Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 40/2020. (VII.16.) önkormányzati rendelete

A Józsefvárosban adományozható kitüntetésekről

Hatályos: 2023. 04. 28

a Józsefvárosban adományozható kitüntetésekről

2023.04.28.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Általános rendelkezések

1. § (1)1 Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

a)2 a hazai, vagy nemzetközi politikai, társadalmi, gazdasági, tudományos, művészeti vagy sportéletben a kerület hírnevének emelésében kiemelkedő érdemeket szerzett személyek elismeréseként „Díszpolgári Címet”,

b)3 a kerület egészének fejlesztése, rangjának, értékének, jelentőségének emelése érdekében kifejtett, kimagasló, példamutató tevékenység méltó értékelésére.,

ba) Józsefvárosi Becsületkereszt,

bb) Józsefvárosért,

bc) Józsefvárosi Közösségekért,

bd) Józsefvárosi Kultúráért,

be) Guricsné Pásztor Erzsébet-díj,

bf) Józsefvárosi Aranykoszorú,

elnevezésű kitüntetést alapít,

c)4 a kerület biztonsága érdekében kifejtett tevékenység, az oktatási-nevelési, az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei munka területén, továbbá a közigazgatási területen kiemelkedő szakmai munkát végző magánszemély és szakmai közösség elismerésére, valamint a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat kizárólagos vagy többségi tulajdonában álló gazdasági társaság tevékenységi területén kiemelkedő szakmai munkát végző magánszemély elismerésére kitüntető címet, kitüntetést, szakmai kitüntetést alapít.

(2)5 Az (1) bekezdés c) pontjában meghatározottak szerint a Képviselő-testület az egyes szakterületeken az alábbi kitüntető címet, kitüntetést, szakmai kitüntetést alapítja:

a) a biztonság területén: Józsefváros Biztonságáért kitüntető címet;

b) az oktatás-nevelés területén: a Józsefvárosi Gyermekekért szakmai kitüntetést, valamint a Polgármesteri Dicséret kitüntetést;

c) az egészségügy területén: a Józsefváros Egészségügyéért szakmai kitüntetést, valamint a Polgármesteri Dicséret kitüntetést;

d) a szociális munka területén: a Józsefvárosi Szociális Munkáért szakmai kitüntetést, valamint a Polgármesteri Dicséret kitüntetést;

e) a bölcsődei munka területén: a Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért szakmai kitüntetést, valamint a Polgármesteri Dicséret kitüntetést;

f) a közigazgatási területen: a Józsefvárosi Közigazgatásáért szakmai kitüntetést, valamint a Polgármesteri Dicséret kitüntetést;

g) Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat kizárólagos vagy többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok tevékenységi területén: az "Év dolgozója" kitüntetést.

(3) A kitüntetésekhez járó emléktárgyak leírását az 1. melléklet tartalmazza.

II. A Díszpolgári Cím és az elismerő díjak adományozásának feltételei

2. §6 (1) Díszpolgári cím adományozható annak a természetes személynek és közösségnek, aki kiemelkedő munkájával a kerületben, országosan vagy nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, és ezzel a kerület polgárai körében közmegbecsülésre tett szert, továbbá hozzájárult Józsefváros fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

(2) Évente legfeljebb hat Díszpolgári cím adományozható.

(3) A Díszpolgári címre érdemes természetes személy elhalálozása esetén az (1) bekezdésben meghatározott díj posztumusz kitüntetésként is adományozható, amely esetben annak átvételére a kitüntetett természetes személy hozzátartozója jogosult.

(4) A Díszpolgári címmel az Önkormányzat oklevelet és emléktárgyat adományoz.

3. §7 (1) A Józsefvárosi Becsületkereszt elnevezésű kitüntetés a Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző, egész életműve alapján elismerésre méltó természetes személy és Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző szervezet részére adományozható.

(2) A kitüntettek száma évente legfeljebb hat lehet.

(3) A kitüntetés megosztva is adományozható.

(4) A kitüntetésre érdemes természetes személy elhalálozása esetén az (1) bekezdésben meghatározott kitüntetés posztumusz kitüntetésként is adományozható, amely esetben annak átvételére a kitüntetett természetes személy hozzátartozója jogosult.

(5) A kitüntetéssel az Önkormányzat oklevelet és emléktárgyat adományoz.

