Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2020. (IX.7.) önkormányzati rendelete

a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról

Hatályos: 2024. 04. 18

Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2020. (IX.7.) önkormányzati rendelete

a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról

2024.04.18.

Pap Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. A rendelet hatálya

1. §2

2. Hatásköri és eljárási rendelkezések

2. § (1) Az e rendeletben szabályozott elsőfokú önkormányzati szociális feladat- és hatásköröket a Képviselő-testület és e rendelet rendelkezései szerint átruházott hatáskörben a Polgármester gyakorolja.

(2) Méltányossági jogkör gyakorlására – e rendelet rendelkezései szerint – a Képviselő-testület és a Polgármester jogosult.

(3) A Polgármester önkormányzati hatósági jogkörben hozott elsőfokú döntése ellen a Képviselő-testülethez címzett, de a Papi Közös Önkormányzati Hivatalhoz benyújtandó illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

3. § (1)3 A szociális ellátás igénybevételének eljárása kérelemre indul, melyhez formanyomtatvány áll rendelkezésre. Ha e rendelet másként nem rendelkezik, a kérelemhez az egyes ellátási formáknál felsorolt mellékleteket és nyilatkozatokat kell csatolni, a jövedelemről tett nyilatkozathoz másolatban mellékelni kell a jövedelem típusának megfelelő igazolást.

(2) A lakcím megállapítása szempontjából a személyiadat- és lakcímnyilvántartás adatai irányadóak.

(3) A házastársak akkor tekinthetők különélőnek, ha a lakcímük különböző.

4. § (1) Az egyes ellátási formáknál a fogalmakat a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény (továbbiakban: Szoc.tv.) szerint kell értelmezni.

(2) Az e rendeletben szabályozott szociális ellátásokra való jogosultság elbírálása során a jövedelemszámításnál a Szoc.tv. vonatkozó rendelkezései az irányadók.

(3) Ha az ellátást megállapító szerv a jövedelmet vélelmezi, akkor a pénzbeli és természetbeni ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló Kormány rendelet vonatkozó rendelkezései az irányadók.

(4) A vagyoni helyzet vizsgálatakor a Szoc.tv., valamint a pénzbeli és természetbeni ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló Kormány rendelet vonatkozó rendelkezései szerint kell eljárni.

5. § Ha a rendszeres szociális ellátásra jogosult személy lakcíme az ellátás folyósításának időtartama alatt megváltozik, a változás hónapjára járó ellátást az önkormányzat teljes összegben folyósítja.

6. §4 Az e rendeletben szabályozott ellátások iránti kérelmek személyesen a Papi Közös Önkormányzati Hivatalban, vagy postai úton, vagy elektronikusan az e-papír felületen nyújthatók be

7. §5

8. §6 A hatáskör gyakorlója a szociális ellátást igénylő család, illetve háztartás szociális helyzetéről környezettanulmányt készíthet.

9. § Rendkívüli települési támogatás nyújtása esetén, a támogatásban részesített személy bejelentett lakóhelye szerinti önkormányzatot haladéktalanul tájékoztatni kell. A kifizetett rendkívüli települési támogatás összegét, az illetékességgel rendelkező önkormányzattól vissza kell igényelni.

10. §7 Az e rendeletben szabályozott havi rendszeres szociális ellátásokat utólag, minden hónap 5-éig kell folyósítani.

(2)8

11. § A nem havi rendszerességgel adott rendkívüli települési támogatást a kifizetéssel kapcsolatos fizetési kötelezettsége felmerülésének időpontjában kell folyósítani.

12. § Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény, valamint a pénzbeli és természetbeni ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló Kormány rendelet vonatkozó rendelkezései az irányadóak.

3. Jogosulatlanul igénybe vett ellátás megtérítése

13. § (1) Az e rendeletben meghatározott feltételek hiányában, vagy e rendelet megsértésével nyújtott szociális ellátást meg kell szüntetni, továbbá az ellátást jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vevőt kötelezni kell az ellátás visszafizetésére.

(2)9 A hatáskör gyakorlója a visszafizetésre kötelezett összeget méltányosságból

a) elengedheti,

b) csökkentheti,

c) részletekben történő megfizetését engedélyezheti.

(3)10 A hatáskör gyakorlója a jogosulatlanul igénybe vett ellátás visszafizetését

a) elengedheti, ha a kötelezett vagy családja nem rendelkezik jövedelemmel,

b)11 50 %-os mértékben csökkentheti, ha a kötelezett vagy családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegét,

c)12 legfeljebb hat havi részletekben történő megfizetését engedélyezheti, ha a kötelezett vagy családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 150 %-át.

4. Adatkezelés

14. § (1) Az önkormányzat jegyzője a szociális ellátásokra való jogosultság megállapítása, az ellátások biztosítása, fenntartása és megszüntetése céljából a Szoctv. 18. §-a szerinti nyilvántartást vezet, az abban szereplő adatokat az adatigénylésre jogosult szervek részére, eseti megkeresésük vagy adatkérésük alapján, törvényben meghatározott feladataik ellátása céljából a Szoctv. 19. § szerint továbbítja.

(2) Egyebekben jelen rendelet szerinti adatkezelésre, az Általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. tv. (továbbiakban: Ákr.) adatkezelésre vonatkozó rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

5. A szociális ellátások formái

15. § (1) A jogosult részére jövedelme kiegészítésére, pótlására pénzbeli és természetbeni szociális ellátás nyújtható.

