Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2020.(V.27.) önkormányzati rendelete

a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

Hatályos: 2020. 05. 27- 2022. 01. 12

Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2020.(V.27.) önkormányzati rendelete

a helyi közművelődési feladatok ellátásáról1

2020.05.27.

Felsődobsza Község Önkormányzatának polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendelet 1. §-a alapján a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében meghatározott jogkörömben, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 83/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Felsődobsza Község Roma Nemzetiségi Önkormányzattal folytatott egyeztetést követően a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet célja, hogy meghatározza az Önkormányzat által ellátandó közművelődési alapszolgáltatásokat, ellátásuk és igénybe vételük módját és színterét, finanszírozási lehetőségét.

(2) A rendelet hatálya a Felsődobsza Község Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) által működtetett közösségi színtérre és az önkormányzat által ellátandó helyi közművelődési alapszolgáltatásokat igénybe vevőkre terjed ki.

2. § Az Önkormányzat a közművelődési alapszolgáltatások ellátása érdekében saját fenntartású közösségi színteret működtet az alábbi helyszínen: Felsődobsza, Kossuth utca 5. szám alatt található ingatlanban.

3. § (1) Az Önkormányzat közművelődési alapszolgáltatásként a művelődő közösségek létrejöttének elősegítését, működésük támogatását, fejlődésük segítését, a közművelődési tevékenységek és a művelődő közösségek számára helyszín biztosítását nyújtja.

(2) Az Önkormányzat a (1) bekezdés szerinti közművelődési alapszolgáltatás megszervezése keretében

a) a művelődő közösségnek rendszeres és alkalomszerű művelődési vagy közösségi tevékenysége végzésének helyszínét biztosítja.

b) a művelődő közösség számára bemutatkozási lehetőségeket teremt.

4. § Az Önkormányzat közművelődési feladatait költségvetéséből finanszírozza, melynek forrása az Önkormányzat saját bevétele, a központi költségvetésből származó támogatás, alapítványi forrás, pályázati úton elnyert összeg.

5. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 7/2019. (IX.12.) önkormányzati rendelete.

1

Az önkormányzati rendeletet a Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2022. (I. 12.) önkormányzati rendelete 8. §-a hatályon kívül helyezte 2022. január 13. napjával.