4. §8 (1) A Józsefvárosért elnevezésű kitüntetés a kerület fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedő tevékenységet végző természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezet részére adományozható.

(2) A kitüntettek száma évente legfeljebb három lehet.

(3) A kitüntetés megosztva is adományozható.

(4) A kitüntetésre érdemes természetes személy elhalálozása esetén az (1) bekezdésben meghatározott díj posztumusz kitüntetésként is adományozható, amely esetben annak átvételére a kitüntetett természetes személy hozzátartozója jogosult.

(5) A kitüntetéssel az Önkormányzat oklevelet és emléktárgyat adományoz.

5. §9 (1) A Józsefvárosi Közösségekért kitüntetésben a Józsefváros érdekében kifejtett áldozatos tevékenység elismeréseként olyan civil és közösségi munkát végző szervezet, természetes személy, informális közösség részesülhet, aki a társadalmi igazságosságért, egyenlőségért, befogadásért, Józsefváros biztonságáért és a környezeti fenntarthatóságért végzett munkájában ért el kiemelkedő eredményt.

(2) A kitüntetettek száma évente legfeljebb három lehet.

(3) A kitüntetéssel az Önkormányzat oklevelet és emléktárgyat adományoz.

6. §10 (1) A Józsefvárosi Kultúráért kitüntetés adományozható annak a természetes személynek és közösségnek, aki tevékenységével, életművével kulturális területen kiemelkedő tevékenységet folytat, és ezáltal hozzájárul Józsefváros kulturális életének sokszínűségéhez, örökségének gyarapításához.

(2) A kitüntetettek száma évente legfeljebb három lehet.

(3) A kitüntetéssel az Önkormányzat oklevelet és emléktárgyat adományoz.

7. §11 (1) A Guricsné Pásztor Erzsébet-díj elnevezésű kitüntetés a testnevelési és sporttevékenység területén kiemelkedő munkát végzett természetes személy, jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet részére adományozható, így különösen

a) a kerületi testnevelési és sporttevékenység érdekében évek óta végzett példamutató tevékenység,

b) az ifjúsági testedzés és diáksport eredményes szervezésének,

c) kiemelkedő sportteljesítmény vagy életmű,

d) nemzetközi eredményesség és az azt segítő tevékenység,

e) a kerület testnevelési és sportmozgalmának, feltételrendszerének anyagi támogatása,

f) kerületi sportlétesítmény fejlesztéséért, fenntartásáért végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréseként.

(2) A kitüntetés évente legfeljebb három természetes személy és egy jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet részére adható.

(3) A kitüntetéssel az Önkormányzat oklevelet és emléktárgyat adományoz.

8. §12 (1) A Józsefvárosi Aranykoszorú elnevezésű kitüntetés a Józsefváros területén legalább 5 éve kiemelkedő iparos, kereskedő, vállalkozó vagy gazdasági tevékenységet végző magyar állampolgárságú természetes személy, jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet részére adományozható, amennyiben nincs helyi adótartozása, illetve az Önkormányzat felé bármilyen más jellegű tartozása, nincs általános köztartozása és tevékenységét magas színvonalon, a lakosság megelégedésére végzi.

(2) A kitüntettek száma évente legfeljebb öt lehet.

(3) A kitüntetéssel az Önkormányzat oklevelet és emléktárgyat adományoz.

III. Szakmai kitüntetések adományozásának feltételei

9. §13 (1) A Józsefváros Biztonságáért elnevezésű kitüntetés adományozható a józsefvárosi közösség biztonságának megteremtéséért dolgozó rendvédelmi szervezet, a közterület-felügyelet és a kerületőrség állományának tagja részére.

(2) A kitüntetéssel az adományozás tényét igazoló okirat és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

(3) A kitüntetésben részesülők számát a költségvetésben biztosított keret alapján évente kell meghatározni.

10. §14 (1) A Józsefvárosi Gyermekekért elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek és szakmai közösségnek, aki Józsefvárosban oktatás-nevelés szakterületen kiemelkedő szakmai munkát végzett.

(2) A kitüntetettek száma évente legfeljebb öt lehet.

(3) A kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a tárgyévi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

(4) Amennyiben a kitüntetést szakmai közösség kapja, részére a természetes személy kitüntetettet megillető pénzjutalom 100 %-al megemelt összege jár.

(5) A Polgármesteri Dicséret elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek, aki a kerületben oktatás-nevelés szakterületen kiváló szakmai teljesítményt nyújt.