(2) Szociális rászorultság esetén a kérelmező számára az Önkormányzat az arra jogosult személynek a következő ellátásokat nyújtja.

a) Pénzbeli szociális ellátások:

aa) települési lakásfenntartási támogatás

ab) beiskolázási települési támogatás

ac) születési települési támogatás

ad) temetési települési támogatás

ae) rendkívüli települési támogatás

af)13 ünnepi támogatás

ag) hulladékgyűjtő edény beszerzési költségének támogatása

b)14 Természetbeni szociális ellátások:

ba) rendkívüli települési támogatás

bb) ünnepi támogatás

bc) települési támogatás a szemétszállítás költségei megfizetéséhez

bd) köztemetés költségeinek megtérítése alóli mentesítés (a továbbiakban együtt: természetbeni ellátás) megállapítása külön jogszabályokban, valamint az e rendeletben meghatározott feltételek szerint

II. Fejezet

Pénzbeli ellátások

6. Települési lakásfenntartási támogatás

16. § A Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben a Polgármester az e rendeletben meghatározottak szerint települési lakásfenntartási támogatást nyújt. A települési lakásfenntartási támogatás a szociálisan rászoruló személyek részére, a szociálisan rászoruló személyek által lakott lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadások – villanyáram, víz, gáz szolgáltatás díjához, a lakbérhez, vagy az albérleti díjhoz, illetve a tüzelőanyag költségei - viseléséhez nyújtott hozzájárulás.

(2) A lakásfenntartási támogatás igénylésére vonatkozó kérelem, a jelen rendelet 1. mellékletét képező formanyomtatványon nyújtható be.

(3)15 A kérelmezőt a települési lakásfenntartási támogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától 6 hónapra illeti meg.

17. § (1) A támogatás mértéke havi 3000,- forint

(2) A lakásfenntartási támogatást a jogosult pénzintézeti számlájára kell folyósítani. Amennyiben a jogosult nem rendelkezik bankszámlával, akkor részére a támogatás készpénzben is kifizethető.

18. § (1)16 Lakásfenntartási támogatásra az a kérelmező jogosult, aki Pap településen létesített lakó vagy tartózkodási helyén, legalább 2 éve a (2) bekezdésben meghatározott jogcímek valamelyike alapján életvitelszerűen tartózkodik és megfelel a 19. § által meghatározott feltételeknek.

(2) A kérelmező lakásfenntartási támogatással kapcsolatos kérelem benyújtására

a) bérlő

b) bérlőtársi

c) albérlői

d) tulajdonosi,

e) tulajdonostársi

f) lízingbevevői

g) haszonélvezői

h) családtagi

i) szívességi lakáshasználói

jogcímek alapján jogosult.

19. § (1) Lakásfenntartási támogatásra jogosult

a)17 a kérelmező, akinek háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 200 %-át, feltéve, hogy a lakás elismert fenntartási költsége a háztartás összjövedelmének 25 %-át meghaladja és a kérelmezőnek, továbbá családtagjainak a Szoctv. 4. § (1) b) pontja szerinti vagyona nincs.

b)18 az az egyedül élő kérelmező, akinek havi jövedelme nem haladhatja meg a szociális vetítési alap összegének 250%-át, feltéve, hogy az általa lakott lakás elismert fenntartási költsége jövedelmének 20 %-át meghaladja és a kérelmezőnek vagyona nincs.

c)19 a gyermekét egyedül nevelő kérelmező, akinek háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 280 %-át, feltéve hogy az általuk lakott lakás elismert fenntartási költsége a háztartás összjövedelmének 20 %-át meghaladja a kérelmezőnek, továbbá családtagjainak vagyona nincs.

(2) Amennyiben az (1) bekezdés a) pontja szerinti esetben a háztartás valamelyik tagja a Szoctv. 4. § (1) bekezdés dc) pontjában meghatározott személy, vagy fogyatékossági támogatásban részesülő személy, úgy a jogosultság feltételei tekintetében az (1) bekezdés b) pontjának rendelkezései az irányadók.

(3) Az egy főre jutó havi jövedelem számításánál az egy háztartásban élőket kell figyelembe venni.

(4) Lakásfenntartási támogatás szempontjából elismert lakásnagyság

a) ha a háztartásban egy személy lakik, 35 m2

b) ha a háztartásban két személy lakik 45 m2

c) ha a háztartásban három személy lakik 55 m2

d) ha a háztartásban négy személy lakik 65 m2

e) ha négy személynél több lakik a háztartásban a d) pontban megjelölt lakásnagyságon felül minden további személy után 5-5 m2, de legfeljebb a kérelmező által lakott lakásnagyság.

(4) A lakásfenntartási támogatás esetében a lakás havi elismert fenntartási költsége a támogatás szempontjából elismert lakásnagyság mértékének valamint az egy négyzetméterre jutó helyben elismert havi fenntartási költségnek a szorzata.

(5) A lakásfenntartási támogatás vonatkozásában az egy négyzetméterre jutó helyben elismert havi fenntartási költségen 450 forintot kell érteni.

(6) § Lakásfenntartási támogatást ugyanazon lakás vonatkozásában csak egy jogosult kérelmező részére állapítható meg függetlenül a lakásban élő személyek számától.

(7) Az (1) bekezdés alkalmazásában külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.

20. § A helyi lakásfenntartási támogatásra való jogosultságot meg kell szüntetni, ha

a) a jogosult meghal

b) lakcímváltozás következik be

c) a fogyasztóval kötött egyetemes szolgáltatási szerződés megszűnt

d) jogosultsága a jogszabályi feltételeknek nem felel meg.

7. Beiskolázási települési támogatás

21. § (1)20 Pap Község Önkormányzata Képviselő-testülete a tanévkezdéssel járó anyagi terhek enyhítésére, kérelemre beiskolázási települési támogatást állapíthat meg évente egyszer a Pap községben lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő bölcsődés, óvodás, általános iskolás, a középfokú oktatási intézményben nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató diáknak, kiskorú esetén a szülőnek (törvényes képviselőnek).

