénzelőleg,
  • c) postai kézbesítés,
  • d) belföldi-külföldi kiküldetéseknél útiköltség térítések,
  • e) karbantartással, működtetéssel kapcsolatos kiadások,
  • f) készletbeszerzéssel kapcsolatos kiadások,
  • g) reprezentáció,
  • h) jogszabályban meghatározott szociális vagy gyermekvédelmi pénzbeli ellátás,
  • i) utazási költségtérítés, bérlet,
  • j) természetes személy részére pénzbeli kártalanítás vagy kártérítés,
  • k) ellátottak részére személyi térítési díj visszafizetése,
  • l) ellátottak egyéb pénzbeli juttatása,
  • m) jogcímtől függetlenül 500.000 Ft összegig történő kifizetés.

4. Záró rendelkezések

26. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Wolf Viktória sk.
jegyző

1. melléklet

Önkormányzat 2020. évi költségvetése

Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek

eredeti előirányzat

módosított előirányzat

K1. Személyi juttatások

176 085 638

181 477 728

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

35 117 162

35 543 162

K3. Dologi kiadások

405 271 720

434 730 808

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 731 000

13 616 950

K5. Egyéb működési célú kiadások

364 283 064

510 449 820

K6. Beruházási kiadások

2 289 255 479

2 257 058 399

K7. Felújítások

528 496 570

593 570 570

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

1 314 159

K1-8. Költségvetési kiadások

3 810 240 633

4 027 761 596

K9. Finanszírozási kiadások

172 601 282

172 601 282

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

3 982 841 915

4 200 362 878

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

288 757 024

379 926 137

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

1 502 885 339

1 502 885 339

B3. Közhatalmi bevételek

237 700 000

192 795 000

B4. Működési bevételek

58 002 000

61 869 164

B5. Felhalmozási bevételek

0

0

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

49 259 000

108 899 000

B1-7. Költségvetési bevételek

2 136 603 363

2 246 374 640

B8. Finanszírozási bevételek

1 846 238 552

1 953 988 238

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

3 982 841 915

4 200 362 878

2. melléklet

Önkormányzat 2020. évi költségvetése

Kiadások (Ft)

