Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2020. (II. 21.) önkormányzati rendelete

A lakáscélú támogatásokról szóló 5/2016. (III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 02. 22- 2020. 02. 22

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

4/2020. (II.21.)


 ö n k o r m á n y z a t i    r e n d e l e t e


A lakáscélú támogatásokról szóló 5/2016. (III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének a lakáscélú támogatásokról szóló 5/2016. (III.4.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: rendelet) 8. § (9) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„(9) A támogatási szerződésben vállalt kötelezettségek megszegése vagy az önkormányzat megtévesztésével igénybevett lakáscélú támogatás esetén az illetékes bizottság dönt a támogatási szerződés felmondásáról. Az önkormányzat megtévesztésének észlelését követően haladéktalanul kezdeményezi a jegyző a bizottság döntését. Kötelezettségszegés esetén akkor dönthet az illetékes bizottság a felmondásról, ha a teljesítési határidő lejártát követően legalább két alkalommal fel lettek szólítva a kedvezményezettek a kötelezettségük teljesítésére. Felmondást követően a lakáscélú támogatás értékének késedelmi kamattal növelt összege és a támogatás nyújtásával kapcsolatban a támogatónál felmerült pénzbeli kiadások együtt azonnal és egy összegben esedékessé és végrehajthatóvá válnak, amelyeket részletezni kell a felmondás közlésekor. Ha a felmondás közlésétől számított 8 napon belül nem teljesítik kedvezményezettek a fizetési kötelezettségüket, a jegyző soron kívül intézkedik a követelés behajtása érdekében. Ha CSOK-hoz kapcsolódó lakásépítés támogatása esetén a telek eredeti állapotban van és tehermentesítve visszaállítható az önkormányzat tulajdonjoga, akkor a támogatási szerződés felbontásáról dönt először az illetékes bizottság a kedvezményezettek együttműködése esetén.”


2. §


A rendelet 9. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„A kedvezményezettek rendkívüli élethelyzetbe kerülése esetén a támogatás visszafizetésének határideje egy évvel meghosszabbítható. A kedvezményezettek kérelméről az illetékes bizottság dönt, amely határozat alapján a polgármester írja alá a támogatási szerződés módosítását. A támogatási szerződés ez irányú módosításának előkészítésében kedvezményezettek kötelesek együttműködni, és a kapcsolódó pénzbeli kiadásokat viselni.”


3. §



Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Komló, 2020. február 20.



      dr. Vaskó Ernő                                                                      Polics József 

     címzetes főjegyző                                                                     polgármester