(2)21 Beiskolázási települési támogatásra jogosult azon kérelmező, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének tízszeresét.

(3)22 A kérelmeket a rendelet 2. melléklete szerint tárgyév augusztus 15. napjától október 15. napjáig lehet benyújtani a közös önkormányzati hivatal szociális és gyámügyi ügyintézőjéhez.

(4) A kérelemhez csatolni kell:

a)bölcsődei, óvodai jogviszony fennállásának igazolását
b) iskolalátogatási, hallgatói igazolást,
c) lakcímet igazoló hatósági bizonyítvány másolatát,
d) jövedelemigazolást
(5) A tárgyévben nyújtható támogatásról és annak mértékéről a Képviselő-testület az éves költségvetési rendelet alapján határozattal dönt.
(6) A támogatást átruházott hatáskörben a Polgármester határozatban állapítja meg.
(7) A támogatást pénzben kell megállapítani, mely a kérelmező pénzintézeti számlájára a a határozat véglegessé válását követő 15 napon belül átutalásra kerül. Bankszámla hiányában a támogatás az önkormányzat házipénztárából is kifizethető.

8. Születési települési támogatás

22. § (1) Születési települési támogatás nyújtható a gyermek születésekor az alábbi feltételek együttes fennállása esetén:

a) ha a kérelmező a gyermek születését megelőzően legalább 1 éve Pap településen bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen a településen él,

b)23 kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének a tizenkétszeresét,

c) a kérelmező a gyermeket saját háztartásában neveli.

(2) A kérelem a gyermek születését követő hatvan napon belül nyújtható bea rendelet 3. mellékletét képező formanyomtatványon. A határidő elmulasztásával szemben igazolásnak helye nincs. A támogatás iránti kérelmet az édesanya, vagy meghatalmazottja nyújthatja be.

(3) A támogatás iránti kérelemhez csatolni kell, a gyermek születési anyakönyvi kivonatának egyszerű másolatát, valamint az anya lakcímét igazoló dokumentumot egyszerű másolatban.

(4) Születési támogatásra egy gyermekre tekintettel csak egy személy jogosult.

(5) A születési támogatás pénzbeli ellátásként kerül megállapításra, melynek összege gyermekenként 40.000,- Ft, mely a kérelmező pénzintézeti számlájára a határozat véglegessé válását követő 5 banki napon belül átutalásra kerül. Bankszámla hiányában a támogatás az önkormányzat házipénztárából is kifizethető.

(6) A születési támogatás iránti kérelmek elbírálása a Polgármester hatáskörébe tartozik.

9. Temetési települési támogatás

23. § (1) A temetési települési támogatás (a továbbiakban: temetési támogatás) a szociálisan rászorult személyek részére, hozzátartozóik eltemetésére fordított költségeik mérsékléséhez nyújtott pénzbeli ellátás.

(2) A temetési támogatás iránti kérelem, a jelen rendelet 4. mellékletét képező formanyomtatványon nyújtható be, a hozzátartozó elhalálozásának napjától számított 60 napon belül.

(3) A temetési támogatás iránti kérelemhez csatolni kell a halotti anyakönyvi kivonatot, a kérelmező nevére szóló eltemetés költségeire vonatkozó számlákat, valamint a jövedelem valódiságát igazoló iratokat.

(4) A temetési támogatás összege hagyományos földbe temetés (koporsós), hamvasztás, a hamvak szórása, illetve hazavitel esetén egységesen 20.000,- forint, mely a kérelmező pénzintézeti számlájára a határozat véglegessé válását követő 5 banki napon belül átutalásra kerül. Bankszámla hiányában a támogatás az önkormányzat házipénztárából is kifizethető.

(5) Temetési támogatásra az eltemető kérelmező akkor jogosult, ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg

a)24 családjában a szociális vetítési alap összegének tízszeresét,

b)25 egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a szociális vetítési alap összegének tizenkétszeresét.

(6) Nem állapítható meg temetési támogatás annak a kérelmezőnek, aki az elhunyttal tartási, öröklési, vagy életjáradéki szerződést kötött vagy a hadigondozásról szóló 1994.évi XLV törvény 16. §-a alapján temetési hozzájárulásban részesült.

(7) Az e § alapján megállapított települési temetési támogatás összegét, vagy a kérelem elutasításának tényét, az erről szóló határozat számával együtt, a temetési számlára rá kell vezetni, és a számlát a kérelmező részére vissza kell küldeni.

(8) A temetési települési támogatással kapcsolatos hatáskört – átruházott hatáskörében – a polgármester gyakorolja.

10. Rendkívüli települési támogatás

24. § (1) A Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben a Polgármester eseti jelleggel rendkívüli települési támogatást nyújt azon szociálisan rászoruló kérelmező részére, aki egy előre nem látható esemény miatt, időszakosan vagy tartósan létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került.