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

Rovat megnevezése

Rovatszám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

államigazgatási feladatok

EREDETI EI ÖSSZESEN

MÓDOSÍTOTT EI

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

12 087 900

1 520 132

13 608 032

14 742 032

Normatív jutalmak

K1102

200 000

200 000

200 000

Céljuttatás, projektprémium

K1103

-

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

-

0

Végkielégítés

K1105

-

0

Jubileumi jutalom

K1106

-

0

Béren kívüli juttatások

K1107

391 000

391 000

391 000

Ruházati költségtérítés

K1108

-

0

Közlekedési költségtérítés

K1109

70 000

70 000

70 000

Egyéb költségtérítések

K1110

-

0

Lakhatási támogatások

K1111

-

0

Szociális támogatások

K1112

-

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

1 603 300

1 603 300

1 469 300

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

14 352 200

1 520 132

-

15 872 332

16 872 332

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

23 117 000

23 117 000

25 577 000

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

-

0

Egyéb külső személyi juttatások

K123

8 641 000

22 451 989

31 092 989

32 875 079

Külső személyi juttatások

K12

31 758 000

22 451 989

-

54 209 989

58 452 079

Személyi juttatások

K1

46 110 200

23 972 121

-

70 082 321

75 324 411

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

10 881 000

5 596 322

16 477 322

16 903 322

Szakmai anyagok beszerzése

K311

1 050 000

4 864

1 054 864

3 820 864

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

2 736 000

2 736 000

2 775 173

Árubeszerzés

K313

-

-

Készletbeszerzés

K31

3 786 000

4 864

-

3 790 864

6 596 037

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

556 000

556 000

556 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

1 430 000

1 430 000

1 430 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

1 986 000

-

-

1 986 000

1 986 000

Közüzemi díjak

K331

15 310 000

303 860

15 613 860

19 733 053

Vásárolt élelmezés

K332

22 960 000

22 960 000

23 060 000

Bérleti és lízing díjak

K333

8 700 000

8 700 000

8 454 166

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

7 650 000

7 650 000

7 244 796

Közvetített szolgáltatások

K335

2 000 000

2 000 000

2 101 370

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

28 799 200

100 574 421

129 373 621

131 052 321

Egyéb szolgáltatások

K337

10 850 000

732 590

11 582 590

11 646 373

Szolgáltatási kiadások

K33

96 269 200

101 610 871

-

197 880 071

203 292 079

Kiküldetések kiadásai

K341

200 000

200 000

200 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

3 800 000

6 021 025

9 821 025

8 686 325

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

4 000 000

6 021 025

-

10 021 025

8 886 325

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

25 564 000

28 760 826

54 324 826

55 117 937

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

500 000

47 877 934

48 377 934

62 775 096

Kamatkiadások

K353

300 000

300 000

310 000

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

-

-

Egyéb dologi kiadások

K355

9 150 000

9 150 000

15 150 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

35 514 000

76 638 760

-

112 152 760

133 353 033

Dologi kiadások

K3

141 555 200

184 275 520

-

325 830 720

354 113 474

Társadalombiztosítási ellátások

K41

-

Családi támogatások

K42

-

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

-

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

-

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

-

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

-

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

-

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

6 000 000

5 731 000

11 731 000

13 616 950

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

6 000 000

5 731 000

-

11 731 000

13 616 950

Nemzetközi kötelezettségek

K501

-

-

Elvonások és befizetések

K502

-

1 722 600

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

-

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

-

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

-

-

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

96 453 960

50 000

96 503 960

98 082 960

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

-

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

3 000 000

3 000 000

3 000 000

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

-

-

Kamattámogatások

K510

-

-

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

72 114 000

7 701 111

79 815 111

91 932 591

Tartalékok-általános

K513

23 413 948

23 413 948

114 606 701

Tartalékok-cél

K513

161 550 045

161 550 045

161 550 045

Egyéb működési célú kiadások

K5

191 981 908

172 301 156

-

364 283 064

470 894 897

Működési kiadások összesen

396 528 308

391 876 119

-

788 404 427

930 853 054

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

89 694 298

89 694 298

90 594 298

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

1 710 029 679

1 710 029 679

1 665 698 970

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

-

-

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

27 297 680

27 297 680

44 698 570

Részesedések beszerzése

K65

-

-

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

-

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

459 814 822

459 814 822

452 787 641

Beruházások

K6

2 286 836 479

-

2 286 836 479

2 253 779 479

Ingatlanok felújítása

K71

427 475 380

427 475 380

478 714 380

Informatikai eszközök felújítása

K72

-

-

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

-

-

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

101 021 190

101 021 190

114 856 190

Felújítások

K7

528 496 570

-

528 496 570

593 570 570

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

-

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

-

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

-

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

-

1 314 159

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

-

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

-

Lakástámogatás

K87

-

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

-

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

-

1 314 159

Felhalmozási kiadások összesen

0

2 815 333 049

2 815 333 049

2 848 664 208

Költségvetési kiadások

K1-K8

396 528 308

3 207 209 168

3 603 737 476

3 779 517 262

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

-

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

-

-

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

-

-

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

-

-

-

-

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

-

-

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

-

-

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

-

-

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

-

-

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

-

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

10 790 800

10 790 800

10 790 800

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

161 810 482

161 810 482

161 810 482

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

-

-

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

-

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

172 601 282

-

-

172 601 282

172 601 282

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

-

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

-

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

-

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

-

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

0

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

-

Finanszírozási kiadások

K9

172 601 282

-

-

172 601 282

172 601 282

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

569 129 590

3 207 209 168

-

3 776 338 758

3 952 118 544

3. melléklet

Önkormányzat 2020., évi költségvetése

Kiadások (Ft)

ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEI ELŐIRÁNYZATA MINDÖSSZESEN

