Cegléd Város Önkormányzata 9/2020. (III. 23.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól és a sporttámogatásról szóló 8/2020. (II. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 03. 23- 2020. 03. 23

Cegléd Város Önkormányzata 9/2020. (III. 23.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól és a sporttámogatásról szóló

8/2020. (II. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról


Cegléd Város Önkormányzatának Polgármestere a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55. § (6) bekezdésében és a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 15. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól és a sporttámogatásról szóló 8/2020. (II. 20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 8. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

   „(2) Az elnyerhető támogatások odaítéléséről a Képviselő-testület dönt Cegléd Város Önkormányzata bizottságai által kezelt pályázati támogatási keretek felhasználásának szabályairól szóló önkormányzati rendeletben rögzített eljárási szabályok szerint, a következő eltérésekkel:

      a) a tárgyévi pályázat kiírására legkésőbb a költségvetésről szóló önkormányzati rendelet hatályba lépését követő ülésen hozott határozat alapján kerül sor;

       b) a költségvetési rendeletben meghatározott keretösszeg fel nem használt maradványa mértékéig a pályázati kiírás megismételhető, melyről az a) pont szerinti pályázat elbírálásával egyidejűleg kell dönteni;

   c) a pályázat benyújtására a helyben szokásos közzétételtől számított legalább tizenöt nap határidőt kell megállapítani.”


2. § (1) Ez a rendelet 2020. március 23-án, 8:00 órakor lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

     (2) Ez a rendelet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, három napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre.

       Dr. Diósgyőri Gitta s. k.                                                              Dr. Csáky András s. k.

          címzetes főjegyző                                                                       polgármester