Gic Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

Gic község területére vonatkozó változtatási tilalom elrendeléséről szóló 6/2020. (IX.30.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről

Hatályos: 2021. 08. 25

Gic község területére vonatkozó változtatási tilalom elrendeléséről szóló 6/2020. (IX.30.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről

Általános indokolás

Gic Község Önkormányzata Képviselő-testülete 48/2020. (IX. 30.) határozatában

úgy döntött, hogy a településrendezési eszközök módosítását kezdeményezi a Nagy Lajos úttól délre fekvő, jelenleg beépítetlen Lf-2 építési övezetben a főépület és egyéb építmények helyének és a megengedett funkciók pontosítása miatt, kizárva azt, hogy a telek utcafrontján gazdasági építmények kerülhessenek elhelyezésre a lakófunkció helyett. Felülvizsgálandó a terület szervizúttal való feltárhatósága, adott esetben új út kiszabályozásával.

A településrendezési eszközök fenti módosításával megbízta a Immo-Center Tervező és Szolgáltató Bt-t (1025 Budapest, Felső-zöldmáli utca 54.), az ajánlatuk szerinti bruttó 450.000.- Ft tervezési díjért.

A Képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert a tervezési szerződés megkötésére és a módosítás eljárási folyamatának elindítására.

2/2021. (I. 11.) határozatában Gic Község Önkormányzata Képviselő-testületének- a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti – hatáskörében eljáró Gic Község Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a következő döntést hozta:

Gic Község Önkormányzata a hatályos településrendezési eszközeinek módosítását kezdeményezi az alábbi részterületekre.

1. Lf-2 jelű lakóterület fejlesztésre kijelölt területen

1. szervizút útépítési területének kiszabályozása

2. HÉSZ előírásba rögzíteni, hogy a kialakuló telkek utcafronti részén gazdasági épület nem helyezhető el.

2. A 163/7 hrsz Ev besorolású telek átsorolása, hogy ott a települési szennyvíztisztító (telep) megvalósítható legyen. (tulajdonjog megszerzése folyamatban van, a közmű tervezése elindult).

A Képviselő-testület nevében a polgármester felkéri a IMMO-CENTER Bt. (székhely: 1025 Budapest, Felső-zöldmáli utca 54.) településtervezőt a hatályban lévő településrendezési szerződést a fentiek értelmében módosítsa.

22/2021. (VII. 5.) határozatában GIC Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 2/2021. (I. 11.) határozatában kezdeményezett településrendezési eszközök módosítását – anyagi fedezet hiányában - elhalasztotta. Az IMMO-CENTER Bt. (székhely: 1025 Budapest, Felső-zöldmáli utca 54.) településtervezővel a hatályban lévő településrendezési szerződést felbontotta.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz és a 2. §-hoz

1. §-hoz: hatályon kívül helyező rendelkezést tartalmaz

2. §-hoz: a rendelet hatályba lépéséről rendelkezik