Rovat megnevezése

Rovatszám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

államigazgatási feladatok

EREDETI EI ÖSSZESEN

MÓDOSÍTOTT EI

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

96 100 647

1 520 132

97 620 779

94 554 779

Normatív jutalmak

K1102

200 000

-

200 000

5 200 000

Céljuttatás, projektprémium

K1103

-

-

-

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

3 750 000

-

3 750 000

3 750 000

Végkielégítés

K1105

-

-

-

0

Jubileumi jutalom

K1106

1 090 800

-

1 090 800

1 090 800

Béren kívüli juttatások

K1107

4 767 000

-

4 767 000

4 267 000

Ruházati költségtérítés

K1108

-

-

-

0

Közlekedési költségtérítés

K1109

1 825 000

-

1 825 000

1 975 000

Egyéb költségtérítések

K1110

2 220 000

-

2 220 000

1 720 000

Lakhatási támogatások

K1111

-

-

-

0

Szociális támogatások

K1112

200 000

-

200 000

200 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

8 702 070

-

8 702 070

8 568 070

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

118 855 517

1 520 132

-

120 375 649

121 325 649

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

23 117 000

-

23 117 000

25 577 000

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

-

-

-

0

Egyéb külső személyi juttatások

K123

10 141 000

22 451 989

32 592 989

34 575 079

Külső személyi juttatások

K12

33 258 000

22 451 989

-

55 709 989

60 152 079

Személyi juttatások

K1

152 113 517

23 972 121

-

176 085 638

181 477 728

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

29 520 840

5 596 322

35 117 162

35 543 162

Szakmai anyagok beszerzése

K311

2 000 000

4 864

2 004 864

5 270 864

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

7 161 000

-

7 161 000

6 800 173

Árubeszerzés

K313

-

-

-

0

Készletbeszerzés

K31

9 161 000

4 864

-

9 165 864

12 071 037

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

3 956 000

-

3 956 000

4 119 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

2 320 000

-

2 320 000

2 352 547

Kommunikációs szolgáltatások

K32

6 276 000

-

-

6 276 000

6 471 547

Közüzemi díjak

K331

22 030 000

303 860

22 333 860

26 603 273

Vásárolt élelmezés

K332

22 960 000

-

22 960 000

23 060 000

Bérleti és lízing díjak

K333

9 000 000

-

9 000 000

8 754 166

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

11 275 000

-

11 275 000

10 729 453

Közvetített szolgáltatások

K335

2 070 000

-

2 070 000

2 171 370

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

32 459 200

100 574 421

133 033 621

135 192 321

Egyéb szolgáltatások

K337

17 470 000

732 590

18 202 590

18 071 408

Szolgáltatási kiadások

K33

117 264 200

101 610 871

-

218 875 071

224 581 991

Kiküldetések kiadásai

K341

675 000

-

675 000

975 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

3 800 000

38 236 025

42 036 025

41 314 733

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

4 475 000

38 236 025

-

42 711 025

42 289 733

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

33 035 000

35 450 826

68 485 826

69 133 404

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

1 410 000

47 877 934

49 287 934

63 685 096

Kamatkiadások

K353

310 000

-

310 000

320 000

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

-

-

-

0

Egyéb dologi kiadások

K355

10 160 000

-

10 160 000

16 178 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

44 915 000

83 328 760

-

128 243 760

149 316 500

Dologi kiadások

K3

182 091 200

223 180 520

-

405 271 720

434 730 808

Társadalombiztosítási ellátások

K41

-

-

-

0

Családi támogatások

K42

-

-

-

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

-

-

-

0

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

-

-

-

0

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

-

-

-

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

-

-

-

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

-

-

-

0

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

6 000 000

5 731 000

11 731 000

13 616 950

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

6 000 000

5 731 000

-

11 731 000

13 616 950

Nemzetközi kötelezettségek

K501

-

-

-

0

Elvonások és befizetések

K502

-

-

-

41 277 523

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

-

-

-

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