(2) Rendkívüli élethelyzetnek minősül:

a) elemi kár,

b) hirtelen fellépő betegség, baleset, s ezek következtében kórházi kezelés, magas gyógyszerköltség,

c) gyógyászati segédeszköz beszerzés közgyógyellátással nem rendelkező személy esetén,

d) munkaviszony megszűnése a munkáltató rendes felmondása által,

e) lakásban történő meghibásodás: csőtörés, gázrobbanás, elektromos hálózatban bekövetkezett kár, belvíz okozta kár,

f) rendszeres ellátás megszűnése, egy hónapot meghaladó átmeneti jövedelem kiesés,

g) bűncselekmény áldozataként elszenvedett élethelyzet,

(3) A rendkívüli támogatás igénylésére irányuló kérelem, a jelen rendelet 5. mellékletét képező formanyomtatványon nyújtható be. A rendkívüli élethelyzet igazolására a következő iratokat kell csatolni:

a) elemi kár esetén a kár tényét igazoló okmány (a mezőgazdasági szakigazgatási, a katasztrófavédelmi szerv által kiállított szakvélemény vagy jegyzőkönyv) másolata, a kérelmező és családja jövedelemigazolása

b) hirtelen fellépő betegség, baleset, s ezek következtében kórházi kezelés, magas gyógyszerköltség esetén kórházi zárójelentés másolata, háziorvosi igazolás, a kérelmező és családja jövedelemigazolása

c) gyógyászati segédeszköz beszerzés közgyógyellátással nem rendelkező személy esetén a kérelmező és családja jövedelemigazolása mellett, a gyógyszerek gyógyászati segédeszközök eseti vagy havi költségéről szóló igazolás

d) munkaviszony megszűnése a munkáltató rendes felmondása általi esetben a munkaviszony megszűnéséről szóló igazolás és a kérelmező családja jövedelemigazolása

e) lakásban történő meghibásodás esetén katasztrófavédelmi szerv, vagy vállalkozó által kiállított szakvélemény, hatósági bizonyítvány a helyreállításról és a kérelmező és családja jövedelemigazolása

f) rendszeres ellátás megszűnése, egy hónapot meghaladó átmeneti jövedelem kiesés esetén az ellátás megszűntetéséről szóló határozat, vagy munkaviszony megszűnéséről szóló alkalmazási irat és a kérelmező családja jövedelemigazolása

g) bűncselekmény áldozataként elszenvedett élethelyzetről szóló bírósági ítélet és a kérelmező és családja jövedelemigazolása

(4)26 Szociálisan rászorulónak kell tekinteni azt a kérelmezőt, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 350 %-át, egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő kérelmező esetén 500 %-át nem haladja meg.

(5)27 Az eseti rendkívüli települési támogatás összege

a) a Rendelet 24. § (2) bekezdés a) pontjában szabályozott esetekben 50.000 Ft

b)28 a Rendelet 24. § (2) bekezdés b), c) és e) pontjában szabályozott esetben 20.000 Ft

c)29 a Rendelet 24. § (2) bekezdés d), f) és g) pontjaiban szabályozott esetekben 10.000 Ft.

(6)30

(7)31 Az igénylő és a vele közös háztartásban élő családtagjai számára a rendkívüli települési támogatás összege adott naptári évben nem haladhatja meg a szociális vetítési alap összegének 200 %-át.

(8)32

(9) Az ellátást megállapító szerv a rendkívüli támogatás felhasználásának ellenőrzése keretében a felhasználást alátámasztó dokumentumok - számla, nyugta, jegyzőkönyvek - becsatolására hívhatja fel a jogosultat.

(10) A támogatásra jogosult halála esetén a fel nem vett ellátást a vele közös háztartásban együtt élt házastárs vagy élettárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér egymást követő sorrendben veheti fel, a halál hónapját követő hónap utolsó napjáig.

(11) A támogatás összege a kérelmező pénzintézeti számlájára a határozat véglegessé válását követő 5 banki napon belül átutalásra kerül. Bankszámla hiányában a támogatás az önkormányzat házipénztárából is kifizethető.

(12)33 A rendkívüli települési támogatás természetbeni ellátásként is nyújtható különösen tűzifa, élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szerek, tankönyv és tanszervásárlás támogatása, a közüzemi díjak, illetve a gyermekintézmények térítési díjának kifizetéséhez nyújtott támogatás formájában.

11. Hulladékgyűjtő edény beszerzési költségének támogatása

25. § (1)3435 A Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben a Polgármester kérelemre e rendelet 27. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott jogosultsági feltételekkel rendelkező

a) kétszemélyes háztartásban élő ingatlanhasználó részére a 80 l-es űrmértékű gyűjtőedény

b) egyszemélyes háztartásban élő ingatlanhasználó részére a 60 l-es űrmértékű gyűjtőedény

megvásárlásához támogatást nyújt.

(2) A támogatás mértéke a hulladék gyűjtőedény beszerzési árának 50 %-a, de legfeljebb 4 000 Ft.

(3) A támogatást a rendelet 6. melléklete szerinti nyomtatványon, a Papi Közös Önkormányzati Hivatalban kell igényelni.

(4)36 A kérelemhez mellékelni kell a beszerzésről szóló, az ingatlanhasználó nevére kiállított számlát.

(5) A támogatást határozattal kell megállapítani, és a támogatásra vonatkozó feljegyzést az eredeti számlára rá kell vezetni. Az eredeti számlát az eljárás lezárásával a kérelmező részére vissza kell adni.

(6) A támogatás összege a kérelmező pénzintézeti számlájára a határozat véglegessé válását követő 5 banki napon belül átutalásra kerül. Bankszámla hiányában a támogatás az önkormányzat házipénztárából is kifizethető.

(7) A települési támogatás kérelmező részére történő kifizetéskor a gyűjtőedény átvételével egyidejűleg az ingatlanhasználó köteles az ingyenes használatában lévő önkormányzati tulajdonú 120 l gyűjtőedényt az önkormányzatnak visszaadni.

