Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesterének 9/2020. (IV.7.) önkormányzati rendelete

az Egerszeg Kártyáról szóló 16/2003. (IV.11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 04. 08- 2020. 04. 08

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármestere a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendelet, valamint a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Egerszeg Kártyáról szóló 16/2003. (IV.11.) önkormányzati rendelete (későbbiekben: Ör.) 3. § (1) bekezdése a következő szervezetekkel egészül ki, valamint a következőképpen módosul:


Szervezetek, létesítmények

A kedvezmény mértéke (a belépőjegy árából)

Göcseji Múzeum

20 %

Göcseji Falumúzeum.

20 %


Szervezetek,

A kedvezmény mértéke (a bérlet árából)

Volánbusz Közlekedési Zrt.

10 %


(2) Az Ör. 3. § (2) bekezdése a következőképpen módosul:

„(2) Az (1) bekezdésben felsorolt kedvezmények – az Aquacity Vízicsúzda- és Élménypark, a Városi Strandfürdő, a Hevesi Sándor Színház, a ZTE FC Zrt., a ZTE KK Kft., a Volánbusz Közlekedési Zrt., a Göcseji Múzeum és a Göcseji Falumúzeum kivételével – családi jegy, csoportos jegy, bérlet vásárlása során nem érvényesíthetőek, más kedvezménnyel össze nem vonhatóak. A családi jegy és a csoportos jegy esetében az Egerszeg Kártya által biztosított kedvezmény kizárólag akkor érvényesíthető, ha a család, illetve a csoport valamennyi tagja rendelkezik Egerszeg Kártyával. A kedvezmény a Volánbusz Közlekedési Zrt. esetében az általános havi bérlet és az általános kombinált bérlet vásárlására vonatkozik. A kedvezmény a Városi Strandfürdő esetében a felnőtt, diák, nyugdíjas valamint gyermek belépőjegyre öltözőhasználattal, továbbá a szauna jegyre uszodahasználattal vonatkozik. A kedvezmény a ZTE FC Zrt. és a ZTE KK Kft. esetében a teljes árú jegyre, továbbá a teljes árú és a kedvezményes (diák, nyugdíjas) bérletre vonatkozik.”


(3) Az Ör. 3. § (6) bekezdése a következőképpen módosul:

„(6) A kedvezmények köre a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött külön megállapodás alapján bővülhet, melyről az önkormányzat a változást követően 30 napon belül nyilvános hirdetés formájában tájékoztatja a kártyatulajdonosokat.”


2. § (1) Az Ör. 4. § (2) bekezdése a következőképpen módosul:

„(2) Az önkormányzati tulajdonú részesedéssel működő gazdasági társaságok, továbbá az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően a Hevesi Sándor Színház bevétel kiesése a polgármester részére külön megállapodás alapján benyújtott és a polgármesteri hivatal pénzgazdálkodási szabályzatában foglaltak szerint igazolt negyedéves elszámolás alapján, számla ellenében kerül megtérítésre Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata által. A Volánbusz Közlekedési Zrt. esetében a bevételkiesés megtérítése havi elszámolás alapján, számla ellenében történik.”


(2) Az Ör. 4. § (4) bekezdése a következőképpen módosul:

„(4) A Zalaegerszegi Aquacity Vízicsúszda- és Élménypark esetében a kedvezményt Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata az üzemeltető, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft.-n keresztül nyújtja.”


3. § (1) Az Ör. 5. § (4) bekezdése a következőképpen módosul:

„(4) Elutasított igénylés esetén a befizetett díj – az ügyféllel történt egyeztetés szerint - postai úton vagy banki átutalással visszautalásra kerül.”


(2) Az Ör. 5. § (5) bekezdése a következőképpen módosul:

„(5) A hivatal az igénylő részére postai úton megküldött és elveszett kártyát térítésmentesen pótolja. Bejelentési határidő a kártya igénylésétől számított 60 nap.


4. § Az Ör. 7. §-a a következő f) ponttal egészül ki:

„f) a Göcseji Múzeum és a Göcseji Falumúzeum esetében: minden olyan rendezvényt, amelynek költségeit az intézmény a saját költségvetéséből biztosítja, és megszervezésére az intézmény területén kerül sor.”


5. § Az Ör. 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.


6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.



Balaicz Zoltán sk.

polgármester


Dr. Kovács Gábor sk.

címzetes főjegyző


Mellékletek