Böhönye Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendeletének indokolása

a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 1/2011. (II.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 10

a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 1/2011. (II.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

I N D O K O L Á S

Általános indokolás

A 27/2021. (I.29.) Korm.rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel és ennek okán a 2011. évi CXXXVIII tv. 46. §. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a polgármester rendeletet módosíthat a veszélyhelyzettel összefüggésben, mert a felhívott jogszabályok szerint a képviselő-testület rendeletalkotási hatáskörében, feladatkörében eljárva a polgármester intézkedhet.

Böhönye Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011-ben fogadta el a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 1/2011.(II.15.) önkormányzati rendeletet (a továbbiakban: Rendelet.) A Rendelet 1. melléklete tartalmazza az alkalmazandó sírhely és újraváltási díjakat, a 2. melléklete tartalmazza a temetői létesítmények igénybevételének díjait. Tekintettel arra, hogy a megállapított díjak nem tartalmazzák teljes körűek, a mellékletek módosítása szükséges.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A Rendelet 1. és 2. mellékletének módosítását tartalmazza. A korábbi díjtételek módosítására nem került sor, kizárólag a szolgáltatások körének bővítése, valamint a sírhelyek megváltására vonatkozó pontosításokra került sor.

A 2. §-hoz

A hatályba lépő rendelkezést tartalmazza.