(6) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetésben évente legfeljebb öt személy részesülhet.

(7) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

11. §15 (1) A Józsefváros Egészségügyéért elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek és szakmai közösségnek, aki Józsefvárosban egészségügyi szakterületen kiemelkedő szakmai munkát végzett.

(2) A kitüntetettek száma évente legfeljebb öt lehet.

(3) A kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

(4) Amennyiben a kitüntetést szakmai közösség kapja, részére a természetes személy kitüntetettet megillető pénzjutalom 100%-al megemelt összege jár.

(5) A Polgármesteri Dicséret elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek, aki a kerületben egészségügyi szakterületen kiváló szakmai teljesítményt nyújt.

(6) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetésben évente legfeljebb három személy részesülhet.

(7) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

12. §16 (1) ) A Józsefvárosi Szociális Munkáért elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek és szakmai közösségnek, aki Józsefvárosban szociális szakterületen kiemelkedő szakmai munkát végzett.

(2) A kitüntettek száma évente legfeljebb három lehet.

(3) A kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

(4) Amennyiben a kitüntetést szakmai közösség kapja, részére a természetes személy kitüntetettet megillető pénzjutalom 100%-al megemelt összege jár.

(5) A Polgármesteri Dicséret elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek, aki a kerületben szociális szakterületen kiváló szakmai teljesítményt nyújt.

(6) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetésben évente legfeljebb két személy részesülhet.

(7) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

13. §17 (1) A Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek és szakmai közösségnek, aki Józsefvárosban a bölcsődei munka szakterületen kiemelkedő szakmai munkát végzett.

(2) A kitüntetettek száma évente legfeljebb három lehet.

(3) A kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

(4) Amennyiben a kitüntetést szakmai közösség kapja, részére a természetes személy kitüntetettet megillető pénzjutalom 100%-al megemelt összege jár.

(5) A Polgármesteri Dicséret elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek, aki a kerületben a bölcsődei munka szakterületen kiváló szakmai teljesítményt nyújt.

(6) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetésben évente legfeljebb két személy részesülhet.

(7) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

14. §18 (1) A Józsefváros Közigazgatásáért elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek és szakmai közösségnek, aki Józsefvárosban közigazgatási szakterületen kiemelkedő szakmai munkát végzett.

(2) A kitüntetettek száma évente legfeljebb négy lehet.

(3) A kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

(4) Amennyiben a kitüntetést szakmai közösség kapja, részére a természetes személy kitüntetettet megillető pénzjutalom 100%-al megemelt összege jár.

(5) A Polgármesteri Dicséret elnevezésű kitüntetés adományozható annak a természetes személynek, aki a kerületben közigazgatási szakterületen kiváló szakmai teljesítményt nyújt.

(6) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetésben évente legfeljebb két személy részesülhet.

(7) Az (5) bekezdésben meghatározott kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

14/A. §19 (1) Az Év dolgozója elnevezésű kitüntetés Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat kizárólagos vagy többségi tulajdonában álló gazdasági társaság kiemelt szakmai teljesítményt végző munkavállalója részére adományozható.

(2) A kitüntetést évente legfeljebb tíz személy kaphatja meg.

(3) A kitüntetéssel emléklap és pénzjutalom jár, amelynek összegét a Képviselő-testület a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben állapítja meg.

IV. A kitüntetések adományozásának rendje

15. § (1) A polgármester, az alpolgármester, a jegyző, az aljegyző, a helyi önkormányzati képviselő az 1. § (1) bekezdés szerinti valamennyi kitüntető díj adományozását kezdeményezheti.

(2)20 Az (1) bekezdésben megjelölt személyeken kívül kitüntető díj adományozását,

a) a rendelet 2. §, 3. §, 4. §, 5. §, 6. §-iban meghatározott díj esetében bármely józsefvárosi lakos a kerületi lapban történő előzetes felhívás alapján,

b)21 a a 7. §-ban meghatározott kitüntetés esetében

ba) a kerületben működő oktatás-nevelési intézmény vezetője,

bb) kerületi sportegyesület és sportszövetség vezetője,

bc) kerületi diáksport szervezet vezetője,

bd) 20 fő józsefvárosi választópolgár,

c) a rendelet 8. §-ban meghatározott díj esetében, bármely józsefvárosi lakos a kerületi lapban történő előzetes felhívás alapján, kerületi társadalmi és civil szervezetek,