-

-

-

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

-

-

-

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

96 453 960

50 000

96 503 960

98 082 960

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

-

-

-

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

-

3 000 000

3 000 000

3 000 000

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

-

-

-

0

Kamattámogatások

K510

-

-

-

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

72 114 000

7 701 111

79 815 111

91 932 591

Tartalékok-általános

K513

23 413 948

-

23 413 948

114 606 701

Tartalékok-cél

K513

-

161 550 045

161 550 045

161 550 045

Egyéb működési célú kiadások

K5

191 981 908

172 301 156

-

364 283 064

510 449 820

Működési kiadások összesen

561 707 465

430 781 119

-

992 488 584

1 175 818 468

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

-

89 694 298

89 694 298

90 594 298

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

-

1 710 029 679

1 710 029 679

1 665 698 970

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

300 000

-

300 000

700 000

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

1 600 000

27 297 680

28 897 680

46 624 995

Részesedések beszerzése

K65

-

-

-

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

-

-

-

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

519 000

459 814 822

460 333 822

453 440 136

Beruházások

K6

2 419 000

2 286 836 479

-

2 289 255 479

2 257 058 399

Ingatlanok felújítása

K71

-

427 475 380

427 475 380

478 714 380

Informatikai eszközök felújítása

K72

-

-

-

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

-

-

-

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

-

101 021 190

101 021 190

114 856 190

Felújítások

K7

-

528 496 570

-

528 496 570

593 570 570

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

-

-

-

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

-

-

-

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

-

-

-

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

-

-

-

1 314 159

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

-

-

-

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

-

-

-

0

Lakástámogatás

K87

-

-

-

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

-

-

-

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

-

-

1 314 159

Felhalmozási kiadások összesen

1 530 000

2 815 333 049

2 816 863 049

2 850 934 208

Költségvetési kiadások

K1-K8

564 126 465

3 246 114 168

-

3 810 240 633

4 027 761 596

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

-

-

-

0

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

-

-

-

0

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

-

-

-

0

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

-

-

-

-

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

-

-

-

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

-

-

-

0

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

-

-

-

0

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

-

-

-

0

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

-

-

-

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

-

-

-

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

10 790 800

-

10 790 800

10 790 800

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

161 810 482

-

161 810 482

161 810 482

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

-

-

-

0

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

-

-

-

0

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

-

-

-

0

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

172 601 282

-

-

172 601 282

172 601 282

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

-

-

-

0

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

-

-

-

0

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

-

-

-

0

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

-

-

-

0

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

-

0

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

-

-

-

0

Finanszírozási kiadások

K9

172 601 282

-

-

172 601 282

172 601 282

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

736 727 747

3 246 114 168

-

3 982 841 915

4 200 362 878

4. melléklet

Önkormányzat 2020. évi költségvetése

Bevételek (Ft)