III. Fejezet

Természetbeni ellátások

12.37 Ünnepi támogatás

26. §3839 (1)40 Az Önkormányzat évente két alkalommal, húsvétkor és karácsonykor Pap községben lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező és ténylegesen is életvitelszerűen a településen élő kérelmező részére természetbeni egyszeri támogatásként lakott ingatlanonként.

a) húsvét alkalmából 1 db 6000 forint értékű élelmiszercsomagot

b) karácsony alkalmából 1 db fenyőfát, 1 csomag szaloncukrot és 1 db 6000 forint értékű élelmiszercsomagot

nyújt, amennyiben a kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének tízszeresét. A szociális rászorultság a kérelmező nyilatkozata alapján kerül megállapításra.

(1a)41 Az ünnepi támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és családok számától. Amennyiben egy ingatlanról több kérelem érkezik, az elbírálás a kérelem beérkezésének sorrendjében történik.

(2)42 Az ünnepi támogatás iránti kérelem a rendelet 9. melléklete szerint tárgyév március 15. és 31. valamint december 1. és 15. közötti időszakban nyújtható be a Papi Közös Önkormányzati Hivatalba. A határidő jogvesztő.

(3) A támogatás iránti kérelmekről átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

13. Települési támogatás a szemétszállítás költségei megfizetéséhez

27. § (1)43 A Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben a Polgármester szociális rászorultság esetén, kérelemre a 70. életévét betöltött egyszemélyes vagy kétszemélyes háztartásban élő személy részére e rendeletben meghatározott jogosultsági feltételek esetén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megfizetéséhez a közszolgáltatási díj összegének 100 %-ával megegyező mértékű természetbeni települési támogatást nyújt.

(2)44 Szociálisan rászorult a

a)45 központi lakcímnyilvántartás adatai alapján egyszemélyes háztartásban élő 70. életévét betöltött személy ,

b)46 központi lakcímnyilvántartás adatai alapján kétszemélyes háztartásban élő 70. életévét betöltött személy.

(3)47 A támogatás a kérelem benyújtását követő negyedév 1. napjától állapítható meg.

(4)48 A támogatás iránti kérelmeket a rendelet 8. melléklete szerinti nyomtatványon a Papi Közös Önkormányzati Hivatalhoz kell benyújtani a (2) bekezdésben meghatározott életkor betöltését követően.

(5)49 A Hivatal a támogatásban részesülőkről negyedévente a közszolgáltatót írásban tájékoztatja. A természetbeni támogatás összegét a közszolgáltató által kibocsájtott számla alapján az önkormányzat a közszolgáltató számára átutalja.

(6) Megszűnik a támogatás

a) a kérelmező halála esetén

b)50 a közszolgáltatási szerződés megszűnése esetén.

14. Köztemetés

28. § (1) A Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben a Polgármester gondoskodik az elhunyt személy közköltségen történő eltemettetéséről, ha teljesülnek a Szoc.tv.-ben szabályozott feltételek.

(2)51 Az eltemettetésre köteles személy a visszatérítési kötelezettség alól:

a)52 egészben mentesül, ha családjának az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 130%-át,

b)53 50%-ban mentesül, ha családjának az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 150% -át.

(3) A visszatérítési kötelezettség alóli mentesülésről a Polgármester dönt átruházott hatáskörben.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

29. § (1) Ez a rendelet – a 21. § kivételével - 2020. szeptember 8. napján lép hatályba. A 21. § 2020. szeptember 7. napján 17 óra 10 perckor lép hatályba.

(2) A 2020. szeptember 8. napját megelőzően végleges határozattal megállapított szociális ellátásokat a (3) bekezdésben foglalt kivétellel, a határozatban megjelölt időpontig kell továbbfolyósítani.

(3) A szilárd hulladék közszolgáltatás díj megfizetése alól mentesültek természetbeni támogatását a 2020. évi közszolgáltatási díj negyedik negyedévéről kiállított közszolgáltatói számla kiegyenlítését követően meg kell szüntetni.

(4) A rendelet hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekre a 2020. szeptember 7. napján hatályos rendelkezéseket kell alkalmazni.

(5) Hatályát veszti

a) Az Önkormányzat által pénzben és természetben nyújtott, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 8/2011. (VII.29.) önkormányzati rendelet 1. §, 2. §, 9. §, 10. §, 11. § és a 12. §-a.

b) az Önkormányzat által pénzben és természetben nyújtott, valamint személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 8/2011 (VII. 29.) ör. módosításáról szóló 10/2013. (XII.9.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet

KÉRELEM
Települési lakásfenntartási támogatás megállapítására

I. Személyi adatok

1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok:

Neve:…………………………………………………................................................................

Születési neve:..............................................................................................................................

Anyja neve:..................................................................................................................................

Születés helye, ideje:...................................................................................................................

Lakóhely (állandó lakcíme): .......................................................................................település

.......................................................................utca/út/tér.................házszám......................épület/lépcsőház...............emelet,ajtó

Tartózkodási helye (ideiglenes lakcíme): ..............................................település

.......................................................................utca/út/tér.................házszám......................épület/lépcsőház...............emelet,ajtó

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: 

Állampolgársága: ………………………………………………………………………………

Lakossági folyószámla száma: …………………………………………………………………

Telefonszám:(nem kötelező megadni)…………………………………………………………..

E-mail cím:(nem kötelező megadni)…………………………………………...………………..

A kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

. szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező, vagy
 EU kék kártyával rendelkező, vagy
 bevándorolt/letelepedett, vagy
 menekült/oltalmazott/hontalan.

2. A kérelmezővel közös háztartásban élők száma: ………………………fő

3. A kérelmező háztartásában élők személyi adatai:

Név

Születési helye, ideje

Anyja neve

TAJ szám

II. Jövedelmi adatok:

II. Jövedelmi adatok:

A.

B.

C.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A kérelmezővel közös háztartásban élő személyek jövedelme

1.

Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egy jogviszonyból származó jövedelem, táppénz

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (GYES, GYED, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, stb.)

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem (pl.: ösztöndíj)

7.

Összes jövedelem

Egy főre számított havi jövedelem (Ügyintéző tölti ki!): …………………… Ft

Felelősségem tudatában kijelentem, hogy
a) életvitelszerűen a lakóhelyemen vagy a tartózkodási helyemen élek* (a megfelelő rész aláhúzandó),
b) a közölt adatok a valóságnak megfelelnek.
c) Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) és (7a) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező adóigazgatósága útján - ellenőrizheti.
d) Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.
e) kijelentem, hogy a települési lakásfenntartási támogatás megállapítása iránti kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)

Pap, 20…. év ........hó .......nap

A kérelemhez csatolni kell:

1. A kérelem mellékletében szereplő vagyonnyilatkozatot.

2. A háztartásban élők jövedelmének hitelt érdemlő igazolást.

3. A lakás tulajdonviszonyáról szóló igazolást, illetve albérleti szerződést.

Vagyonnyilatkozat

I. A kérelmező személyes adatai

Neve: ............................................................................................................................................
Születési neve: ..............................................................................................................................
Anyja neve: .................................................................................................................................
Születési hely, év, hó, nap: ...........................................................................................................
Lakóhely: .....................................................................................................................................
Tartózkodási hely: .......................................................................................................................
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: .........................................................................................

II. A kérelmező és a vele együtt élő közeli hozzátartozójának, lakásfenntartási támogatás esetén a háztartás valamennyi tagjának vagyona

A. Ingatlanok

1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe: ................. város/község ................... út/utca.................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ..........................., a szerzés ideje: ................ évBecsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Haszonélvezeti joggal terhelt: igen nem (a megfelelő aláhúzandó)

2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe: ....................... város/község .................................. út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ...................., a szerzés ideje: ................ év Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület-(épületrész-)tulajdon (vagy állandó használat): megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs stb.): ............................ címe: ...................................... város/község........................... út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ................., a szerzés ideje: ................ évBecsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

4. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat): megnevezése: .......................... címe: ........................................ város/község .............................. út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ...................., a szerzés ideje: ................ év Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

II. Egyéb vagyontárgyak

Gépjármű: 'a) személygépkocsi: ......................................... típus .................. rendszám szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............................................................Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

b) tehergépjármű, autóbusz: .............................. típus .................. rendszám szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............................................................Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

Kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárásban történő felhasználásához, kezeléséhez.
Kelt: Pap, .......... év .............................. hó ............ nap
................................................
aláírás
Megjegyzés:
Ha a kérelmező vagy családtagja bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Amennyiben a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem a Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.

* Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni.

** Becsült forgalmi értékként a jármű kora és állapota szerinti értékét kell feltüntetni.

Nyilatkozat gyermektartásdíj összegéről:
Kijelentem, hogy ............................................................... nevű gyermeke/i/m után a megelőző hónapban ........................ Ft/hó összegű tartásdíjat kaptam. ( Mellékelem az igazolást) - Nem kapok. Ennek oka:............................................................................................................................................................................
Tartásdíj ügyében tett intézkedésem bizonyítékaként csatolom:..............................................................................
Kijelentem, hogy .............................................................. nevű gyermekem után ...................Ft/hó árvaellátást kapok. ( Mellékelem az igazolást) - Nem kapok. Ennek oka:..................................................................................
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben közölt adatok a valóságnak megfelelnek, ellenkező esetben a már felvett támogatást is köteles vagyok visszafizetni.
Pap, 20... év .......................... hó .......... nap
,………………………………………..
kérelmező
Nyilatkozat munkahellyel nem rendelkező esetén (kérelmező):
.........................................................................név /szül.:..................év.........................hó..............nap.
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy munkahelyem .........................................................óta nincs.
Ennek oka:.................................................................................................................................................................
Munkaügyi Központ regisztrált igen nem
Alkalmi munkából származó jövedelmem a kérelem benyújtását megelőző 12 hónap alattösszesen: ...............................................,-Ft
Ennek egyhavi átlaga:....................................,.-Ft
Pap, 20... év .......................... hó .......... nap
..............................................................
kérelmező
Nyilatkozat munkahellyel nem rendelkező esetén (kérelmező házastársa/élettársa):
.........................................................................név /szül.:..................év.........................hó..............nap.
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy munkahelyem .........................................................óta nincs.
Ennek oka:.................................................................................................................................................................
Munkaügyi Központ regisztrált igen nem
Alkalmi munkából származó jövedelmem a kérelem benyújtását megelőző 12 hónap alattösszesen: ...............................................,-Ft
Ennek egyhavi átlaga:....................................,.-Ft
Pap, 20... év .......................... hó .......... nap
.............................................................

2. melléklet

K É R E L E M
Beiskolázási települési támogatáshoz

I.

Kérelmező:

Családi és utóneve(i):

Születési családi és utóneve(i):

Születési helye, ideje:

Anyja születési családi és utóneve(i):

Lakóhelye:

Bejelentett tartózkodási helye:

Társadalombiztosítási azonosító jele (TAJ szám):

Lakossági folyószámla száma:

Közép- és felsőfokú oktatásban részesülő kérelmező esetén oktatási intézmény megnevezése:

II.