d) a rendelet 9. §-ban meghatározott kitüntetés esetében a rendvédelmi szervek vezetői, valamint a kerületőri és közterület felügyeleti feladatokat ellátó szervezet vezetői,

e)22 a 10. §-ban meghatározott kitüntetés esetében a kerületben működő oktatási-nevelési intézmény vezetője,

f)23 a 11. §-ban meghatározott kitüntetés esetében a kerületben működő egészségügyi intézmény vezetője, továbbá háziorvos és annak munkatársa esetében bármely józsefvárosi lakos a kerületi lapban történő előzetes felhívás alapján,

g)24 a 12. §-ban meghatározott kitüntetés esetében a kerületben működő szociális intézmény vezetője,

h)25 a 13. §-ban meghatározott kitüntetés esetében a kerületben működő bölcsődei intézmény vezetője,

i)26 a 14/A. §-ban meghatározott kitüntetés esetében a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat kizárólagos vagy többségi tulajdonában álló gazdasági társaság vezérigazgatója vagy igazgatósági elnöke kezdeményezheti.

(3) Különös méltánylást érdemlő esetben a kitüntetési javaslatra a Szakbizottságok ülésén, vagy a Képviselő-testületi ülésen is érkezhet javaslat.

(4) Kitüntetésre nem javasolható az, aki ellen fegyelmi vagy büntetőeljárás van folyamatban, vagy aki jogerős fegyelmi határozat vagy büntető ítélet hatálya alatt áll.

(5) A kitüntetési javaslatokat a Polgármesternek címezve kell előterjeszteni az átadás évének szeptember 1. napjáig.

16. § (1) A kitüntetés odaítéléséről:

a) a 2. § szerinti díj esetében a polgármester vagy az alpolgármester javaslatára,

b)27 a 3. és 4. § szerinti kitüntetés esetében a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott bizottság javaslatára,

c) a 6. § és a 8. § szerinti díjak esetében - az Önkormányzat 5 tagú eseti, szakmai zsűrijének véleménye alapján - a polgármester javaslatára,

d)28 a 7. § szerinti kitüntetés esetében a Józsefvárosi Sporttanács véleményének figyelembevételével és a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott bizottság javaslatára

a Képviselő-testület dönt.

(2)29 Az 5. § szerinti Józsefvárosi Közösségekért kitüntetésre a 15. § (2) bekezdés a) pontja szerint beérkezett jelöléseket az Önkormányzat nyilvános szavazásra bocsátja, amely szavazás eredményének figyelembevételével legfeljebb a három legtöbb szavazatot szerző jelölt kaphat kitüntetést. Szavazategyenlőség esetén a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott bizottság dönt a díjazottakról.

(3) Az (1) bekezdés c) pontja szerinti eseti szakmai zsűri felállításáról minden választási ciklus első adományozási évében a Képviselő-testület dönt.

(4)30 A 9-13. §-ban meghatározott kitüntetés odaítéléséről a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott bizottság dönt.

(5)31 A 14. §-ban meghatározott szakmai kitüntetés odaítéléséről a jegyző javaslatára a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott bizottság dönt.

(6)32 A 10-14. § szerinti „Polgármesteri Dicséret”, valamint a 14/A. § szerinti kitüntetés odaítéléséről a polgármester dönt.

(7) A díjak odaítélésére jogosult, az odaítélésről szóló döntésének meghozatala kapcsán, indokolt esetben a díj odaítélését megtagadhatja, vagy dönthet annak rendeletben meghatározott keretszámánál kevesebb személy részére történő adományozásáról.

17. § (1) A 2-8. § szerinti díjat a Képviselő-testület által kijelölt képviselő-testületi tag adja át.

(2)33 A rendelet 9-13. § szerinti szakmai kitüntetést a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott bizottság elnöke adja át

(3) A rendelet 14. § (1) bekezdésben meghatározott díjat a jegyző adja át.

(4)34 A 10-14. § szerinti „Polgármesteri Dicséret”, valamint a 14/A. § szerinti kitüntetést a polgármester adja át.