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

Rovat megnevezése

Rovatszám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

államigazgatási feladatok

EREDETI EI ÖSSZESEN

MÓDOSÍTOTT EI

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

147 964 031

147 964 031

148 364 281

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

45 633 250

45 633 250

48 964 550

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

35 945 558

35 945 558

37 706 998

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 727 180

2 727 180

3 664 580

Működési célú központosított előirányzatok

B115

-

44 008 800

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

-

0

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

232 270 019

232 270 019

282 709 209

Elvonások és befizetések bevételei

B12

-

39 554 923

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

-

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

28 497 330

28 497 330

29 672 330

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

260 767 349

-

-

260 767 349

351 936 462

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

-

Társaságok jövedelemadói

B312

-

Jövedelemadók

B31

-

-

-

-

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

-

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

-

Vagyoni tipusú adók

B34

99 000 000

99 000 000

99 000 000

Értékesítési és forgalmi adók

B351

85 000 000

85 000 000

85 000 000

Fogyasztási adók

B352

-

-

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

-

Gépjárműadók

B354

9 500 000

9 500 000

-

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

44 000 000

44 000 000

8 595 000

Termékek és szolgáltatások adói

B35

138 500 000

-

-

138 500 000

93 595 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

200 000

200 000

200 000

Közhatalmi bevételek

B3

237 700 000

-

-

237 700 000

192 795 000

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

-

-

Szolgáltatások ellenértéke

B402

31 966 000

31 966 000

31 966 000

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

2 000 000

2 000 000

2 000 000

Tulajdonosi bevételek

B404

-

-

Ellátási díjak

B405

5 270 000

5 270 000

5 270 000

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

1 963 000

1 963 000

1 963 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

-

-

Kamatbevételek

B408

100 000

100 000

100 000

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

-

-

Egyéb működési bevételek

B411

-

2 568 000

Működési bevételek

B4

41 199 000

100 000

-

41 299 000

43 867 000

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

-

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

-

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

-

-

0

Működési bevételek összesen

539 666 349

100 000

-

539 766 349

588 598 462

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

-

-

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

-

-

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

-

-

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

50 000 000

50 000 000

50 000 000

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

1 452 885 339

1 452 885 339

1 452 885 339

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

1 452 885 339

50 000 000

-

1 502 885 339

1 502 885 339

Immateriális javak értékesítése

B51

-

Ingatlanok értékesítése

B52

-

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

-

Részesedések értékesítése

B54

-

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

-

Felhalmozási bevételek

B5

-

-

-

-

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

-

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

21 281 000

21 281 000

21 281 000

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

27 978 000

27 978 000

87 618 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

49 259 000

-

49 259 000

108 899 000

Felhalmozási bevételek összesen

1 452 885 339

99 259 000

-

1 552 144 339

1 611 784 339

Költségvetési bevételek

B1-B7

1 992 551 688

99 359 000

-

2 091 910 688

2 200 382 801

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

-

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege

-

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

-

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

-

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

-

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

-

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

-

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

-

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

-

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

-

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

22 955 859

22 955 859

90 263 532

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

1 659 972 211

1 659 972 211

1 659 972 211

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

-

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

-

Maradvány igénybevétele

B813

1 682 928 070

-

-

1 682 928 070

1 750 235 743

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

1 500 000

1 500 000

1 500 000

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

-

Központi, irányító szervi támogatás

B816

-

Betétek megszüntetése

B817

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

-

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

1 684 428 070

-

-

1 684 428 070

1 751 735 743

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

-

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

-

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

-

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

-

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

Finanszírozási bevételek

B8

1 684 428 070

-

-

1 684 428 070

1 751 735 743

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

3 676 979 758

99 359 000

-

3 776 338 758

3 952 118 544

5. melléklet

Önkormányzat 2020. évi költségvetése

Bevételek (Ft)

ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEI ELŐIRÁNYZATA MINDÖSSZESEN

