Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2020. (X.20.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2020. (X.20.) önkormányzati rendelete Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX. 13.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 21- 2020. 10. 21

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Szentendre Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


1. § (1) Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX. 13.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 15. §-a a következő (1a) és (1b) bekezdésekkel egészül ki:


„15. § (1a) Ha az ülés kezdetekor a polgármester megállapítja a határozatképtelenséget, az ülést nem nyitja meg. Ha a Képviselő-testület az ülés megnyitását követően válik - bármilyen oknál fogva - határozatképtelenné, az ülést be kell rekeszteni.

(1b) Az ülés határozatképtelensége miatt meg nem tárgyalt napirendi pontokat a következő ülés napirendjére fel kell venni.”


2.§ A R. 33. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A képviselő-testület nyilvános ülésén a sajtó képviselői kizárólag a karzaton elhelyezkedve készíthetnek hang- és képfelvételt az ülésről.”


3. § A R. 35. §-a kiegészül a következő (4a) bekezdéssel:

„35. § (4a) A képviselő a maga vagy más képviselőnek a képviselő-testület napirenden szereplő döntésében való személyes érintettségére való hivatkozással legkésőbb a határozathozatal előtt két percben felszólalhat annak a bejelentésére, hogy döntéshozatalból való kizárásnak van helye. Ha a képviselő kizárására másik képviselő tett javaslatot, az érintett képviselőnek két percben viszontválaszra van joga. A döntéshozatalból való kizárásról a képviselő-testület vita nélkül határoz.”


4.§ (1) A R. 3/a. mellékletében „A képviselő-testület által a bizottságra átruházott hatáskörök:” felsorolás a következő 9. ponttal egészül ki:

„9. Gyakorolja a Szentendre Város Önkormányzat és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Közbeszerzési Szabályzata által a bizottságra átruházott hatásköröket.”

(2) A R. 4. melléklete a következő 20. ponttal egészül ki:

„ 20. Gyakorolja a Szentendre Város Önkormányzat és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Közbeszerzési Szabályzata, valamint a Szentendre Város Önkormányzat és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Beszerzési Szabályzata által a polgármesterre átruházott hatásköröket.”

(3) A R. jelen rendelet 1. mellékletével egészül ki.


5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő első napon lép hatályba.


Szentendre, 2020. október 14.



               Fülöp Zsolt                                                                                                            dr. Schramm Gábor

              polgármester                                                                                                                       jegyző



Záradék:

A rendelet 2020. október 20 -án került kihirdetésre.


                             dr. Schramm Gábor

                                                                                                                                                     jegyző




1. melléklet a 41/2020. (X.20.) önkormányzati rendelethez

(4/a. melléklet a 22/2016. (IX. 13.) önkormányzati rendelethez)


a képviselő-testület által a jegyzőre  átruházott hatáskörök



1. Gyakorolja a közösségi együttélés alapvető szabályairól és elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendeletben a jegyzőre átruházott hatáskört.


2. Gyakorolja a Szentendre Város Szentendre Város zöldfelületeinek használatáról és a természeti értékek helyi védelméről szóló rendeletben a jegyzőre átruházott hatáskört.


3. Gyakorolja a Szentendre Város Önkormányzat és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Közbeszerzési Szabályzata, valamint a Szentendre Város Önkormányzat és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Beszerzési Szabályzata által a jegyzőre átruházott hatáskört.