Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2020.(X.16.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról, továbbá az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésének szabályairól, bérbeadásának feltételeiről szóló 34/2004.(X.13.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 16- 2020. 10. 15

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. §-ában, 36. § (2) bekezdésében, és 42. § (2) bekezdésében, és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 14. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.



1. §


  1. Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról, továbbá az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésének szabályairól, bérbeadásának feltételeiről szóló 34/2004.(X.13.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 2. melléklete helyébe a jelen rendelet 1. melléklete lép.


2. §


E rendelet a kihirdetés napján 14 óra 00 perckor lép hatályba és az azt követő napon törvény erejénél fogva hatályát veszti.






Őrsi Gergely

dr. Szalai Tibor

polgármester

jegyző





ZÁRADÉK



A rendeletet a Képviselő-testület a 2020. október 15-i ülésén fogadta el, hatályba lépése 2020. október 16. napján 14 óra 00 perckor.

Kihirdetése a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján az SZMSZ 37. § (9) bekezdésében foglaltaknak megfelelően megtörtént.


Budapest, 2020. október 16.



                                                                                                        dr. Szalai Tibor

                                jegyző


ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS



Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról, továbbá az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésének szabályairól, bérbeadásának feltételeiről szóló 34/2004.(X.13.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 2. mellékletének módosítása vált szükségessé a kötelező önkormányzati feladatok ellátását szolgáló ingatlankör változása miatt.



RÉSZLETES INDOKOLÁS


1. §-hoz:


Az R. 2. melléklete az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló forgalomképtelen ingatlanokat tartalmazza.


A forgalomképtelen ingatlanok közül törölni kívánt lakások leromlott műszaki állapotúak, nem a mai kor igényeinek megfelelő, kedvezőtlen kialakításúak. Épületen belüli elhelyezkedésük is indokolttá teszi, hogy a lakások értékesítés útján kerüljenek hasznosításra, melynek érdekében ki kell vonni azokat a forgalomképtelen lakások közül.


2. §-hoz:


A hatályba léptető rendelkezést tartalmazza.

Mellékletek