Rovat megnevezése

Rovatszám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

államigazgatási feladatok

EREDETI EI ÖSSZESEN

MÓDOSÍTOTT EI

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

147 964 031

-

147 964 031

148 364 281

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

45 633 250

-

45 633 250

48 964 550

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

35 945 558

-

35 945 558

37 706 998

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 727 180

-

2 727 180

3 664 580

Működési célú központosított előirányzatok

B115

-

-

-

44 008 800

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

-

-

-

0

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

232 270 019

-

232 270 019

282 709 209

Elvonások és befizetések bevételei

B12

-

-

-

39 554 923

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

-

-

-

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

-

-

-

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

-

-

-

0

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

56 487 005

-

56 487 005

57 662 005

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

288 757 024

-

-

288 757 024

379 926 137

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

-

-

-

0

Társaságok jövedelemadói

B312

-

-

-

0

Jövedelemadók

B31

-

-

-

-

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

-

-

-

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

-

-

-

0

Vagyoni tipusú adók

B34

99 000 000

-

99 000 000

99 000 000

Értékesítési és forgalmi adók

B351

85 000 000

-

85 000 000

85 000 000

Fogyasztási adók

B352

-

-

-

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

-

-

-

0

Gépjárműadók

B354

9 500 000

-

9 500 000

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

44 000 000

-

44 000 000

8 595 000

Termékek és szolgáltatások adói

B35

138 500 000

-

-

138 500 000

93 595 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

200 000

-

200 000

200 000

Közhatalmi bevételek

B3

237 700 000

-

-

237 700 000

192 795 000

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

-

-

-

0

Szolgáltatások ellenértéke

B402

48 124 000

-

48 124 000

48 910 000

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

2 000 000

-

2 000 000

2 000 000

Tulajdonosi bevételek

B404

-

-

-

0

Ellátási díjak

B405

5 270 000

-

5 270 000

5 270 000

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

2 508 000

-

2 508 000

2 508 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

-

-

-

0

Kamatbevételek

B408

-

100 000

100 000

100 000

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

-

-

-

0

Egyéb működési bevételek

B410

-

-

-

3 081 164

Működési bevételek

B4

57 902 000

100 000

-

58 002 000

61 869 164

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

-

-

-

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

-

-

-

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

-

-

-

0

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

-

-

0

Működési bevételek összesen

584 359 024

100 000

-

584 459 024

634 590 301

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

-

-

-

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

-

-

-

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

-

-

-

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

-

50 000 000

50 000 000

50 000 000

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

1 452 885 339

-

1 452 885 339

1 452 885 339

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

1 452 885 339

50 000 000

-

1 502 885 339

1 502 885 339

Immateriális javak értékesítése

B51

-

-

-

0

Ingatlanok értékesítése

B52

-

-

-

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

-

-

-

0

Részesedések értékesítése

B54

-

-

-

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

-

-

-

0

Felhalmozási bevételek

B5

-

-

-

-

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

-

-

-

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

-

21 281 000

21 281 000

21 281 000

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

-

27 978 000

27 978 000

87 618 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

49 259 000

-

49 259 000

108 899 000

Felhalmozási bevételek összesen

1 452 885 339

99 259 000

-

1 552 144 339

1 611 784 339

Költségvetési bevételek

B1-B7

2 037 244 363

99 359 000

-

2 136 603 363

2 246 374 640

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

-

-

-

0

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege

-

-

-

0

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

-

-

-

0

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

-

-

-

0

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

-

-

-

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

-

-

-

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

-

-

-

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

-

-

-

0

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

-

-

-

0

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

-

-

-

0

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

-

-

-

-

0

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

22 955 859

-

22 955 859

130 705 545

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

1 659 972 211

-

1 659 972 211

1 659 972 211

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

-

-

-

0

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

-

-

-

0

Maradvány igénybevétele

B813

1 682 928 070

-

-

1 682 928 070

1 790 677 756

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

1 500 000

-

1 500 000

1 500 000

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

-

-

-

0

Központi, irányító szervi támogatás

B816

161 810 482

-

161 810 482

161 810 482

Betétek megszüntetése

B817

-

-

-

0

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

-

-

-

0

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

1 846 238 552

-

-

1 846 238 552

1 953 988 238

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

-

-

-

0

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

-

-

-

0

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

-

-

-

0

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

-

-

-

0

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

-

-

-

0

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

-

-

0

Finanszírozási bevételek

B8

1 846 238 552

-

-

1 846 238 552

1 953 988 238

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8) 3 883 482 915 99 359 000 - 3 982 841 915 4 200 362 878

6. melléklet

Önkormányzat 2020. évi költségvetése

Általános- és céltartalékok (Ft)

Rovat megnevezése

Rovatszám

ÖNKORMÁNYZATI
EREDETI
ELŐIRÁNYZATOK

ÖNKORMÁNYZATI
MÓDOSÍTOTT
ELŐIRÁNYZATOK

Általános tartalékok

K512

23 413 948

114 606 701

Céltartalékok

K512

161 550 045

161 550 045

7. melléklet

Badacsonytomaj Város Önkormányzat 2020. évi költségvetése

Előirányzat felhasználási terv (Ft)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

P

KÖLTSÉGVETÉSI SZERV ELŐIRÁNYZATAI

1.

Rovat megnevezése

Rovatszám

JANUÁR

FEBRUÁR

MÁRCIUS

ÁPRILIS

MÁJUS

JÚNIUS

JÚLIUS

AUGUSZTUS

SZEPTEMBER

OKTÓBER

NOVEMBER

DECEMBER

MINDÖSSZESEN

2.

Személyi juttatások

K1

14 673 803

14 673 803

20 500 803

14 673 803

14 673 803

14 673 803

14 673 803

15 922 893

14 673 803

14 673 803

14 673 803

12 989 805

181 477 728

3.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási
adó

K2

2 926 432

2 926 430

3 946 430

2 926 430

2 157 430

2 926 430

2 926 430

3 101 430

2 926 430

2 926 430

2 926 430

2 926 430

35 543 162

4.