Kérelmező családjában élő bölcsődés, óvodás, általános, vagy középfokú köznevelési intézmény nappali tagozatán tanuló gyermek(ek)

1/ Gyermek családi és utóneve(i):

Születési helye, ideje:

Anyja születési családi és utóneve(i):

Társadalombiztosítási azonosító jele (TAJ szám):

Lakóhelye:

Bejelentett tartózkodási helye:

Iskola neve, címe:

Osztály:

Képzési forma:

2/ Gyermek családi és utóneve(i):

Születési helye, ideje:

Anyja születési családi és utóneve(i):

Társadalombiztosítási azonosító jele (TAJ szám):

Lakóhelye:

Bejelentett tartózkodási helye:

Iskola neve, címe:

Osztály:

Képzési forma:

3/ Gyermek családi és utóneve(i):

Születési helye, ideje:

Anyja születési családi és utóneve(i):

Társadalombiztosítási azonosító jele (TAJ szám):

Lakóhelye:

Bejelentett tartózkodási helye:

Iskola neve, címe:

Osztály:

Képzési forma:

III. Jövedelmi adatok:

A.

B.

C.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A kérelmezővel családjában élő további személyek jövedelme

1.

Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egy jogviszonyból származó jövedelem, táppénz

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (GYES, GYED, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, stb.)

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem (pl.: ösztöndíj)

7.

Összes jövedelem

Egy főre számított havi jövedelem (Ügyintéző tölti ki!): …………………… Ft.

III. Egyéb nyilatkozatok:

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.
Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális hatáskört gyakorló szerv a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján ellenőrizheti.
Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális eljárás során történő felhasználásához.
Kijelentem, hogy a beiskolázási települési támogatás megállapítása iránti kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)
Pap, 20… év …………………….. hó … nap.
…………………………………..
kérelmező
A kérelemhez csatolni kell:

a) bölcsőde, óvodai jogviszony igazolást, iskolalátogatási, hallgatói igazolást

b) szülő, törvényes képviselő, gyermek, fiatal felnőtt lakcímét igazoló hatósági bizonyítvány másolatát

c) jövedelem igazolást

3. melléklet

KÉRELEM
Születési települési támogatás megállapításához

I.

Az ellátást igénylő neve:

Születési neve:

Anyja neve:

Születési helye, időpontja:

Telefonszáma: (megadása önkéntes)

TAJ száma:

Adóazonosító jele:

Lakossági folyószámla száma:

Bejelentett lakóhelye:

Életvitelszerüen itt él:

A házastárs, élettárs adatai,

Házastárs/élettárs neve:

Anyja neve:

Születési neve:

Születési helye, időpontja:

Telefonszáma: (megadása önkéntes)

TAJ száma:

Adóazonosító jele:

Bejelentett lakóhelye:

A bejelentkezés időpontja:

A gyermek adatai, akire tekintettel a támogatás megállapítását kéri:

Gyermek neve

Születési helye

ideje

Anyja neve

Bejelentett lakóhelye

TAJ száma

II. Jövedelmi adatok:

A.

B.

C.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A kérelmező családjában élő további személyek jövedelme

1.

Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egy jogviszonyból származó jövedelem, táppénz

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (GYES, GYED, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, stb.)

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem (pl.: ösztöndíj)

7.

Összes jövedelem

Egy főre számított havi jövedelem (Ügyintéző tölti ki!): …………………… Ft.
Nyilatkozom, hogy gyermekemet saját családomban nevelem.

III. Egyéb nyilatkozatok:

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.
Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális hatáskört gyakorló szerv a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján ellenőrizheti.
Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális eljárás során történő felhasználásához.
Kijelentem, hogy a születési települési támogatás megállapítása iránti kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)
Pap, ……………………….
………………………………………..
anya vagy meghatalmazottja
aláírása
A kérelemhez csatolni kell:

a) a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát

b) az anya lakcímkártyáját

c) jövedelemigazolást

4. melléklet

KÉRELEM
Temetési települési támogatás megállapításához

1. Kérelmező személyes adatai

1.1. Neve: ……………………………………………………………………………………….

1.2. Születési neve: ……………………………………………………………………………...

1.3. Születési hely, idő: …………………………………………………………………............

1.4. Anyja neve: ………………………………………… Állampolgársága: ……………….....

1.5. Lakóhelye: ………………………………………………………………………………….

1.6.Tartózkodási helye: …………………………………………………………………………

1.7. Családi állapota:……………………………………………………………………............

1.8. Közös háztartásban élő személyek száma: …………………………………………………

1.9. Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ……………………………………………………..

1.10.Lakossági folyószámla száma: …………………………………………………………….

2.Az elhunyt személyre vonatkozó adatok:

2.1. Neve: …………………………………….…………………………………………………

2.2. Születési helye, ideje: ………………………………………………………………………

2.3.Anyja neve: …………………………………………………………………………………

2.4. Haláleset helye, ideje: ……………….…….……………………………………………….

2.5. Halotti anyakönyvi kivonat száma: …..…….………………………………………………

2.6.Temetési számla száma: …………………………………………………………………….

2.7. Tartási, öröklési, életjáradéki szerződése volt-e? …………………………………………..

2.8. A hadigondozásról szóló 1994.évi XLV törvény 16. §-a alapján részesült-e temetési hozzájárulásban? ………………………………………………………………………………..

II. Jövedelmi adatok:

A.

B.

C.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A kérelmezővel családjában élő további személyek jövedelme

1.

Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egy jogviszonyból származó jövedelem, táppénz

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (GYES, GYED, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, stb.)

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem (pl.: ösztöndíj)

7.