18. § (1)35 Az elismerések átadására minden évben ünnepélyes keretek között kerül sor:

a) a Díszpolgári cím, a Józsefvárosi Becsületkereszt, a Józsefvárosért, a Józsefvárosi Közösségekért, a Józsefvárosi Kultúráért, a Józsefvárosi Aranykoszorú, a Guricsné Pásztor Erzsébet-díj kitüntetések átadása a Képviselő-testület által megjelölt helyen és időpontban, Józsefváros kerület születésnapjához, 1777. november 7. napjához kapcsolódóan történik;

b) a III. Fejezetben meghatározott kitüntetések átadása a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott bizottság által megjelölt helyen és időpontban, az adott ágazati ünnepséghez kapcsolódóan történik.

V. A díjak visszavonása

19. § (1) A kitüntetés visszavonható, ha arra a kitüntetett érdemtelenné válik. A kitüntetés visszavonására irányuló javaslatot a polgármester terjeszti a kitüntetés adományozója elé.

(2) Érdemtelenné válik a kitüntetésre különösen az, akit a bíróság jogerős ítéletével a közügyek gyakorlásától eltilt, vagy akinek közalkalmazotti vagy közszolgálati jogviszonya fegyelmi büntetés alapján szűnt meg.

VI. Vegyes rendelkezések

20. § (1) A kitüntető díjakkal összefüggő kiadások fedezetét az önkormányzat költségvetési rendeletében kell évente biztosítani.

(2) A díjakkal járó jutalomösszeg az általános szabályok szerint adóköteles.

(3) A Képviselő-testület által alapított kitüntető díjak adományozásával kapcsolatos előkészítő és ügyviteli feladatokat a Polgármesteri Hivatal látja el.

21. § (1) A kitüntetettekről a Polgármesteri Hivatal az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. év CXII. törvénynek megfelelő nyilvántartást vezet.

(2) A kitüntetettek névsorát és munkahelyét a helyi tömegkommunikációs eszközök (helyi sajtó, stb.) útján nyilvánosságra kell hozni.

VII. Záró rendelkezések

22. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

23. § A rendelet hatályba lépésével a Józsefvárosban adományozható kitüntetésekről szóló 23/2019. (VII.04.) számú rendelet hatályát veszti.

1

Az 1. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

2

Módosította a 16/2023. ör. 20. § a) pontja.

3

Az 1. § (1) bekezdés b) pontjának szövegét módosította a 16/2023. ör. 2. §-a.

4

Módosította a 29/2022.( IX.22.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2022. szeptember 23-tól.

5

Az 1. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

6

A 2. § a 16/2023. ör. 3. §-ával megállapított szöveg.

7

A 16/2023. ör. 4. §-ával megállapított szöveg.

8

A 16/2023. ör. 5. §-ával megállapított szöveg.

9

A 16/2023. ör. 6. §-ával megállapított szöveg.

10

A 16/2023. ör. 7. §-ával megállapított szöveg.

11

A 16/2023. ör. 8. §-ával megállapított szöveg.

12

A 16/2023. ör. 9. §-ával megállapított szöveg.

13

A 16/2023. ör. 10. §-ával megállapított szöveg.

14

A 16/2023. ör. 11. §-ával megállapított szöveg.

15

A 16/2023. ör. 12. §-ával megállapított szöveg.

16

A 16/2023. ör. 13. §-ával megállapított szöveg.

17

A 16/2023. ör. 14. §-ával megállapított szöveg.

18

A 16/2023. ör. 15. §-ával megállapított szöveg.

19

A 14/A. §-t a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 10. §-a iktatta be. Majd módosította a 16/2023. ör. 16. §-a.

20

A 15. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.

21

A 16/2023. ör. 17. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 16/2023. ör. 17. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 16/2023. ör. 17. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 16/2023. ör. 17. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

25

Módosította a 29/2029. (IX.23.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos 2022. szeptember 23-tól.

26

Beiktatta a 29/2022.(IX.22.) önk. rendelet 5.§ -a, hatályos 2022. szeptember 23-tól.

27

A 16/2023. ör. 18. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 16/2023. ör. 18. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 16/2023. ör. 18. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 16/2023. ör. 18. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 16/2023. ör. 18. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

32

A 16. § (6) bekezdése a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg. Majd módosította a 16/2023. ör. 20. § b) pontja.

33

Majd módosította a 16/2023. ör. 20. § c) pontja.

34

A 17. § (4) bekezdése a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg. Majd módosította a 16/2023. ör. 20. § b) pontja.

35

A 16/2023. ör. 19. § -ával megállapított szöveg.