Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2021 (II. 5.) önkormányzati rendelete

a Budavári helyi kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 10/2018. (V. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 02. 06- 2021. 02. 06

Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének
1/2021. (II. 5.) önkormányzati rendelete

a Budavári helyi kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 10/2018.
(V. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról



Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének feladat- és hatáskörét gyakorolva,

a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A Budavári helyi kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 10/2018. (V. 25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Kitüntetési rendelet) 1. § (2) bekezdés b) pontja a következő bh) alponttal egészül ki:

(Az (1) bekezdésben foglaltak elismerésére a Képviselő-testület az alábbi helyi kitüntetéseket alapítja:

b) Kitüntető díj:)

„bh) Budavári Hónap Rendőre Díj”


2. § A Kitüntetési rendelet a következő VIII/B. Fejezettel egészül ki:


VIII/B. Fejezet

A „Budavári Hónap Rendőre Díj”


20/C. §


(1) A „Budavári Hónap Rendőre Díj” rendfokozatra és beosztásra való tekintet nélkül olyan, a Budapesti Rendőrfőkapitányság állományába tartozó vagy állományából leszerelő rendőrnek vagy rendőrségi dolgozónak adományozható, aki az adott hónapban a feladatellátása során tanúsított példamutató magatartásával, rendvédelmi, közbiztonsági munkájával vagy bűncselekmények feltárásában, megakadályozásában vagy megelőzésében szerzett érdemeivel kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

(2) A „Budavári Hónap Rendőre Díj” havonta egyszer adományozható. A díjat a Budapesti Rendőrfőkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője javaslata alapján a polgármester adományozza. A díj ugyanazon természetes személynek többször is adományozható.

(3) A „Budavári Hónap Rendőre Díj” átadására a döntést követő első képviselő-testületi ülésen kerül sor.

(4) A „Budavári Hónap Rendőre Díj” adományozása során díszoklevél jár.”


3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Budapest, 2021. február 5.





Váradiné Naszályi Márta

polgármester





dr. Tarjányi Tamás

jegyző


A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént:

             Budapest, 2021. február 5.



dr. Tarjányi Tamás

jegyző