Összes jövedelem

Egy főre számított havi jövedelem (Ügyintéző tölti ki!): …………………… Ft

III. Egyéb nyilatkozatok:

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.
Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális hatáskört gyakorló szerv a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján ellenőrizheti.
Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális eljárás során történő felhasználásához.
Kijelentem, hogy a temetési települési támogatás megállapítása iránti kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)
Pap, ……………………….
………………………………………..
kérelmező
A kérelemhez csatolni kell:

a) temetési számla

b) halotti anyakönyvi kivonat másolata

c) jövedelemigazolások

5. melléklet

KÉRELEM
Rendkívüli települési támogatás megállapításához

1. Kérelmező személyes adatai

1.1. Neve: ……………………………………………………………………………………….

1.2. Születési neve: ……………………………………………………………………………...

1.3. Születési hely, idő: …………………………………………………………………............

1.4. Anyja neve: ………………………………………… Állampolgársága: ……………….....

1.5. Lakóhelye: ………………………………………………………………………………….

1.6.Tartózkodási helye: …………………………………………………………………………

1.7. Családi állapota:……………………………………………………………………............

1.8. Közös háztartásban élő személyek száma: …………………………………………………

1.9. Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ……………………………………………………..

1.10. Lakossági folyószámla száma: ……………………………………………………………

2. A kérelem benyújtásának időpontjában a rendkívüli települési támogatást igénylővel egy családban élők adatai:

Név

Születési helye, ideje

Anyja neve

Rokonsági fok

család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;
közeli hozzátartozó:

a) a házastárs, az élettárs,

b) a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,

c) korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt (a továbbiakban: fogyatékos gyermek),

d) a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;

3. A támogatás igénylésének indoka:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

A rendkívüli települési támogatás megállapítását az alábbi indok alapján kérem: (A megfelelő betűjel bekarikázandó!)

a) elemi kár,

b) hirtelen fellépő betegség, baleset, s ezek következtében kórházi kezelés, magas gyógyszerköltség,

c) gyógyászati segédeszköz beszerzés közgyógyellátással nem rendelkező személy esetén,

d) munkaviszony megszűnése a munkáltató rendes felmondása által,

e) lakásban történő meghibásodás: csőtörés, gázrobbanás, elektromos hálózatban bekövetkezett kár, belvíz okozta kár,

f) rendszeres ellátás megszűnése, egy hónapot meghaladó átmeneti jövedelem kiesés,

g) bűncselekmény áldozataként elszenvedett élethelyzet

4. Jövedelmi adatok:

A.

B.

C.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A kérelmezővel családjában élő további személyek jövedelme

1.

Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egy jogviszonyból származó jövedelem, táppénz

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (GYES, GYED, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, stb.)

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem (pl.: ösztöndíj)

7.

Összes jövedelem

Egy főre számított havi jövedelem (Ügyintéző tölti ki!): …………………… Ft.

5. Egyéb nyilatkozatok:

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális hatáskört gyakorló szerv a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján ellenőrizheti.

Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális eljárás során történő felhasználásához.

Kijelentem, hogy a rendkívüli települési támogatás megállapítása iránti kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)

Pap, ……………………….

…………………………….

7. melléklet[1] Hatályon kívül helyezte a 13/2020. (XI.30.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdés b) pontja. Hatálytalan 2020. december 1-jétől.

1

A bevezető a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. §-t a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 8. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

3

A 3. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 6. § a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

A 7. §-t a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 8. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

6

A 8. § a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

7

Számozását megváltoztatta a 13/2020. (XI.30.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos 2020. december 1-jétől.

8

Hatályon kívül helyezte a 13/2020. (XI.30.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdés a) pontja. Hatálytalan 2020. december 1-jétől.

9

A 13. § (2) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 13. § (3) bekezdését a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.

11

A 13. § (3) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 13. § (3) bekezdés c) pontját a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

13

A 15. § (2) bekezdés a) pont af) alpontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 15. § (2) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

15

Módosította a 13/2020. (XI.30.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos 2020. december 1-jétől.

16

A 18. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

17

A 19. § (1) bekezdés a) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

18

A 19. § (1) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

19

A 19. § (1) bekezdés c) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

20

A 21. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 21. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VIII. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 21. § (2) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 21. § (2) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

22

A 21. § (3) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VIII. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 22. § (1) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 22. § (1) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

24

A 23. § (5) bekezdés a) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg. A 23. § (5) bekezdés a) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

25

A 23. § (5) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg. A 23. § (5) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

26

A 24. § (4) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 24. § (5) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

28

A 24. § (5) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 24. § (5) bekezdés c) pontját a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdése iktatta be.

30

A 24. § (6) bekezdését a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 8. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

31

A 24. § (7) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

32

A 24. § (8) bekezdését a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 8. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

33

A 24. § (12) bekezdését a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 5. § (3) bekezdése iktatta be.

34

Módosította a 13/2020. (XI.30.) önkormányzati rendelet 3. §-a. Hatályos 2020. december 1-jétől.

35

A 25. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

36

A 25. § (4) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

37

A 12. alcím címe a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

38

Módosította a 13/2020. (XI.30.) önkormányzati rendelet 4. §-a. Hatályos 2020. december 1-jétől.

39

A 26. §-t a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 8. § e) pontja hatályon kívül helyezte. A 26. §-t a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

40

A 26. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg. A 26. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

41

A 26. § (1a) bekezdését a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be. A 26. § (1a) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

42

A 26. § (2) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

43

A 27. § (1) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 27. § (2) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

45

A 27. § (2) bekezdés a) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

46

A 27. § (2) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg. A 27. § (2) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

47

A 27. § (3) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

48

A 27. § (4) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

49

A 27. § (5) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

50

A 27. § (6) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 9. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

51

A 28. § (2) bekezdése a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

52

A 28. § (2) bekezdés a) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

53

A 28. § (2) bekezdés b) pontja a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

54

A 6. melléklet a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 10. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

55

A 8. melléklet a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 10. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

56

A 9. mellékletet a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be. A 9. melléklet a Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 13.) önkormányzati rendelete 10. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.