Dologi kiadások

K3

33 772 643

33 772 643

33 890 643

36 613 643

33 772 643

33 772 643

33 772 643

52 095 731

33 772 643

33 772 643

40 326 643

35 395 647

434 730 808

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

977 583

977 583

977 583

977 583

977 583

977 583

977 583

977 583

977 583

977 583

2 863 533

977 587

13 616 950

6.

Egyéb működési célú kiadások

K5

30 356 922

30 356 922

33 773 922

27 438 922

31 282 902

30 356 922

30 356 922

138 978 848

30 356 922

30 356 922

30 406 322

66 427 372

510 449 820

7.

Működési költségvetés előirányzat csoport

-

8.

Beruházások

K6

65 518 186

65 518 186

65 518 186

45 085 914

57 151 374

57 308 354

125 822 447

416 566 088

421 872 580

424 148 000

447 027 000

65 522 084

2 257 058 399

9.

Felújítások

K7

11 899 800

11 899 800

17 116 800

11 899 800

11 899 800

71 398 840

71 398 840

71 502 355

71 398 840

71 398 840

115 756 855

56 000 000

593 570 570

10.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

1 314 159

1 314 159

11.

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

-

12.

Költségvetési kiadások

K1-K8

160 125 369

160 125 367

175 724 367

139 616 095

151 915 535

211 414 575

279 928 668

700 459 087

575 978 801

578 254 221

653 980 586

240 238 925

4 027 761 596

13.

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

21 410 353

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 629

13 744 630

172 601 282

14.

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

16.

Finanszírozási kiadások

K9

21 410 353

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 630

13 744 629

13 744 630

172 601 282

17.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

181 535 722

173 869 997

189 468 997

153 360 725

165 660 165

225 159 205

293 673 298

714 203 717

589 723 431

591 998 851

667 725 215

253 983 555

4 200 362 878

18.

Rovat megnevezése

Rovat száma

19.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

24 063 085

24 063 085

24 063 085

24 063 085

24 063 085

24 063 085

24 063 085

71 223 398

24 063 085

24 063 085

32 062 435

60 072 539

379 926 137

20.

Közhatalmi bevételek

B3

19 392 000

4 390 000

4 390 000

20 906 664

15 287 084

15 287 084

15 287 084

15 287 084

47 392 000

5 392 000

10 392 000

19 392 000

192 795 000

21.

Működési bevételek

B4

4 833 500

4 833 500

4 833 500

7 401 500

4 833 500

4 833 500

4 833 500

5 346 664

4 833 500

4 833 500

5 619 500

4 833 500

61 869 164

22.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

23.

Működési költségvetés előirányzat csoport

-

24.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

125 240 445

125 240 445

125 240 445

91 476 496

121 476 496

125 240 445

155 240 445

132 768 343

125 240 445

125 240 445

125 240 445

125 240 444

1 502 885 339

25.

Felhalmozási bevételek

B5

-

26.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

4 104 916

4 104 916

4 104 916

1 829 496

4 104 916

86 544 916

4 104 924

108 899 000

27.

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

-

28.

Költségvetési bevételek

B1-B7

177 633 946

162 631 946

162 631 946

143 847 745

165 660 165

169 424 114

199 424 114

224 625 489

203 358 526

163 633 946

259 859 296

213 643 407

2 246 374 640

29.

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

30.

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

31.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

3 901 776

11 238 051

26 837 051

9 512 980

55 735 091

94 249 184

489 578 228

386 364 905

428 364 905

407 865 919

40 340 148

1 953 988 238

32.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

33.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

34.

Finanszírozási bevételek

B8

3 901 776

11 238 051

26 837 051

9 512 980

-

55 735 091

94 249 184

489 578 228

386 364 905

428 364 905

407 865 919

40 340 148

1 953 988 238

35.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

181 535 722

173 869 997

189 468 997

153 360 725

165 660 165

225 159 205

293 673 298

714 203 717

589 723 431

591 998 851

667 725 215

253 983 555

4 200 362 878


[1] A 2. § a) pontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
[2] A 2. § b) pontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
[3] A 2. § e) pontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.